Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A "független, objektív"...

A "független, objektív" baloldali média miért gyárt rendszeresen kritikán aluli tartalmakat?

Figyelt kérdés

Például már megint Dzsudzsák és Szijjártó a téma náluk, de sok hasonló blikk szintű cikket írnak...

[link]

2023. dec. 26. 11:51
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%

A kormánykritikus médiákra is jellemző, hogy néha csak azért írnak meg 1-1 cikket, hogy legyen tartalom az oldalon, nem azért, mert hű milyen érdekesek.

Ellenben, ha minőségről beszélünk, akkor míg a Telextől, 444-től és hasonló portáloktól származnak minőségi, óra hosszadalmas sajtó dokumentumfilmek (leghíresebben most pl.: a Fekete Kampányok), addig az Origon, a PestiSrácokon és hasonlókon nincsenek ilyenek, illetve én nem találtam.

Ez egyrészt, másrészt pedig amíg a KESMA-ra jellemző, hogy (főleg propaganda témákban) egy az egyben ugyanazt a cikket hozzák le, ugyanazzal a tartalommal, topológiával és körítéssel (nyilvánvalóan a központban megírt anyagot adják le), addig a kormánykritikus média, ha ugyanarról is van szó, vannak és lesznek eltérések. Azért, mert ott ténylegesen más emberek, más aspektusból, más belső és külső archívval ülnek le és dolgoznak rajta.

Lényeg a lényeg, minden bulvárszagú cikk megérdemli a bulvár kritikáját, de hogy összképileg melyik médium fektet többet a minőségre, az eléggé magától értetődő.

2023. dec. 26. 13:07
 12/12 anonim ***** válasza:
A 444.hu elbulvárosodott híroldal, politikától most tekintsünk is el egy picit, most lehet páran ki fognak javítani, de valahol a 2016-2017-es tájékán lett ott náluk változás, mikor elkezdték a ValóVilág műsor "híreit" fullban nyomni, napi 5-6 cikkekkel tele lőni az oldalukat, majd utána a PumpedGabo-s meztelenkedős hírekkel nyomni ezerrel...és valószínüleg bejött nekik, hisz azóta is nyomják a hasonló klikkbaites bulváros híreket...de valahol megértem őket, ők is pénzből élnek, kelleneke a klikkek a cikkekre, és ha a száraz politikai hírek nem hozzák, de a bulvárhírek meg hozzák a klikkelést, akkor értelemszerűen ez utóbbit fogják nyomni. Én többek között ezért olvasom ma már ritkábban a 444-t, mint korábban, pedig nagyon nem vagyok boomer (még).
2023. dec. 26. 14:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!