Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Hol van az emberekben a...

Hol van az emberekben a telítettségi pont?

Figyelt kérdés
Arra gondolok, hogy a közvéleményt nem különösebben rázta meg, hogy az évek alatt összegyűjtött magán nyugdíjpénztári befizetéseikre ráteszi a kezét a kormány. Viszont a 300 forintos vizitdíj miatt mindenki a plafonon volt. Most nem az előző kormányt akarom védeni, mert nekik is voltak húzásaik, de érdekel, hogy hol van az a pont ahol besokallnak az emberek. Tüntetnek, sztrájkolnak lást Franciaország, már a benzinkutak 1/4-ében nincs üzemanyag a kollektív sztrájk miatt.
2010. okt. 22. 23:12
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
76%
A telítettségi pontot az is meghatározza, mennyire hiszterizálják őket. Két évvel ezelőtt nem annyira a 300 Ft volt a sok, hanem sokkal inkább volt valaki, aki folyamatosan -és valljuk be sikerrel- sulykolta az agyukba, hogy a kormány gonosz, a kormány hazudik, a kormány sarcol, de itt vagyunk mi, akik a kavicsból is aranyat tudunk csinálni, tessék, válasszanak meg minket! Most nincsen ilyen. Az ellenzék még azt sem képes elmagyarázni az embereket, ami már nyilvánvaló: a Fidesz csúnyán becsapta őket. Legfeljebb jövőre indul majd meg a józanodás, amikor az első havi fizetéseket hazaviszik az alacsonyabb fizetésűek, és vékonyabb lesz a boríték...
2010. okt. 22. 23:30
 2/17 anonim ***** válasza:
* elmagyarázni az embereknek
2010. okt. 22. 23:30
 3/17 UM4 ***** válasza:
100%

ez a telítettségi pont nem állandó

média bácsiék majd eldöntik mikor legyenek idegesek az emberek...

emlékszel mit nyilatkozott az egyik miniszter a magánnyugdíj bevezetésekor: tízből nyolc mostani nyugdíjpénztár nem fog megszűnni mire kifizetésekre kerül majd a sor...

ehhez képest az egyből egy állam megmaradása biztosabb garancia nekem arra hogy lesz nyugdíj...

2010. okt. 22. 23:31
 4/17 anonim ***** válasza:
Szerintem is függ külső befolyástól. Pl ha olyan kollégával dolgoztam aki folyton mondogatta, hogy de szar nekünk, hogy kivagyunk zsákmányolva mennyi pénzért dolgozunk énis idegesebb lettem. Ha olyannal aki azt hajtogatta örüljünk, hogy van munkánk, ezt is megkell becsülni, kicsivel könnyebben viseltem.
2010. okt. 22. 23:38
 5/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Valóban a médiának hatalmas ereje és felelőssége van, mivel a legtöbb ember "lusta" gondolkodni, szereti ha megmondják neki mit gondoljon. A másik, hogy nincs egységes, erős ellenzéki munka.
2010. okt. 22. 23:41
 6/17 anonim ***** válasza:
35%

Menny azt tüntessé..,sok szerencsét!Ha értenéd a lényegét ennek a magánynugdijpénztáras dolognak és nem egyszerü paraszti ésszel gondolkoznál,akkor nem tennél fel ilyen "értelmes",provokativ,indulatot szító kérdést!

Hajtogasd csak a szocik ömlengéseit,látom példaképed Mesterházy Attila!

2010. okt. 23. 00:19
 7/17 anonim ***** válasza:
44%

"egységes, erős ellenzéki munka."

Mégse olyan konstrukitv erős ellenzék az mszp,vagy mi van??

2010. okt. 23. 00:20
 8/17 anonim ***** válasza:

"Mégse olyan konstrukitv erős ellenzék az mszp,vagy mi van"

Nem tudod? Az hogy a 2/3-al a választók lőttek maguknak egy óriási öngólt mert az ellenzék a 2/3-nál nem tud tenni semmit, hiába akar,semmit nem tud még csak befolyásolni se. Ennyire egyszerű.

2010. okt. 23. 00:33
 9/17 anonim ***** válasza:
Gondolom nem mindenki nyugdijpenztar tah valahol olvastam, hogy amikor bevezettek a rendszert lehetett donteni ki marad az allamiba es ki megy magannyugdijpenztarba es a palyakezdoknek volt csak kotelezo oda menni. Viszont amit oda befizetnek az emberek nem kezzel foghato dolog hanem virtulais valami amihez majd tobb evtized mulva jutnak hozza. A 300 ft meg azonnali dolog hisz zsebbol kell kivenni es bedobni az automataba. Azt nem kepesek vagy akarjak felfogni, hogy esetleg evek mulva (nem biztos) ilyen lepesek miatt realertekben 5-10k val kapnak kevesebbet havonta.
2010. okt. 23. 01:17
 10/17 anonim ***** válasza:

"Ha értenéd a lényegét ennek a magánynugdijpénztáras dolognak és nem egyszerü paraszti ésszel gondolkoznál,..."

- Kérlek taníts minket, oszd meg tudásod velünk bunkó parasztokkal, magyarázd el nekünk, hogy miért jó az nekünk, hogy a kormány lenyúlja azt a pénzt, ami eddig a mi nyugdíj számlánkra lett átutalva?

Ő hatalmas tudású guru, azt is mondd el nekünk, hogy ha nem lehet arra kényszeríteni az embereket, hogy tőzsdézzenek a pénzükkel, akkor vajon arra miért lehet, hogy NE tőzsdézzenek?

Kérlek, magyarázd el, hogy miért teheti meg a kormány, hogy egyszerűen ELVESZI azt a pénzt, amit nem ő, hanem a MUNKÁLTATÓM fizetett be a nevemre szóló számlára?

Mondd el, hogy vajon hogyan leszek kárpótolva - hiszen azt ígérték, hogy senkit nem fog veszteség érni - nos engem most például havi 9000 forinttal károsít meg folyamatosan a kormány...

És kérlek, oszd meg velem azt is, hogy miért lennék én provokatív, mikor csak a pénzemet kérem számon? Miért a "szocik ömlengéseit" hajtogatnám, ha csak szóvá merem tenni, hogy éppen hogy lopják ki a zsebemből a pénzt? Miért lenne a példaképem a Mesterházy - talán inkább egy lopós miniszterelnököt kellene imádnom?

2010. okt. 23. 01:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!