Aki varmegyezik "megye" helyett az atvette a Fidesz habitust valamennyire es tamogatja oket?
Ugyanaz, mint amikor valaki felszabadulás útnak hív utcákat még bizonyos utcákat.Kb minden városban vannak ilyen lenevezésű utak.
A megye is egy szocializmusból szármázú megnevezés.A rendes, eredeti neve vármegye.
Nem okvetlen. Lehet, hogy egyszerűen a hivatalos elnevezést használja, mert ő olyan habitusú.
Amikor pl. Szabolcs-Szatmár megyéből Szabolcs-Szatmár-Bereg megye lett, akkor is volt, aki rögtön átszokott az új névre, más meg a régit használta.
Nem kell ezt túlgondolni.
Ellenzéki vagyok. Engem nem zavar a vármegye elnevezés. Kicsit tetszik is, jó hagyományos hangzása van.
Vegyesen használom a sima megyével, ahogy sikerül.
5
Orban elott is ezt csinaltad? Azt ne mondd hogy csak ugy a fejedbe pottyant.
#4-re:
Volt munkahelyemen olyan kollégáim voltak, akik közigazgatási dolgokkal sosem foglalkoztak. Aztán mondtam nekik, hogy jött egy levél a Népegészségügytől, vagyis formálisan a (vár)megyei Kormányhivataltól. Amit ugye a kormányhivatal vezetőjének a nevében írt alá a Népegészségügyi Főosztály vezetője. Márpedig a kormányhivatal vezetőjét főispánnak nevezik. Vagyis az állt ott, hogy "X.Y. főispán nevében kiadmányozza N.N.".
Mikor ezt mondtam, annyira meg voltak döbbenve a kollégáim, hogy meg akarták nézni a levelet, hogy nem viccelek, valóban az van odaírva, hogy főispán. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!