Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért olyan nagy kérdés, hogy...

Miért olyan nagy kérdés, hogy kell e készpénz?

Figyelt kérdés
15 éve dolgozok, de még életemben nem kaptam készpénzt a munkámért. Nekem azért, hogy készpénzem legyen, azt még egy külön tranzakcióval le kell vennem. Arról nem is beszélve, hogy régebben a kereskedők azzal játszottak, hogy éppen milyen címletből nem tudnak visszaadni. Itt a kártya, nem kell visszaadni belőle és kerekíteni sem.
febr. 7. 04:49
1 2 3 4 5 6 7
 21/62 anonim ***** válasza:
100%
18-as: senki nem mondott olyat, hogy ne fizess kártyával, ne legyen rá lehetőség, nem tudom honnan jött ez, hogy téged hagyjanak békén. A probléma azzal van, ha a jelenleginél jobban háttérbe szorul a készpénz fizetés lehetősége. A lényeg, hogy az egyén, az átlag polgár ha akar, fizethessen kártyával, ha akar, akkor meg készpénzzel.
febr. 7. 10:25
 22/62 anonim ***** válasza:
42%

#19 Ugyan már, gyakorlatilag már 20 éve nem lehet digitális pénz nélkül élni, nem fogják ellehetetleníteni az életet, mert már 20 éve szinte lehetetlen (nekem például) virtuális pénz nélkül élni. Nem csak a fejlett világban, hanem nálunk is. Semmilyen hátrányt ebből én nem szenvedek, kizárólag előnyöket érzek.

Ha mindenképp rettegni akartok, akkor rettegjetek inkább a woke Lenin fiúktól

febr. 7. 10:31
 23/62 anonim ***** válasza:
#21 Akkor mi ez a nyűglődés a készpénz megszüntetéséről? Lesz készpénz, vagy aranyozott mogyoró, nem kell rémeket látni
febr. 7. 10:34
 24/62 anonim ***** válasza:
100%
Igazad van, nem sok haszna van a kézpénznek, egy ideális világban nem lenne rá szükség. Csak hát nem ideális világot élünk, ezért csak egy biztosítéknek fontos megtartani a szerepét és nem szabad hagyni, hogy elvegyék tőlünk.
febr. 7. 10:36
 25/62 anonim ***** válasza:
100%
#24 Ezzel egyetértek, de kizártnak tartom, hogy a nép tiltakozása ellenére TELJESEN kivezessék a készpénzt, még ha a digitális pénz felé terelik a népet, valamilyen mértékben a készpénz megmarad. Nekem nem fog hiányozni, 95%-ban nem készpénzt használok. Van itt egy termelői piac, gazdák elképesztő minőségű helyi termékeivel, sajt tejföl, kenyér, baromfi, húsáru, tojás stb. Az összes Lidli, Spar, Auchan elbújhat az ő termékeik minősége mellett, de nem hülyék, már 60-70%-nál lehet ott a piacon kártyával is fizetni. Akinél nem, az lassan elsorvad
febr. 7. 10:44
 26/62 anonim ***** válasza:

25

Tényleg?

Pedig úgy tudom már megtörtént a Svédeknél és egy pár afrikai országban is .

febr. 7. 10:46
 27/62 anonim ***** válasza:
Mi történt meg?
febr. 7. 10:48
 28/62 anonim ***** válasza:
69%

#6 Igen, a készpénzmániások ezt szokták hangoztatni. Mintha bárkit érdekelne, hogy a minimálbéredet csavaroskiflire költöd. És nem, egy jogállamban nem vehetik el egyik pillanatról a másikra a számlapénzedet, vagy ha igen, akkor a készpénzed sem fog fabatkát sem érni.

#10 Elegendő készpénz otthon? Kösz, nem fogok milliókat készpénzben tartni.

A nyugdíjpénz pedig nem magánvagyon volt, csak nem az állam kezelte, hanem privát cégek.

Két kiflit nem szoktam venni a boltban, 1000 forint alatt ritkán vásárolok és egy tranzakcióra 10-15 forintnál nem több a díj.

#12 "Meg lehet nézni a németeket, ők ragaszkodnak a készpénzhez pont emiatt."

Nettó hazugság. Járok Németországba, Berlinben is kb mindenki kártyával fizet.

febr. 7. 10:52
 29/62 anonim ***** válasza:
22: A "woke Lenin fiúk" csak vörös hering, épp ez a célja, hogy elterelje a figyelmet a valódi problémáról, ami nem más, mint a pénzügyi rendszer problémái, hogy folyamatos ciklikus válságokat generál, hogy hitel alapú, és pilótajáték jellegű. Kizárólag előnyöket érzel: említettem a rendőrséges példát: az, hogy neked nincs dolgod rendőrrel, nem azt jelenti, hogy a társadalom tudna normálisan funkcionálni rendőrség nélkül. Azért nem érzed a hátrányokat, mert a javuk akkor fog bekövetkezni, miután a készpénz javarészt háttérbe szorult. De indirekt módon most is érintenek a hátrányok: a feketegazdaság a leghatékonyabb "fék és ellensúly" a hatalommal szemben egy olyan országban, ahol nem tart ott a történelmi-társadalmi fejlődés, mint nyugaton. Például a kormányzat irreális adót akar kivetni a dohányra, vagy élelmiszerre: csempészáruval korrigálnak az emberek Ukrajnából. De említették a nyugdíjszámlákat: ezek szerint neked nem konfiskálták? Készpénz nélkül a most is lehetséges bankszámla befagyasztásokat sokkal könnyebben lehetne alkalmazni, mert nem lenne alternatíva! A te bankszámládról sokkal több esetben, sokkal könnyebben vehetne le pénzt a hatalom, mint most, hiába teheti meg most is, behatárolja ennek a mértékét a készpénz LEHETŐSÉGE. Tulajdonképpen miért zavar téged/titeket a jelenlegi helyzet? Miért kellene változtatni?
febr. 7. 11:06
 30/62 anonim ***** válasza:
100%

25: Nem feltétlenül lesz teljesen kivezetve a készpénz, de meg lehet nézni, hogy mennyire lehet ma akár vállalkozni, akár felvételt nyerni egy bármilyen pozícióba úgy, hogy nincs: -bankszámlád -mobilod -email címed -közösségi médiád.

A gazdaság működése át fog alakulni. Sok ember jól fog járni, főleg eleinte. Kevesebb lesz az infláció, és előre tervezhető lesz. Viszont cserébe kontrollálni fogják, mire költhetsz, és mennyit. Közben MEGMARAD a készpénz, de a fizetések, tranzakciók nagy része a digitális jegybankpénzben fog történni. HIÁBA marad meg a készpénz ha NEM ÉRI MEG használni. És onnantól, hogy végleg háttérbe szorult, sokkal hatékonyabban tud hatalmat gyakorolni az állam az egyének felett. Aki nem lép egyszerre, nem kap rétest estére. Aki például a Covid alatt nem oltatott, már most is könnyen kirúgásra került. A CBDC rendszerben akár dolgozhat nyugodtan tovább, de szankcióként például nem indíthat tranzakciót közösségi terek használatára: mozi, szórakozás, bármi. KB. vehet élelmiszert és mást nem, addig, amíg együtt nem működik. És ez rossz, függetlenül attól, hogy az oltással valaki egyetért-e, mert BÁRMI behelyettesíthető a helyére, amit a hatalom akar.

febr. 7. 11:15
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!