Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Akik külföldön dolgoznak...

Akik külföldön dolgoznak miért nem a hazájukat építik azzal hogy itthon dolgoznak? Miattuk jön be a rengeteg ázsiai vendégmunkás.

Figyelt kérdés

febr. 8. 12:31
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
87%
#4 na hát én otthon biztosan nem voltam kompetens, kerestem minimálbért. Itt kint meg keresek 1 milliót egy rosszabb hónapban is. Való igaz, h ebből 500k elmegy az életre (albérlet, kaja, stb), de így is legalább 2x annyit tudok félretenni, mint amit otthon összesen kerestem. Töredelmesen elnézést kérek, h nem más jólétét nézem a magaméval szemben. A hazát meg építsék a fidesz szavazók, úgyis csak az ő szavuk számít már. Vagy az se, de ez már más téma.
febr. 8. 12:49
 12/30 anonim ***** válasza:
20%
Akkor is jönnének idegenek, behoznák mint nyugatra , de neked ez magas és tájekozatlan naiv vagy . A klimavaltozas a kamu globalis felhevüles jelenseg csak itt köhzépen zajlik. Orosz keleten van de a határtól tél van extra hidegek északon, a tropus is stabil . Az hogy ipari terjeszkedés miatt felégetik az erdőket az mindig is volt és lesz . Menj ki haverokkal a múzeumokba dobj krémest pá festmenyre az a hatásos klimavédelem ...
febr. 8. 13:06
 13/30 anonim ***** válasza:
97%

Szaladok, diplomával és négy nyelvvel nincs is más vágyam, mint összeszerelőként dolgozak egy kínai gyárban.

Sokszor elmondtuk már, akik azóta elhagytuk Magyaroszágot, hogy van egy réteg, akinek nem tetszik az uszítás, hogyha valami nem tetszik a rendszerban akkor már megy a ballibsi, hazaáruló, húzzál el, jobb is lesz. Hát nekem meg a családnak jobb is lett, bár mi otthon is elvoltunk, de az oktatás, közlekedés, egészségügyi ellátás fényévekkel jobb és minőségibb.

Mostmár lehet nézni a vendégmunkásokat. Mi már csak látogatni járunk haza.

febr. 8. 13:15
 14/30 anonim ***** válasza:
96%
Kedves kérdező. Az egyik szakmámban bejelentenének bérminimumra, plusz zsebbe valamennyi( összesen 350.000 játékpénz lett volna a fizetés. Màsik szakmámban helyzet ugyanez, csak( 420.000 játékpénzt akartak adni). Plussz családi pótlék 32.000 pénz. Ez összesen legjobb variációval számolva is 450.000. Itt kint keresek 2400 krajcárt, ami cirka 900.000+ játékpénzben, az asszony 1300 krajcárt, az is egy szűk 500.000. Kapunk kint egy kevés családi pótlékot, ami 600 krajcár felett van valamivel. Ez így 4300 krajcár, ami játékpènzben 1,6 M havonta. Emellett már aprópénz nek tűnik 13.-14. havi, és az adóvisszatérítés, és a többi aprósàg.
febr. 8. 13:54
 15/30 anonim ***** válasza:
96%
14-es vagyok. Amúgy meg ott a rengeteg Fideszes, most építsék egy kicsit ők az országot. Amúgy meg a rejtett tartalékot akarta munkára fogni a vezér, csak nem jött be. Most, hogy megindultak a vendégmunkások, már üzlet is lett belőle, most már ők cserélik le a magyar munkaerőt a vendégmunkásokra.
febr. 8. 13:58
 16/30 anonim ***** válasza:
100%
Na várjál kérdező! Tehát sok ember dolgozik itthon, esetleg műszakozik, sok esetben hétvégén is, ahelyett, hogy a családjával lenne, rommá sz*patják, az utolsó utáni bőrt is lehúzzák róla, nincsenek rendesen megfizetve, és mindezért cserébe kap pl. szinten aluli egészségügyet, az adójából pedig a vezető politikusaink egy úgy jachtot, vagy kokaint vesznek, vagy épp a saját kis hobbijukra költik. Aztán az emberek csak várnak... várnak, de hosszú-hosszú évek alatt semmi az égvilágon nem történik, és remény sincs a változásra, de fideszes propaganda szerint mi vagyunk a legjobb hely az EU-ban. Majd mindebből elegük lesz, és kimennek külföldre dolgozni, és mindezek után, még ők a hibásak, mert külföldön mernek dolgozni. Eléggé furcsa gondolatmeneted van kérdező.
febr. 8. 14:17
 17/30 anonim ***** válasza:
Majd ha postásként otthon is megkapom a bruttó 2990 eurót, meg a nejem kórházi nővérként a 3600-at, akkor hazamegyünk. Addig meg épitgessék a kínaiak, a mongolok vagy akár új-zélandiak.
febr. 8. 14:35
 18/30 anonim ***** válasza:
94%

Karcsi (gondolom a kérdező) írt nekem privátüzenetet, megosztom a hallgatosággal:

"* Mi az hogy hazamész te hazaáruló korcs!

* Ide ne told a pofád!

* Neked nincsen hazád korcs"

Ilyen intelligens emberek várnának otthon. :D Csoda, hogy sok kínai megy meg török? :D

febr. 8. 14:57
 19/30 árokpart ***** válasza:
73%
18-as Persze, hogy privátban írt ilyeneket, mert ha nyíltan akár egy szórakozóhelyen vagy máshol így nyílvánulna meg, akkor a kollégák bevinnék garázdaságért.
febr. 8. 15:10
 20/30 anonim ***** válasza:
100%
1. Ez nem igaz. Én akkor is mentem volna, ha otthon megfizetnék. Nagyon más a mentalitas idekinn mind a közéletben, mint a civil szférában. Magyarország soha nem fog idáig eljutni. Legalább 50 év lemaradásban van. Nyugodt élet aranyat ér
febr. 8. 15:28
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!