Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért olyan nagy kérdés, hogy...

Miért olyan nagy kérdés, hogy kell e készpénz?

Figyelt kérdés
15 éve dolgozok, de még életemben nem kaptam készpénzt a munkámért. Nekem azért, hogy készpénzem legyen, azt még egy külön tranzakcióval le kell vennem. Arról nem is beszélve, hogy régebben a kereskedők azzal játszottak, hogy éppen milyen címletből nem tudnak visszaadni. Itt a kártya, nem kell visszaadni belőle és kerekíteni sem.
febr. 7. 04:49
1 2 3 4 5 6 7
 31/62 anonim ***** válasza:
69%
Engem nem zavar a készpénz léte. Csak azok az emberek, akik kötik az ebet a karóhoz. Pl. bérelek egy garázst és a tulaj csak készpénzt hajlandó elfogadni, pedig mindkettőnknek egyszerűbb volna, ha én beállítanék egy állandó átutalást, neki meg nem kellene folyton jönnie a bérleti díjért.
febr. 7. 11:15
 32/62 anonim ***** válasza:
17%
31: Márpedig úgy helyes, hogy mindenki maga dönthesse el, készpénzt vagy kártyát használ, és ne érje ezért hátrány. Te eldöntheted, hogy így kell-e neked a garázs, vagy sem. Viszont ha azt kívánod, hogy az állam gyakoroljon rá nyomást, akkor a zsarnokság pártján állsz. Ha csupán zavar, az még teljesen korrekt vélemény, csak az ellene cselekvés módja nem mindegy; úgy korrekt, ha egyéni alapon bojkottálod, vagy akár közösséget keresel hasonló gondolkodásúakkal, és pld. egy hatalmas, milliós facebook csoportban működtök KÉSZPÉNZMENTES HIRDETÉSEK címen. Az viszont zsarnokság, ha ez nem alulról, beleegyezéses alapon működik, hanem szakértők dolgozzák ki felülről és vezetik be globálisan, azzal a hazugsággal fűszerezve, hogy nem kell aggódni, mert "nem lesz kötelező" a használata. Ahogy most sem kötelező mobiltelefon vagy bankszámla, csak akkor enni meg fűteni sem.
febr. 7. 11:30
 33/62 anonim ***** válasza:
Brutál nagy a munkaerőpiacon a feketén de leginkább a szürkén foglalkoztatottak aránya. Minimálbérre bejelent, borítékban még ugyanannyit odaad a munkáltató. Egy rahedli pénz meg van így takarítva a munkáltatók részéről, ami aztán szépen hiányzik az államháztartásból. Egy huszárvágással fel tudná ezt számolni a készpénz megszüntetése. Ráadásul meg lehetne úszni a bankjegygyártás és a banjegyek kezelésének költségeit, és jobban lehetne az állami költségvetést, vagy a kereskedelmi árakat is kalkulálni mivel kiesne egy kalkulálhatatlan pénzmennyiség a rendszerből. A slusszpoén az, hogy lényegében azonnal és minimális költségekkel meg lehetne lépni a váltást mivel már lényegében teljesen adott hozzá az infrastruktúra, de valamiért mégse akar senki megválni a kp-tól.
febr. 7. 11:31
 34/62 anonim ***** válasza:
100%

31

Mi van, ha nem is bankol?

Sok nyugdíjasnak nem éri meg a levonások miatt.

Ha bíztok a politikában, bankrendszerben, ne használjátok készpénzt, semmi beleszólasom, semmi közöm hozzá, mit csináltok!

Nektek sincs semmi közötök hozzá, ha más meg használni akarja!

Aki

febr. 7. 11:33
 35/62 anonim ***** válasza:
Ezek mind konspirációs teória vekengések. Nem fognak a jövőben megtörténni azok a dolgok amivel riogatsz, mert már régen megtörténtek. A macska az úton már túl van a dolgon. Ha pedig a magyar állam visszaélve a hatalmával pénzügyi eszközökkel erőszakkal korlátozná a polgárait akkor lesz itt nagyobb probléma, mint amitől te félsz. Nekem sokkal könnyebb az életem így, mint az elavult papírdarabok cserélgetésével. Az én életem független az államtól, felőlem azt csinál amit akar, az én pénzem nem az itteni viszonyoktól függ, itt csak elköltöm azt. Amit a magánnyugdíjpénztárral műveltek azt kénytelen voltam elfogadni, hogy nekik volt igazuk, ezt a vitát nem akarom újranyitni. A Covid alatt is pár hónapot kivéve folyamatosan repültem, amikor nem tudtam Amerikába belépni az sem a magyar kormány miatt volt hanem az amcsik miatt. Speciel személy szerint én gyűlölöm a készpénzt. A svédeknél se tudom, hogy mi a f*szom bajuk van, mit tiltottak be, mert amikor ott vagyok kártyával fizetek a szállodában, a reptéren a lounge-ban ingyen van minden, a taxiban kártyával fizetek, mire költenék készpénzt?
febr. 7. 11:36
 36/62 anonim ***** válasza:

33: A borítékos pénz visszakerül az államháztartásba és a hazai gazdaságba a 27%-os áfa révén.

Végtelenül hosszú paragrafusokat írtam itt a kérdés alatt az okokról, olvasni kéne, nem bociszemekkel nézni, hogy "valamiért" mindenki ragaszkodik a készpénzhez.

febr. 7. 11:37
 37/62 anonim ***** válasza:
53%
Így van. Ha valahol elkezdenek szájat huzogatni, hogy csak készpénzzel lehet fizetni, akkor az én pénzemből nem látnak egy vasat sem. Kívánom nekik viszont, hogy boldoguljanak a készpénzes vásárlóik befizetéseiből. Szerintem rövidlátó, öngyilkos stratégia, de nem kívánom, hogy bedőljenek.
febr. 7. 11:43
 38/62 anonim ***** válasza:
49%
36# A borítékos pénzből csak a 27% áfa kerülhet vissza az államháztartásba, az szja, tb, nyugdíj meg sehol. Persze lehet mondani, hogy pont ezért rekord magas nálunk az áfa, de a kis jövedelműeknek ez nem vigasz.
febr. 7. 11:46
 39/62 anonim ***** válasza:
25%

A Svédek a leghülyébbek ebben is! Még jó, hogy nem szavaztuk meg őket a Nato-BA!

[link]

febr. 7. 11:46
 40/62 anonim ***** válasza:

35: Ez nem egy kétállású kapcsoló, hogy "megtörtént" vagy nem. Ez egy folyamat, amiben valóban előrehaladott állapotban vagyunk, az államok visszaélnek a hatalmukkal, a pénzügyi rendszer pedig válságról válságra bukdácsol egyre több fedezet nélküli pénz nyomtatásával! Értsd már meg, hogy nem a Magyar államhatalom visszaélése a lényeg, hanem a globális pénzügyi rendszer, a Magyar vagy bármely más állam csak végrehajtója a nemzetközileg kijelölt "szakmai" alapon kidolgozott techno-fasizmusnak, mint ahogy az a Covid alatt világosan látható volt!

Az, hogy remekül elvagy készpénz nélkül, jó dolog! De miért akarnál másokat megfosztani a használatától? Mi olyan borzalmas a mai helyzetben? Ha a mai helyzet is viszonylag jó, de szerinted tökéletes lenne a készpénz elhagyásával, vajon nem észszerű-e a status quo megtartása akkor is, tekintettel arra, hogy a készpénzt tömegek akarják megtartani? Nem azzal járna egy valódi demokrácia, hogy joga legyen hülyének is lenni akár tömegeknek?

Leírtam az okokat: az illegális/nem megfigyelhető tranzakció lehetősége a LEGHATÉKONYABB FÉK- ÉS ELLENSÚLY ami kordában tartja az államhatalmat a túlterjeszkedéstől, irreális adók kivetésétől! EGYRÉSZT.

MÁSRÉSZT: az a tény, hogy MÁSOKNÁL készpénz van, BIZTOSÍTJA számodra a kényelmes és biztonságos készpénzmentes élet lehetőségét. Amint a készpénz mint LEHETŐSÉG marginalizálódna, az állam sokkal könnyebben fagyaszthatná be a bankszámlákon lévő pénzeket mint most! Most is megteheti, de NAGYSÁGRENDEBBEL KÖNNYEBBEN TEHETNÉ MEG TÖMEGESEN!

febr. 7. 11:48
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!