Elfogadtátok már a vármegye elnevezést vagy csak azért is még mindig simán megyét mondtok?
Figyelt kérdés
febr. 3. 13:37
A kérdező szavazást indított:
Nekem jobban tetszik a „vármegye” kifejezés, hagyományőrző hangzása van.
Ha rajtam múlna, visszaállítanám a „megye” elnevezést, nevetségesen ódivatú ez a vármegyézés a XXI. században
Megye vagy vármegye, tök mindegy, a lényeg hogy most már ne változtatgassák.
41 szavazat
1/16 PMC Wagner válasza:
Szerintem az egész egy baromság de már úgy ahogy megszoktam. Viszont az Ispánokat nem birom megszokni
2/16 anonim válasza:
A megye kommunista elnevezès.
A vàrmegye az eredeti.A lengyeleknèl is vajdasàgok vannak, ami mèg " règiesebb".
Sokan Moszka terer mondanak a mai napig.Kell idő, mire àtszoknak az emberek.
3/16 anonim válasza:
Én még a Moszkva, Zalka térnél tartok.
5/16 anonim válasza:
nekem megye még mindig
a vármegye elnevezés amugy se helyes, mert a vármegye elnevezés a feudális viszonyok közt volt helyes.
Orbán igaz megint a feudális rendszert hozza/hozta be, és megint csak jobbágyok, zsellérek vagyunk lassan nem állapolgárok
7/16 anonim válasza:
Csak ha visszajön majd vele a bitófa is, és a dagadt meg az egész csűrhéje végre rákerül.
8/16 anonim válasza:
Soha semmilyen körülmények között nem használnám a megye szó helyett a v..megye szót.
9/16 anonim válasza:
Durva, hogy orbán és bandája már a magyar nyelvet is meg akarja változtatni.
10/16 anonim válasza:
Miért használnám?
Közbeszédben vagy akár félig hivatalos helyen még a komcsik előtt is bevett dolog volt a megye szó használata, vár nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!