D-Mano kérdése:
Mi a véleményetek a magyar demokráciáról, a magyarországi demokrácia állapotáról, helyzetéről??
Figyelt kérdés
2024. jan. 5. 19:21
11/15 anonim válasza:
20:29 - Észak-Korea a kemény diktatúrával kapcsolatban merült fel.
12/15 A kérdező kommentje:
10-es,
Csak ismételni tudom a 11-es válaszát.
Többféle diktatúra létezik. Az észak-koreai az egyik legkeményebb. A szavazati lehetőségek közt a diktatúra 4 szintje volt felsorolva: 1) átmeneti diktatúra (hibrid rezsim), 2) puha diktatúra, 3) közép erős diktatúra, 4) kemény diktatúra.
Ha valaki a Magyarországi rendszert egy Észak-Koreai keménységű diktatúrához hasonlítja, az számomra rejtély, hogy hogyan láthatja a világot.
Szerintem a realitások a gyenge demokrácia és a puha diktatúra között vannak valahol Magyarországot tekintve. Éppezért minden kommentes válasznak örülök, akinek ettől eltérő véleménye van, ÉS ki is fejti, meg is indokolja, hogy miért.
2024. jan. 5. 21:07
13/15 anonim válasza:
Józsi bácsi akinek az apja megjárta a munkaszolgálatot azt fogja mondani hogy itt a világ legnagyobb szabadsága van és ez igaz is ahhoz képest, viszont az tény hogy nagyon lejt a pálya tudjuk kiknek, és hogy korruptak a tudjuk kik khm lomb korona sétányt khm khm....
15/15 anonim válasza:
Kérdező facebook hozzászólásokat meg elfogult újságírók illetve ellenérdekelt politikusok okoskodását veszi etalonnak. Nem mostanában tanultam egyetemes jogtörténelmet (még 2010 előtt) ott 2 féle diktatúrát különítettek el:1. ahol nincs jogod a politikához, tehát nem szavazhatsz arra akire akarsz, hanem csak egyazon garnitúra választható (gyengébbek kedvéért ha pofára esik a kedvenced akire szabadon voksolhattál az nem diktatúra), 2. Ahol az élethez sincs jogod
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!