Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Telex vagy az index a hitelese...

Telex vagy az index a hitelesebb, objektívebb hírforrás?

Figyelt kérdés

"Fidesz kézbe" került az index, így született meg a telex.

Az index nem süllyedt origo szintre, én nem látom rajta hogy propaganda lap lenne. Szerintem középen állnak, teljesen korrekt oldal lett belőle.

A telex se rossz, nyilván nem hazudoznak, de rajtuk érződik az elfogultság, nem objektívek azok.

2023. nov. 17. 09:44
A kérdező szavazást indított:
A Telex jobb.
Az Index jobb.
40 szavazat
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
62%

A fidesz-NER a velejéig romlott, gerinctelen szervezet. Az hogy az Index még nyíltan nem tolja a hamis kormánypropagandát, csak ideiglenes, és bizonytalan. Bármikor berakhatnak, manipulálhatnak, vagy fontos híreket kihagyhatnak, mert ők a fidesz-NER.

A telex meg "csak" egy hírportál, akik független akartak maradni, ezért alakították meg magukat.

2023. nov. 17. 09:49
 2/14 anonim ***** válasza:
61%
egyik hiteltelenebb mint a mások.
2023. nov. 17. 10:02
 3/14 anonim ***** válasza:
32%
Egyéretelműen Telex, az indexnél nyomják ezt a rosszul megjátszott objektivitást, amit a hülyék, mint te el is hisznek.
2023. nov. 17. 10:12
 4/14 anonim ***** válasza:
39%

"egyik hiteltelenebb mint a mások."

Ez annyira a fidesz stratégiája, nem az a lényeg, hogy ők ne legyenek hazugak, hanem hogy az emberek azt higgyék mindenki egyformán hazug.

Több tíz milliárd adóforint megy el arra évente, hogy mindenkit besározzon a hazug kormány-fidesz média, ez ami nagyon szomorú.

2023. nov. 17. 10:32
 5/14 anonim ***** válasza:
24%

Az Index nagyjából az egyetlen, amin nem érezni a nagyon mély elfogultságot bármelyik irányba. Sokan kormányközelinek mondják, de szerintem inkább enyhén kritikus, de leginkább semleges.

A Telex egyértelműen a mindenáron kormánykritikus ellenzéké, jó ellenponja a tömény kormánypropagandát terjesztő Origonak. Az Index ezekhez képest objektív.

2023. nov. 17. 10:36
 6/14 anonim ***** válasza:
53%

Az indexen én inkább egy nagy erős színvonalesést látok a régihez képest. Én nem érzem sem objektívebbnek, sem részrehajlóbbnak, csak szarabbnak. A blikken nincsenek olyan alja clickbait szarakodások, mint az indexen.

A Telexet sokkal színvonalasabbnak tartom, de rettentően átpolitizált portál, és abszolút liberális oldalon. Onnan veszem észre, hogy én a liberális "oldalon állok", de nekem is bőven hiányérzetem van az érem másik oldalának megvillantását illetően. Alapvetően mértékletes a hangvételük, nem hergelő, de nekem túlságosan egy oldalra fókuszál.

2023. nov. 17. 10:39
 7/14 anonim ***** válasza:
90%
Ami kicsit off, de vicces, hogy még a fiedeszisták nagytöbbsége sem a Kesmás forumokról tájékozódik (bár mondjuk az M1-is az, és azt azért sokan nézik) hanem próbálnak normális oldalakat találni a fidesz-buborék szélén, vagy kívűl.
2023. nov. 17. 10:42
 8/14 anonim ***** válasza:
87%

"vicces, hogy még a fiedeszisták nagytöbbsége sem a Kesmás forumokról tájékozódik"

Ezt én is érdekesnek találom, és nagyon tanulságosnak is. Megy a fröcsögés, hogy milyen idióták a fideszesek, meg kisbaba módjára szopják a propagandát. Valójában azt tapasztalom, hogy pontosan tisztában vannak azzal, hogy mennyire nevetséges és propaganda az origo, és próbálják korrigálni más forrásból.

Én éppen ezért rohadtul sajnálom a konzervatív embereket: ők mi a szart olvassanak? Van a nyilvánvaló propaganda, amitől azért nekik is viszket hátul valami, vannak a kuruc.info jellegű, erősen "tematikus" portálok, meg vannak a liberális híroldalak, amiken viszont nekik felmegy az agyvizük.

Aztán megpróbál a szerencsétlen ennyi mindent, mire a liberálisoktól megkapja, hogy ő egy idióta birka, aki csak az origot zabálja két kanállal. Tulajdonképpen én is elküldeném magam az anyámba...

2023. nov. 17. 10:49
 9/14 anonim ***** válasza:
6%
Nem hiteles és nem objektív egyik sem. Talán az index kevésbé szélsőséges, és néhanapján igazat is ír.
2023. nov. 17. 10:53
 10/14 anonim ***** válasza:

#8 Sajnos nagyon könnyű véleménybuborékba kerülni, legyen szó bármely "oldalról". Az M1-origos buborék is van olyan egyoldalú, mint a Telex-444-hvg hármas, vagy akár a Toroczkais-Kurucinfos közeg.

Ezért érdemes politikai és közéleti témáról érdemes több oldalba beleolvasni. Még akkor is, ha ijesztő mondjuk a kuruc kommentszekciója, provokatívak a 444 Facebook hozzászólasai, vagy túl leegyszerűsítő és hatásvadász az origo megfogalmazása.

2023. nov. 17. 11:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!