Telex vagy az index a hitelesebb, objektívebb hírforrás?
"Fidesz kézbe" került az index, így született meg a telex.
Az index nem süllyedt origo szintre, én nem látom rajta hogy propaganda lap lenne. Szerintem középen állnak, teljesen korrekt oldal lett belőle.
A telex se rossz, nyilván nem hazudoznak, de rajtuk érződik az elfogultság, nem objektívek azok.
A fidesz-NER a velejéig romlott, gerinctelen szervezet. Az hogy az Index még nyíltan nem tolja a hamis kormánypropagandát, csak ideiglenes, és bizonytalan. Bármikor berakhatnak, manipulálhatnak, vagy fontos híreket kihagyhatnak, mert ők a fidesz-NER.
A telex meg "csak" egy hírportál, akik független akartak maradni, ezért alakították meg magukat.
"egyik hiteltelenebb mint a mások."
Ez annyira a fidesz stratégiája, nem az a lényeg, hogy ők ne legyenek hazugak, hanem hogy az emberek azt higgyék mindenki egyformán hazug.
Több tíz milliárd adóforint megy el arra évente, hogy mindenkit besározzon a hazug kormány-fidesz média, ez ami nagyon szomorú.
Az Index nagyjából az egyetlen, amin nem érezni a nagyon mély elfogultságot bármelyik irányba. Sokan kormányközelinek mondják, de szerintem inkább enyhén kritikus, de leginkább semleges.
A Telex egyértelműen a mindenáron kormánykritikus ellenzéké, jó ellenponja a tömény kormánypropagandát terjesztő Origonak. Az Index ezekhez képest objektív.
Az indexen én inkább egy nagy erős színvonalesést látok a régihez képest. Én nem érzem sem objektívebbnek, sem részrehajlóbbnak, csak szarabbnak. A blikken nincsenek olyan alja clickbait szarakodások, mint az indexen.
A Telexet sokkal színvonalasabbnak tartom, de rettentően átpolitizált portál, és abszolút liberális oldalon. Onnan veszem észre, hogy én a liberális "oldalon állok", de nekem is bőven hiányérzetem van az érem másik oldalának megvillantását illetően. Alapvetően mértékletes a hangvételük, nem hergelő, de nekem túlságosan egy oldalra fókuszál.
"vicces, hogy még a fiedeszisták nagytöbbsége sem a Kesmás forumokról tájékozódik"
Ezt én is érdekesnek találom, és nagyon tanulságosnak is. Megy a fröcsögés, hogy milyen idióták a fideszesek, meg kisbaba módjára szopják a propagandát. Valójában azt tapasztalom, hogy pontosan tisztában vannak azzal, hogy mennyire nevetséges és propaganda az origo, és próbálják korrigálni más forrásból.
Én éppen ezért rohadtul sajnálom a konzervatív embereket: ők mi a szart olvassanak? Van a nyilvánvaló propaganda, amitől azért nekik is viszket hátul valami, vannak a kuruc.info jellegű, erősen "tematikus" portálok, meg vannak a liberális híroldalak, amiken viszont nekik felmegy az agyvizük.
Aztán megpróbál a szerencsétlen ennyi mindent, mire a liberálisoktól megkapja, hogy ő egy idióta birka, aki csak az origot zabálja két kanállal. Tulajdonképpen én is elküldeném magam az anyámba...
#8 Sajnos nagyon könnyű véleménybuborékba kerülni, legyen szó bármely "oldalról". Az M1-origos buborék is van olyan egyoldalú, mint a Telex-444-hvg hármas, vagy akár a Toroczkais-Kurucinfos közeg.
Ezért érdemes politikai és közéleti témáról érdemes több oldalba beleolvasni. Még akkor is, ha ijesztő mondjuk a kuruc kommentszekciója, provokatívak a 444 Facebook hozzászólasai, vagy túl leegyszerűsítő és hatásvadász az origo megfogalmazása.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!