Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért olyan nagy kérdés, hogy...

Miért olyan nagy kérdés, hogy kell e készpénz?

Figyelt kérdés
15 éve dolgozok, de még életemben nem kaptam készpénzt a munkámért. Nekem azért, hogy készpénzem legyen, azt még egy külön tranzakcióval le kell vennem. Arról nem is beszélve, hogy régebben a kereskedők azzal játszottak, hogy éppen milyen címletből nem tudnak visszaadni. Itt a kártya, nem kell visszaadni belőle és kerekíteni sem.
2024. febr. 7. 04:49
1 2 3 4 5 6 7
 41/62 anonim ***** válasza:
45%
39: tény, hogy a Svédeknél van a készpénz leginkább kivezetve, és ez rossz. De ettől még nem lesz jó dolog az, hogy Magyarország megint az agresszor mellé áll. Puccs: korrekt, kell csinálni, az a komrány, amit a CIA vagy más meg tud puccsolni, meg is érdemli! Hadművelet: agresszió! A puccsal ellentétben elítélendő (ahogy az USA iraki agressziója is illegális és hazug volt, az Oroszoké is az).
2024. febr. 7. 11:55
 42/62 anonim ***** válasza:
38: Arról volt szó, hogy minimálbér plusz boríték, tehát van TB és és nyugdíj. A minimálbérnél van alacsonyabb jövedelem, a vigaszuk az ,hogy nem közmunkások és, hogy van egyáltalán munkájuk. Ha kifehéredne a gazdaság, valószínűleg megszűnne a munkahelyük és/vagy vendégmunkással, közmunkással helyettesítenék.
2024. febr. 7. 11:59
 43/62 anonim ***** válasza:
6%
Kínában sincs kp.
2024. febr. 7. 11:59
 44/62 anonim ***** válasza:
91%

"De miért akarnál másokat megfosztani a használatától?"

Akarja a halál megfosztani őket. Én azt támogatom, hogy maradjon meg a készpénzes fizetés lehetősége. De ha olyan boltot csinál ami büszkén hirdeti, hogy rendes ember csak készpénzzel fizet, akkor én oda nem megyek. Nem is tudom, talán 5 éve nem vettem ki pénzt automatából. Én pont azt látom, hogy ilyen FB "értelmiségiek" kezdtek valami nyomasztó kampányba, hogy fizessünk készpénzzel, meg olyan boltba menjünk ahol arra kérnek, hogy készpénzzel fizessünk, mert a gonosz bankok k*va anyukáját meg a tudjukkik lenyúlják a kisboltos hasznát. Valami sértettségből táplált büszkeséggel lobogtatják a készpénzes fizetés felsőbbrendűséget az összes daccal ami egy menzásnéni felsőtestébe belefér.

Mint 15 éve a büszke Lipóti boltos, aki pökhendi módon kikérte magának, hogy náluk bizony nem lehet csak készpénzzel fizetni. Akkor kend a hajadra a joghurtodat. Vagy szintén akkoriban a bábolnai Mekiben az analfabéta franchise főnök, hogy képzelem, hogy kártyával fizetni? Egy nemzeközi átmenő M1 autópálya melletti Mekiben. Mennyire kell életidegennek lenni ehhez?

A pénzügyi válságok meg azért vannak, mert eleve ez a növekedésre épített kapitalizmus fenntarthatatlan, de ezzel én nem tudok mit kezdeni. Én például 2008-at sem éreztem meg, sőt!

Nagyon nem szeretném ha az azt igénylők nem tudnának készpénzzel fizetni, de én mostanában pont azzal találkozom, hogy az én kártyás világomat b*sztatják. Hát én meg a barlangba a tűz mellé vissza nem megyek

2024. febr. 7. 16:07
 45/62 anonim ***** válasza:
37%

43: Van készpénz Kínában, csak háttérbe szorult, és sokszor nem éri meg használni. Nálunk is ez lesz idővel, ez ellen érdemes küzdeni minden józan és szabadságszerető embernek -- hogy ne legyünk olyanok, mint a kommunista/államkapitalista Kína! Mert akkugyár és korrupció ide vagy oda, attól még mi is nagyon messze vagyunk! De a készpénz megszűntével mi is, és a nyugat is óriási lépést tesz afelé a rendszer felé.

44: Az valóban problémás, ha a bolt nem engedi, de ezt, mint írtad, úgyis megoldja a piac, és úgy tudom, törvényi szabályozás is van rá. Tehát aki, mint te, szeretne kártyával fizetni, annak nem kell aggódnia. 15 Éves példát említesz, de hol nem tudsz MA kártyával fizetni? A piaci kofáknál is terminál van már, ahol meg nem, ott is törvény kötelezi, elkerülhetetlen, hogy idővel ezek betartatásra is kerüljenek, ahogy az orvosok hálapénze is sokáig volt, aztán most egyszerre csak vége szakadt, és azt is lehetett tudni, hogy be fog következni. Tehát én úgy látom, MA nem basztatja senki a kártyás világodat!

Mindenki szabadságának világát viszont elkerülhetetlenül korlátozni fogja a központi jegybankpénz bevezetése! Nem lesz kötelező, csak pénzügyi előnyökkel jár majd használni, ezzel fokozatosan kiszorítva a készpénzt, és a folyamat végén LEJÁRATI IDŐT raknak a pénzedre, illetve megszabják mit vehetsz. NEM konspirációs teóriák ezek, MOST IS lejárati idő van a pénzeden, inflációnak hívják, a jegybanki alapkamattal szabályozzák, csak onnantól sokkal pontosabban és személyre szabottan fogják tudni, és MOST IS megszabják mit vehetsz, de nem tudják betartatni 100%-osan: drog, prostituált, fegyver, tiltott vagy titkosított média tartalom. Lehet eltartott kisujjal azt mondani, hogy ilyesmi neked nem kell. Egészen addig amíg valami olyat nem tiltanak be, ami már neked is kéne! Így működik a hatalmi önkény, a korlátlan hatalommal korlátlanul vissza fognak élni, maximum ha mázlid van, nem fogod megérni.

2024. febr. 7. 17:08
 46/62 anonim ***** válasza:
52%

Jegybankpénz csak a bankok közötti forgalomban létezik.

Nekünk állampolgároknak ahhoz nincs közünk.

2024. febr. 7. 18:33
 47/62 anonim ***** válasza:
100%
46: CBDC, central bank digital currency, MOST nincs közünk hozzá, de nézz már utána, hogy hamarosan LESZ! Teszt fázisban van, pár ország már használja, minden ország használni fogja idővel. 2023 Októberében véglegesítették a digitális euró tervét, 25-26 között várható a bevezetés!
2024. febr. 7. 19:19
 48/62 anonim ***** válasza:
12%

25: "még ha a digitális pénz felé terelik a népet, valamilyen mértékben a készpénz megmarad"

szerintem megvan erre a terv hogy az emberek már akkor kapjanak észbe amikor már késő. okos emberek dolgoznak ezen.

2024. febr. 19. 12:27
 49/62 anonim ***** válasza:
0%

Mi az hogy késő lesz?

A földön minden termelés, kereskedelem végső célja az emberek fogyasztási igényének kielégítése.

Miért lenne az a cél, hogy az emberek ne tudjanak fogyasztani?

Szerinted mégis mi történik ha az emberek egyszer csak nem tudnak semmit kifizetni? Mi lesz a termelőkkel, a kereskedőkkel?

2024. febr. 19. 13:20
 50/62 anonim ***** válasza:
59%

49: látom még mindig nem megy az értelmezés.

hol a francba írtam én azt hogy az emberek ne tudjanak fogyasztani? jézusom

lefektetik a jogot szabályokat amit már nehéz módosítani törölni, majd utána ez szerint pedig kivezetik a kp-t és digitális pénz lesz.

2024. febr. 19. 14:10
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!