Miért olyan nagy kérdés, hogy kell e készpénz?
#19 Ugyan már, gyakorlatilag már 20 éve nem lehet digitális pénz nélkül élni, nem fogják ellehetetleníteni az életet, mert már 20 éve szinte lehetetlen (nekem például) virtuális pénz nélkül élni. Nem csak a fejlett világban, hanem nálunk is. Semmilyen hátrányt ebből én nem szenvedek, kizárólag előnyöket érzek.
Ha mindenképp rettegni akartok, akkor rettegjetek inkább a woke Lenin fiúktól
25
Tényleg?
Pedig úgy tudom már megtörtént a Svédeknél és egy pár afrikai országban is .
#6 Igen, a készpénzmániások ezt szokták hangoztatni. Mintha bárkit érdekelne, hogy a minimálbéredet csavaroskiflire költöd. És nem, egy jogállamban nem vehetik el egyik pillanatról a másikra a számlapénzedet, vagy ha igen, akkor a készpénzed sem fog fabatkát sem érni.
#10 Elegendő készpénz otthon? Kösz, nem fogok milliókat készpénzben tartni.
A nyugdíjpénz pedig nem magánvagyon volt, csak nem az állam kezelte, hanem privát cégek.
Két kiflit nem szoktam venni a boltban, 1000 forint alatt ritkán vásárolok és egy tranzakcióra 10-15 forintnál nem több a díj.
#12 "Meg lehet nézni a németeket, ők ragaszkodnak a készpénzhez pont emiatt."
Nettó hazugság. Járok Németországba, Berlinben is kb mindenki kártyával fizet.
25: Nem feltétlenül lesz teljesen kivezetve a készpénz, de meg lehet nézni, hogy mennyire lehet ma akár vállalkozni, akár felvételt nyerni egy bármilyen pozícióba úgy, hogy nincs: -bankszámlád -mobilod -email címed -közösségi médiád.
A gazdaság működése át fog alakulni. Sok ember jól fog járni, főleg eleinte. Kevesebb lesz az infláció, és előre tervezhető lesz. Viszont cserébe kontrollálni fogják, mire költhetsz, és mennyit. Közben MEGMARAD a készpénz, de a fizetések, tranzakciók nagy része a digitális jegybankpénzben fog történni. HIÁBA marad meg a készpénz ha NEM ÉRI MEG használni. És onnantól, hogy végleg háttérbe szorult, sokkal hatékonyabban tud hatalmat gyakorolni az állam az egyének felett. Aki nem lép egyszerre, nem kap rétest estére. Aki például a Covid alatt nem oltatott, már most is könnyen kirúgásra került. A CBDC rendszerben akár dolgozhat nyugodtan tovább, de szankcióként például nem indíthat tranzakciót közösségi terek használatára: mozi, szórakozás, bármi. KB. vehet élelmiszert és mást nem, addig, amíg együtt nem működik. És ez rossz, függetlenül attól, hogy az oltással valaki egyetért-e, mert BÁRMI behelyettesíthető a helyére, amit a hatalom akar.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!