Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Aki varmegyezik "megye"...

Aki varmegyezik "megye" helyett az atvette a Fidesz habitust valamennyire es tamogatja oket?

Figyelt kérdés
En mai napig megyet hasznalok, mert az a rendes neve. Ezt a hulyeseget Orban hozta be. Aki meg ennyire varmegyezik akkor ne magyarul beszeljen a mai nyelv szerint, hanem rovasirassal es a kiejtessel foglalkozzon a varmegye helyett.

2024. febr. 9. 11:08
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
28%

Ugyanaz, mint amikor valaki felszabadulás útnak hív utcákat még bizonyos utcákat.Kb minden városban vannak ilyen lenevezésű utak.

A megye is egy szocializmusból szármázú megnevezés.A rendes, eredeti neve vármegye.

2024. febr. 9. 11:14
 2/23 anonim ***** válasza:
100%

Nem okvetlen. Lehet, hogy egyszerűen a hivatalos elnevezést használja, mert ő olyan habitusú.

Amikor pl. Szabolcs-Szatmár megyéből Szabolcs-Szatmár-Bereg megye lett, akkor is volt, aki rögtön átszokott az új névre, más meg a régit használta.

Nem kell ezt túlgondolni.

2024. febr. 9. 11:15
 3/23 A kérdező kommentje:
30 as eveimet jarom es total idegesit, hogy egy "ellenzeki" egy Orban habitust, inditvanyozast tamogat ezzel. Az elejen mindenki rohogott hogy ez nem normalis, most meg mar teljesen elfogadott.
2024. febr. 9. 11:19
 4/23 anonim ***** válasza:
77%
Az pontozza le ezt a választ, aki az ispánt ki tudja mondani röhögés nélkül!
2024. febr. 9. 11:28
 5/23 anonim ***** válasza:
19%

Ellenzéki vagyok. Engem nem zavar a vármegye elnevezés. Kicsit tetszik is, jó hagyományos hangzása van.

Vegyesen használom a sima megyével, ahogy sikerül.

2024. febr. 9. 11:29
 6/23 A kérdező kommentje:

5

Orban elott is ezt csinaltad? Azt ne mondd hogy csak ugy a fejedbe pottyant.

2024. febr. 9. 11:31
 7/23 anonim ***** válasza:
100%

#4-re:

Volt munkahelyemen olyan kollégáim voltak, akik közigazgatási dolgokkal sosem foglalkoztak. Aztán mondtam nekik, hogy jött egy levél a Népegészségügytől, vagyis formálisan a (vár)megyei Kormányhivataltól. Amit ugye a kormányhivatal vezetőjének a nevében írt alá a Népegészségügyi Főosztály vezetője. Márpedig a kormányhivatal vezetőjét főispánnak nevezik. Vagyis az állt ott, hogy "X.Y. főispán nevében kiadmányozza N.N.".

Mikor ezt mondtam, annyira meg voltak döbbenve a kollégáim, hogy meg akarták nézni a levelet, hogy nem viccelek, valóban az van odaírva, hogy főispán. :-)

2024. febr. 9. 11:36
 8/23 A kérdező kommentje:
na tudtam hogy igen lesz kozvetetten vagy kozvetlen. Te vagy a vilag legnagyobb ellenzekije az tuti.. formalisan..
2024. febr. 9. 11:39
 9/23 anonim ***** válasza:
9%
Akkó mennyé a tanácsho oszt tegyél panaszt kérdező!
2024. febr. 9. 11:48
 10/23 A kérdező kommentje:
inkabb leszek fideszes minthogy kivarjam azt az idot mire oda jutnek.
2024. febr. 9. 11:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!