A liberálisok miért nem türelmesebbek a homofóbokkal?
Igazából maga a szó is csak annyit jelent, hogy valaki idegenkedik a homoszexualitástól. Szerintem rengeteg emberből undort vált ki, ha két férfi aktusára gondol és ennek irracionális okai vannak, egyszerűen nem azt tartja normának. Az még nem jelenti azt, hogy gyűlölné őket, de nem is szeretne szolidaritást vállalni velük, a szex úgyis magánügy, a hálószobára tartozik.
Az LMBTQ mozgalom hatására most rengeteg meleg közszereplő lett és a médiában tényleg sokkal többször megjelenik ez a téma, mint amennyire indokolt lenne, a multicégek is erősen beálltak ebbe a kampányba és engedtessék meg nekem, de én kicsit szkeptikus vagyok azzal kapcsolatosan, hogy nincsenek-e olyanok, akik meglovagolják ezt a hullámot és megpróbálják kihasználni azt, hogy jobb pozíciókat kaphatnak melegként a "diversity" jegyében.
Szóval elég sok minden összemosódik itt és szerintem tök legitim, ha valaki túlzásnak érez bizonyos dolgokat, a saját ízlésébe nem fér bele a Pride vagy ilyenek. Nem kellene szélsőségek irányába menni és meg kellene próbálni megérteni, hogy vannak konzervatívabban gondolkodók is, akiknek időbe telik ezt a rengeteg új dolgot feldolgozni, ehhez türelem kell a másik oldaltól is.
#30 Ha hozzáteszi valaki a "P"-t amivel a pedofilokra céloz, akkor igen, homofóbnak, meg még mellé agyhalottnak is fogom gondolni.
Az meg, hogy undorodik a homoszexualitástól, mit takar? Ha korlátozná a melegek jogi és esélyegyenlőségét, akkor nem homofób, csak ő maga nem meleg, nem izgatja az ilyesmi, ennyi. Ha mocskos bzizik, pampog a melegházasság ellen és társai, akkor homofób.
Sőt, tovább megyek, ha egy férfit mondjuk fel akarna szedni egy másik pasi mondjuk egy buliba, és erre az lenne a reakciója, hogy na akkor jól megveri mocskos bzizások közepette, az is homofóbia, meg agresszió. Nem azért, mert nem jönne össze a másik férfival, hanem mert kulturáltan is el lehet utasítani a másik ember közeledését. Gondolom ha egy nő közeledne felé, aki nem ön be neki, arra nem gondolna, hogy majd azt is megveri.
#32 Az én kva anyámat, hogy próbálom kitalálni, az odaszrt egy mondat alapján, hogy mire célzol. Legközelebb fejtsd ki, hogy mire gondolsz.
Amúgy igen, a "P" odaírása nagyon nincs rendben. Összemosod az LMBTQ embereket, a pedofilokkal, miközben összehasonlíthatatlan a kettő. Ha valaki összemossa azt legnagyobb jóindulattal is hülyének fogom tartani ezután.
#35 Alapvetően igen, de már megint a közbeszéd kontextusát ignoráljuk, mint a fő kérdésben a kérdező. Ma itthon milyen jelentéssel bigyesztik oda a P-t? Biztos a pánszexuálisokra gondolnak azok, akik odaírják? Nem a pedofilokra?
Az első 3 oldalt futottam át a google keresés után, és egyik találatnál sem a pánszexuálisok miatt tette oda a P-t a szerző.
#39 Miért beszélsz T/2-ben hozzám? Semmilyen szervezettel nem működöm együtt, nem vagyok meleg/leszbikus/biszex/stb. Hetero vagyok. Milyen közeggel akarsz egy kalap alá vonni a T/2-es megfogalmazással?
Mit értesz gyerekek "megtérítése" alatt?
Az érzékenyítés(=ne bsztass másokat, létezik a másság), korának megfelelő felvilágosítás nem az. Mielőtt felmerülne a szülők dolga kérdés, leszögezném, hogy ezzel egyet értek, DE tudomásul veszem a tényt, hogy ez nem adott minden gyereknek. Attól, hogy valaki tud szülni, még nem lesz kompetens minden témában, ami érintheti a gyereket. Ha meg tud beszélni a szülő a témáról, akkor se árt, ha a gyerek más álláspontokat is megismer, nem csak a szüleiét.
Vagy arra gondolsz, hogy meleggés/stb-vé akarja nevelni valaki a gyereket? Ugye tudod, hogy ez nem így működik?
"Ez a szándék mi, ha nem pedofília?"
Nem tudom milyen szándékról beszélsz, mert megint csak egy mondat van idehányva magyarázat nélkül, amit találjak ki, de ha megpróbálom, akkor meg jön az "odagondolsz dolgokat, amik nincsenek" duma. Na mindegy. Szóval, megtérítés/átnevelés ilyen téren nincs, lehetetlen. Az érzékenyítés meg felvilágosítás meg csak simán érzékenyítés és felvilágosítás.
A pedofília meg azt jelenti, amikor valaki pubertás előtti gyerekek iránt érez szexuális vonzalmat. Ennek mégis mi köze az LMBTQ-hoz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!