Ezt a vármegye, ispán, főispán bohóckodást nem kellene végre megszüntetni? Tényleg a feudalizmusba, a kastélyok, várak korába akarunk "előre" visszamenni?
Különben az ispán nem egy régi magyar nemesi rang?
Úgy tudtam az 1947 évi törvény óta nemesi címeket nem lehet használni.
A családomnak apai ágon
1716-ban Károly király adományozott czimeres nemesi levelet és birtokot,földet.
Most akkor követeljek mindent vissza?
Birtokot,rangot titulust?
Ráadásként nagyon tetszik a keszthelyi Festetics kastély
0 ft-t átvenném az államtól.
Ezt szokták csinálni a fidesznyikok, osztogatják a haveroknak a kastélyokat.
Nem bohóckodás. 75 év kivételével évszázadokig, így nevezték és nyugaton pl Franciao. angliába, németbe még mindig így nevezik a vármegyéket.
Miért fáj ez neked?
Mert a nevek az akkori feudális rendszerhez, államformához kapcsolódtak. Minek visszaállítani a múltat? Akkor jöjjön a jobbágyság, a földesúri rendszerek, a kastélyok, grófok kora? Attól már egyszer megszabadultunk, minek visszaállítani?
Előre kellene menni, nem sok milliárdokat költeni ilyen butaságokra.
"Úgy tudtam az 1947 évi törvény óta nemesi címeket nem lehet használni."
Kamu.
#7 Tudjuk, a kommunisták mindig is szerették volna "a múltat végképp eltörölni".
Pont emiatt nem szabad hagyni hogy megtegyétek. Eleinte engem is idegesített, de egyrészt már megszoktam, másrészt meg amikor hallom, hogy a ballibek mennyire tiltakoznak ellene, hogy hisztiznek miatta, mint te is most, akkor látom, hogy bizony, meg kell tartani és még több hasonlót kell csinálni.
"másrészt meg amikor hallom, hogy a ballibek mennyire tiltakoznak ellene, hogy hisztiznek miatta, mint te is most, akkor látom, hogy bizony, meg kell tartani és még több hasonlót kell csinálni."
Tehát téged "magyarként" azt tesz elégedetté és boldoggá, ha más magyarok panaszkodnak, és boldogtalanok?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!