A nyugati társadalmakban miért ennyire bunkók egymással az emberek a keleti vagy afrikai kultúrákkal szemben ahol viszont a hétköznapokban sokkal türelmesebbek, udvariasabbak egymással?
"Nyugaton bizony dominancia mániásak az emberek és egy munkahelyen is megy egymás életének megkeserítése. "
Általánosságban semmivel sem jobban megy ez, mint Magyarországon. Sőt, szerintem kevésbé van jelen nyugati országokban. Ahol én dolgozom, ott sokkal inkább segítjük egymás munkáját, mintsem hátráltatnánk. Az ok egyszerű: ha segítjük egymást, akkor hamarabb végzünk, több idő marad egy kis láblógatásra munka végén.
11
Magyaroszágot is beleértettem a nyugati világba hiszen mi is a Nyugati Riska tőgyét szopjuk.
Én értem mire gondolsz, de ez ízlések és pofonok, nincs itt arról szó, hogy valami jó vagy rossz lenne, ez borzasztóan relatív. Az teljesen igaz, hogy megszaporodtak a nárcisztikus emberek, de ennek nem a liberalizmus, hanem a technológia az oka. A liberalizmus abban "segített", hogy nálunk nem voltak mély hagyományok, így nem volt semmi fékező erő ezzel szemben társadalmi szinten.
Ettől függetlenül amúgy lehetne vitatkozni a kedvességről. Pl a magyarokhoz képést bármelyik nyugati országban kedvesebbek és öddzetartóbbak az emberek:D. Meg a liberalizmus pont az elfogadásról szól, hidd el a legtöbb nyugati ember százszor barátságosabb, mint mi magyarok:) persze az más kérdés, hogy akik a szélsőséges liberalista nézeteket tolják milyenek... Pl ezért is lakom itthon, nekem elviselhetetlen ami UK-ban megy.
A gyerekekkel nem akarnak semmit, mindenki szívből gyűlöli a pedofilokat ezen ne aggódj. Mondjuk erről szívesen néznék egy statiaztikát, mert a papok és a jobboldali emberek szoktak prosti/fiatalkorú zaklatása és hasonlókba keveredni:) sőt, az internet legaljában 4chan-en, ami tényleg durván jobboldalian szélsőséges (nincsenek szabályok kb) ott eléggé sok pedofil van.
De azzal egyetértek, hogy a liberalista szélsőségek is gusztustalanok és túlzások, mint pl ez a gender őrület.
De a rossz dolgokat leszámítva nyugaton is vannak remek országok. Pl finnország mindenben is kiemelkedő, nagyon boldogok, jól élnek, van kötelező katonság (mert ez mindig fontos a jobboldaliaknak valamiétt..) és még kapitalistának se nagyon csúfolható, mert pl kereset arányos büntetések vannak:) De akkor lehet mondani a norvégokat is vagy svájcot, ezek mind olyan helyek ahol nem csak kedvesek az emberek, de minden mutatóban kiemelkedőek.
De persze lehet ilyeneket keleten mutatni, csak arra próbálok célozni, hogy nincs olyan, hogy nyugat rossz és kelet jó, vannak kivételek mindenhol és amúgy is nagyban függ ez az adott ember gondolkodásától.
Én pl utálnék keleten lakni, elvek meg vallási f*szság miatt soha nem tisztelnék senkit, lesz*rom bárki korát, nemét, foglalkozását, fogyatékosságát és stb, csak a kölcsönös tisztelet számít és semmi más, ez a legfontosabb számomra. Meg gyerekként meghaltam volna, ha parancsoló hülye felnőtteknek kell engedelmeskedni, mert ők felnőttek:D nekem a gyerek is egyenrangú és teljesen hülyeségnek tartom az ilyesmit. De másnak meg az én látásmódom borzalmas és elítéli, szóval látod ez teljesen ember függő. Szerinted jó a kelet, szerintem meg nem. De egyikünk se téved, neked is igazad van és nekem is:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!