A nyugati társadalmakban miért ennyire bunkók egymással az emberek a keleti vagy afrikai kultúrákkal szemben ahol viszont a hétköznapokban sokkal türelmesebbek, udvariasabbak egymással?

Figyelt kérdés
Ez a liberál-kapitalizmusnak köszönhető amelyben csakis az ÉN számít senki más, a tradicionális értékeket eltöröljük a felszínről és hamis értékeknek kezdünk áldozni mint a külső, anyagiak, genderizmus es elektronikus eszközök?
2023. ápr. 25. 22:00
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
82%
En egy nyugati tarsadalomban elek, de nem tunt fel, hogy bunkok lennenek az emberek egymassal. Kisebb-nagyobb afferok barhol elofordulnak, de nagy altalanossagban nem vettem ilyet eszre, sot.
2023. ápr. 25. 22:38
 2/13 anonim ***** válasza:
20%
Nagyobb a társadalmi különbség az emberek között, ami feszültséget okoz.
2023. ápr. 26. 03:20
 3/13 anonim ***** válasza:
85%

Láttam egy videót, amin nyüzsgő piac/főtéren agyba-főbe vertek férfiakat, akiknek a bűne (a felirat szerint) krumplilopás volt.

Mikor már alig éltek, fellocsolták őket, legalábbis a bunkó nyugati eszemmel azt hittem. De hamar rá kellett jönnöm, abban az országban nem színezik a benzint...

Szóval kösz, nekem az a 'kultúra' leszerepelt.

2023. ápr. 26. 07:15
 4/13 anonim ***** válasza:
87%
Ja, az orosz dashcam videokon is látszik, hogy keletebbre mennyivel türelmesebbek és kultúráltabbak az emberek.
2023. ápr. 26. 07:17
 5/13 A kérdező kommentje:

3

Ezek extrém esetek és mivel szegénységben élnek ezért a lopásnak nagyobb súlya van ezért szigorúan is büntetik. De miért nem arról beszélünk, hogy mennyire állnak bele egy ártatlan, saját dolgával foglalkozó emberrel.

Nyugaton bizony dominancia mániásak az emberek és egy munkahelyen is megy egymás életének megkeserítése. A szociális státusz már minden az ősi törzsi viszonyokra emlékeztetve.

Keleti kultúrákban (elsősorban déliekre gondoltam nem az oroszra mert annak gerince is Európából fakad) békesebbek, spirituálisabbak és barátságosabbak az emberek. De afrikai népekre is ez jellemző. Nem mondom, hogy bűntetik szigorúan a bűnt de bűntetés nélkül, hogyan lehet megfegyelmezni az embert, ha nem mutatod meg neki, hogy mi a helyes út és mi a bűn?

Nyugati liberál-kapitalista rendszerben meg szabadjára van engedve a bűn, gyilkosságon kívül már szinte bármi megengedett, nem veszik komolyan, jelenleg például a kiskorúak megrontását normalizálják.

2023. ápr. 26. 09:02
 6/13 anonim ***** válasza:
76%

09:02

Igen, ha megnézed iránban is olyan spirituálisak és békések az emberek. Megmutatják a nőknek is a helyes utat, a bűn mentes életet nem úgy mint a libernyák nyugaton.

2023. ápr. 26. 09:16
 7/13 anonim ***** válasza:
32%
A nyugati társadalmakban az emberek stresszesebbek, ez a fő oka a türelmetlenségnek.
2023. ápr. 26. 09:30
 8/13 A kérdező kommentje:

7

De értékvesztés is lehet ott. Például az ateizmus és más lélek-ellenes vallások elterjedése mint scientológia, sátánizmus, materializmus stb.

Tradicionális értékek megtagadása is .

2023. ápr. 26. 15:00
 9/13 Kései Sirató ***** válasza:
90%
Nem hallottam még olyanról, hogy az ateisták türelmetlenebbek lennének, viszont a túlterhelt, stresszes emberekre ez bizonyítottan igaz.
2023. ápr. 26. 16:11
 10/13 A kérdező kommentje:

Oké de véletlen a túlterheltségért is nem a liberál-kapitalizmus felelős?

Ez a húsdaráló rendszer érthető, hogy fog aranyos kedves emberkéket kitermelni.

2023. ápr. 26. 16:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!