Hivatalosan is fel lehet venni az 5. COVID oltást. Fel fogod venni? Írd meg az okát a döntésednek ha akarod.
Méregfog, te biztosan tudod, hogy a sok anonim válaszoló közül éppen kinek írsz.
A 10. válaszodra reagáltam először, de inkább hagyjuk. Felesleges időtöltés. Te olyat képviselsz ami tőlem nagyon messze áll.
"Kérdés, hogy akkor miből lehet megállapítani az oltás mellékhatásait?"
Pl abból, hogy ha közvetlen az oltás után keletkezett a panasz, akkor még nagy rá az esély hogy az oltás mellékhatása. Aztán ahogy telnek a napok, mielőtt bármit is észlelne az ember, egyre kevésbé valószínű, hogy annak bármi köze is van az oltáshoz.
Másrészt ott a gyakoriság. Ha pl egymillió Pfizer oltás után 10.000-en jeleztek zsibbadó felkart, akkor igen valószínű hogy ez az adott oltóanyag egy lehetséges mellékhatása. Ha ugyanebből az egymillióból 3-an, akkor már elég valószínűtlen.
De természetesen az egyes eseteket ki is lehet vizsgálni. Az adott oltás bármelyik hatóanyagát ki lehet elemezni, lehetséges-e olyan biokémiai hatás ami ezt vagy azt képes okozni a szervezetben.
Stb.
"Pl abból, hogy ha közvetlen az oltás után keletkezett a panasz"
Szerintem is, de mint írtam, ezt sajnos szokás vitatni. Tehát, hiába mondod, hogy közvetlenül az oltás után volt X mellékhatás, azt a választ kapod, hogy az nem jelent semmit. De amúgy teljesen igaz minden amit leírtál. Kérdés, hogy a kivizsgálás lelkiismeretesen megtörténik-e a gyakorlatban is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!