Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mit gondolsz Donáth Anna és a...

Mit gondolsz Donáth Anna és a Momentum legújabb húzásáról? Nemi kvótát vezetnek be.

Figyelt kérdés

Donáth Anna: " Nő vagy, és fel mersz szólalni a rendszer ellen? Akkor a nőiségedben fogunk megalázni – ez a hatalom üzenete ma minden nőnek, aki kritizálni meri a kormányon lévő erőket.

Egy olyan rendszerben élünk, amelyben a kormánypropaganda rutinszerűen szégyenít meg fiatal lányokat, és ha kell, akár a szoknyájuk alá is befotóznak. Ez a rendszer nem tűr kritikát – és különösen nem tűr kritikát a nőktől. A közéleti vitáktól távol, a konyhába kívánnak mindenkit, aki nem az ő hatalmukat építi.

Ezt a hozzáállást látva jutottunk arra, hogy a Momentumban nemi kvótát vezetünk be a párt választási listáin és elnökségében a 2026-os választásoktól kezdődően. A döntés értelmében pártlistáinkon legalább 30%-ot el kell érnie a kisebbségben lévő nem arányának. A listák összeállítása során pedig cipzárelvet kell alkalmazni: 2 azonos nemű jelöltet egy ellenkező neműnek kell követnie. [...]"

Forrás: [link]

2024. jan. 29. 23:57
A kérdező szavazást indított:
Támogatom. Ezzel csak szimpatikusabb lett a Momentum. Hajrá csajok, hajrá kvótázgatás!
Nő és férfi... Oké, na de hol van a többi 28 gender? Nem értem ezt a Momentumot, azt hittem ennél haladóbbak.
Hát ez gáz. Semmiféle kvótázgatást nem támogatok. Annácska megint lejáratta magát és a pártot.
Csak akkor támogatom, ha a bányákban is nemi kvóta lesz.
36 szavazat
1 2 3 4 5
 1/48 anonim ***** válasza:
78%
Bár nekem midnegy, hogy mi van a momentumon belük, de az ilyen kvótákat nem támogatom. Egy pozíciónál az ember szakértelme legyne fontos, ne a neme.
2024. jan. 30. 00:28
 2/48 anonim ***** válasza:
17%
#1 Ez szép lenne, de akkor női dolgokba ne szóljanak bele férfi nemű képviselők, és fordítva.
2024. jan. 30. 00:51
 3/48 anonim ***** válasza:
49%
Elmebeteg ez nő.
2024. jan. 30. 01:31
 4/48 anonim ***** válasza:
64%

Nevetséges amit csinálnak.

A nemi kvóta azt jelenti, hogy SZERINTÜK a nők saját erejükből, saját képességeik szerint nem tudnának elegen politikai szerepet vállalni, mert a férfiak leköröznék őket. Hiszen csak akkor kell mesterségesen kvótával valamit megszabni ha magától nem tudna az kialakulni.

Mindig lebuknak a nagy toleráns jogvédő "liberálisok" hogy ők azok akik valójában lenézik a különböző csoportokat és nem tartják képesnek őket arra, hogy maguktól elérhessék ugyanazt amit itt pl. a férfiak.

Én is nő vagyok és soha életemben nem akartam semmiféle kedvezményt a karrieremben csak mert nő vagyok. Velük ellentétben és tudom, hogy nőként is meg tudom állni a helyem egy férfival szemben is a munkámban és soha nem voltam hátrányban sem a tanulásban, sem a politikában, sem a munkahelyemen csak mert nő vagyok. Ha a tudásommal, képességeimmel nem tudom elérni hogy én kerüljek abba a pozícióba akkor nem én vagyok oda a legalkalmasabb.

Ne sértsenek meg azzal, hogy eleve abból indulnak ki hogy nem is lehetek képes rá, mert nő vagyok és nekem kvóta kell hogy a férfiak között én is érvényesülni tudjak!

2024. jan. 30. 01:31
 5/48 anonim ***** válasza:
30%

Ez az a momentum aki szerint mindenki szabadon válassza meg a nemét?

Muhhahhahha

2024. jan. 30. 04:30
 6/48 anonim ***** válasza:
39%

Annukát elég rég porolhatták ki...

Hozza a tipikus femináci formát, garantált, hogy még a parlamentbe jutást se fogja elérni a kis pártja.

Na pontosan ezért nincs semmi helye, keresnivalója az ilyen szélsőlibbant vén tyúkoknak a politikában.

2024. jan. 30. 06:16
 7/48 anonim ***** válasza:
70%

A kvóta és a feminizmus önellentmondásos. Egy erős és független nőnek, aki bármire képes amire egy férfi, annak nem kell kvóták mögé bújnia. A puszta tény, hogy kvótákat akarnak az azt igazolja, hogy ők sem hiszik el őszintén, hogy valóban bármire képesek amire egy férfi.

Ettől függetlenül, támogatom a női kvótát ha a bányákban is lesz, nem csak magas beosztású pozíciókban. Mert az, hogy csak akkor akarnak a feminizmusra hivatkozva kvótát a nők, amikor jól is járnának vele, az is azt bizonyítja, hogy igazából nem nemek közötti egyenlőséget akarnak, csakis jól járni.

Semmi mást nem lehet róla elmondani.

2024. jan. 30. 07:43
 8/48 anonim ***** válasza:
34%
Akkor most magyarázza el valaki, hogy ez mennyiben különb, mint a numerus clausus, vagyis az első zsidótörvény!
2024. jan. 30. 07:59
 9/48 anonim ***** válasza:
79%

Ez a női kvóta egy ugyanolyan hülyeség, mint hogy hite vallása származása vagy mozgás korlátozottsága alapján válogassunk ki valakit pro vagy contra. Evvel nem segítjük a nőket hanem elnyomjuk azzal hogy azt sugallja hogy nem a képességed alapján nyersz el egy pozíciót hanem csak azért mert nő vagy.

Ez a hülye baloldali genderkedés tévútja itt is.

2024. jan. 30. 08:45
 10/48 anonim ***** válasza:
100%

Nőként nem értek egyet. Engem ne a nemem tegyen alkalmassá valamilyen feladatra, hanem a tudásom és a képességeim. 9-essel egyetértek: ezzel inkább azt sugallják, hogy azért teszünk be, mert a listán két férfi után egy nőnek KELL lennie.

"Nő vagy, és fel mersz szólalni a rendszer ellen? Akkor a nőiségedben fogunk megalázni – ez a hatalom üzenete ma minden nőnek, aki kritizálni meri a kormányon lévő erőket."

Férfiakat is ugyanúgy dehumanizálnak, aljas módon lejáratnak, ha felszólalnak a rendszer ellen. Nem bírom ezt a "női kártyát".

2024. jan. 30. 08:51
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!