Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mennyi pénzt kell még a...

Mennyi pénzt kell még a családoknak felajánlani, hogy végre szüljenek a nők?

Figyelt kérdés

Ennél család barátabb kormányt nem igen lehetne elképzelni.

Miért ilyen makacsak a nők? Egyszerűen nem értem őket.

jan. 3. 09:18
1 2 3 4 5 6 7
 31/69 anonim ***** válasza:
55%

"egy szóval sem írtam hogy engem zavarna a kérdés,"

Csak azt írtad hogy "provokatív meg idióta" (ha te írtad ezt nme tudom biztosan)

Ebből azért engedtessék meg hogy arra következtessek hogy téged zavar a kérdés. :D Mert ugye ez így adja magát.

Szerintem erről a kérdésről normális társadalmi diskurzus kellene hogy legyen. De jelenleg a két véglet van. Az egyik a

"mit képzelnek magukról hogy nem szülnek takarodjanak szülni! " a másik meg a hogy mered egyáltalán szóba hozni hogy több gyerekre lenne szükség teee teee t provokátor"

Egyik út sem helyes. De ha megnézed a legtöbb kommentet akárhol akkor ez a két véglet lesz.

Egyébként azon azért érdemes lenne elgondolkozni hogy bár érthető azon érv hogy majd akkor vállalok gyereket ha adott lesz az anyagi biztonság de azért sokan ezzel túlzásokba esnek. A mi szüleink gyerekkorahoz képest azért jócskán többet tud biztosítani egy átlag család is. Persze azt megértem hogy az igények nőttek. De kicsit úgy érzem hogy sokan csak rá fogják hogy a pénz miatt nem vállalnak mint inkább a kényelem miatt a gyakoribb ok a gyermektelenség. Ez is egy acceptálható ok csak akkor vállalja fel az illető

jan. 3. 12:23
 32/69 árokpart ***** válasza:
27%
Kérdező! Majd ha a gyámügy sokszor minden rosszindulatú, névtelen bejelentésekre majd nem ugrik, nem dől be és nem fenyegetik az átlagos , jól szituált munkavállaló szülőket, hogy elvehetik a gyereküket akkor majd valószínűleg jobban fognak szülni.
jan. 3. 12:41
 33/69 anonim ***** válasza:
35%

"Kb az alábbi megoldások vannak:"

=

Te az alábbi megoldásokat ismered.

Ezek közül nem szivesen választok.

jan. 3. 12:47
 34/69 anonim ***** válasza:

#31 az első válaszoló irta, én egyetértettem vele.

A különbség a kettőnk között hogy szerintem a provokáció nem feltétlenül rossz dolog, pl. ki tud zökkenteni az apátiából, generalhat egy egeszséges vitát. Az nyilván nem minden esetben valósulhat meg. Szóval szerintem ha a kérdest a kerdező komolyan gondolta akkor akkor nem idióta, csak provokativ. Ha viccel akkor viszont idióta. Hogy miért? Nem azért mert ez egy rossz vicc (persze lehet hogy az) csak egy kicsit már lejárt a szavatossága.

De lehet hogy ha komolyan tette fel a kérdést, akkor is lejárt már a kérdes szavatossaga, mert szóba került már párszor.

jan. 3. 13:26
 35/69 anonim ***** válasza:
31%

Kérdező, eddig hány szidalmazó privátot kaptál már? Gondolom rengeteget.

És köszi, hogy kitöröltetted az egyébként teljesen normális hangnemű, érdemi, kérdésedre adott válaszomat, csak azért mert hozzátettem a végén, hogy kissé provokatív szagú az egész kérdésed.

Tudod mit, én is jelentem a kérdésed.

jan. 3. 13:29
 36/69 anonim ***** válasza:
65%

"És köszi, hogy kitöröltetted az egyébként teljesen normális hangnemű, érdemi, kérdésedre adott válaszomat, csak azért mert hozzátettem a végén, hogy kissé provokatív szagú az egész kérdésed.

Tudod mit, én is jelentem a kérdésed."

Nem értem mit powerkedsz az én válaszom is kitörölték amit a te válaszodra írtam amiben idiótának nevezted. Pedig én megvédtem a kérdezőt.

Hnnan a francból tudod hogy ő töröltette? És egyébként ha töröltette is te beálasz ebbe a pitiáner dedos szarságba? Komolyan nem értem az ilyen embereket én mióta csak használom az oldalt soha egyetlen kérdést és kommentet sem akartam töröltetni az ilyen emberek ha az egójuk nem viseli el akkor nem kell internetet használni. Ez egy gyenge, alávaló dolog. Ráadásul még be is ismered hogy azért jelented a kérdését mert szerinted a válaszod töröltette.. Ez most milyen már? Mennyire vagy te gerinces ember?

jan. 3. 13:38
 37/69 anonim ***** válasza:
55%
#31 egy tarsadalmi diskurzusban én is szivesen benne lennék, csak ugye jó lenne ha nem egy nemzeti konzultáció formajában valósulna meg.
jan. 3. 13:50
 38/69 anonim ***** válasza:
100%

#22 "olcsó szociális bérlakásokat kellene építeni és 30-40-50 ezer forintért kiadni családoknak hosszú távra."

Ebben az országban ez elképzelhetetlen. Már csak azért is, mert pl. egy bérlakásnál mindig a legolcsóbb cuccokat használnák és nem tudnád felújítani ha pl nem tetszik a konyhaberendezés vagy a padlóburkolat.

#28 Szerintem a Ratkó korszakra jellemző gyermektelenségi adó is tisztességesebb volt, mint a mostani ingyenpénz osztás, amivel a gyerekes családok ugyanott vannak, mint CSOK előtt, a gyermektelenektől meg elvették a lehetőséget a saját lakásra.

jan. 3. 13:58
 39/69 anonim ***** válasza:
100%
Ha adottak lennének a körülmények a felelősségteljes gyermekvállaláshoz, akkor többen szülnének. De akkor is lenne egy réteg, aki másban találja meg a kiteljesedést. És nyilván probléma a nyugdíjrendszer összeomlása, de még mindig jobb, mintha alkalmatlan emberek csinálnának sok gyereket. Emiatt úgy gondolom, hogy a CSOK és a többi igen előkelő helyet foglal el a vaddisznó bűneinek listáján.
jan. 3. 14:02
 40/69 anonim ***** válasza:
55%

"De kicsit úgy érzem hogy sokan csak rá fogják hogy a pénz miatt nem vállalnak mint inkább a kényelem miatt a gyakoribb ok a gyermektelenség."

Ezt szerintem nem lehet ilyen egyszerűen elintézni. Nálunk pl nincs gyerek, pedig anyagilag bőven beleférne (ketten együtt nettó másfél milliót keresünk), míg tesómnak 3 gyereke van úgy, hogy mindketten épp csak a GBM-et kapják. Nálunk egészségügyi probléma miatt nem lehet gyerek, más kölykét meg nem fogjuk nevelni, a tesómék meg nem gondolták át, hogy mibe kerülnek a gyerekek, csak CSOK meg babaváró, meg minden, aztán most küszködnek...

jan. 3. 14:06
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!