Van arra bármiféle objektív statisztika, ami alátámasztja, hogy az elmúlt 13 évben a magyarok életszínvonala jelentős mértékben romlott?
Statisztika az csalhat.
Mondjuk kolléganőm is ki volt borulva mert elvitték a hőmérőt és nem így tudta hogy melege van e vagy fázik.
#4-nek (kérdezőnek):
Az enyém nem csal. A hétköznapi életben minimalista vagyok, és az is voltam mindig. És nagyon nagyot zuhant az Orbáni időszak alatt, még az én színvonalam is. Olyan dolgokra kell figyelnem, amire előtte nem. Bevásárlásnál például soha nem figyeltem az árakat, mert felesleges volt. Amikre általában költöttem, arra mindig volt nálam elég pénz. Manapság ez már egyáltalán nem biztos.
Tudnál linkelni elemzést amely szerint nem javult, hanem jelentős mértékben romlott a magyar életszínvonal?
Van egy pár adat, amit meg lehet nézni.
Pl. megtakarítás:
2020-es cikk, az emberek harmadának kevesebb, mint 100 ezer forintja volt félretéve: [link]
2023-as cikk, az emberek felének 50 ezer forintja sincs: [link]
Meg lehet nézni pl., hogy az autók átlagéletkora hogy alakul. Az MSZP alatt még csökkenni is képes volt, míg a fidesz alatt évről évre nő:
Ez azt jelenti, hogy eggyel ritkábban, eggyel később, eggyel öregebb autót kell az embereknek venniük.
Ez látszik akkor is, ha megnézed a használt és új autók arányát: [link]
A fidesz alatt még nem érték el az MSZP konjunktúra alatti számokat új autókat tekintve, viszont a használtok azok többszörösei annak, ami az MSZP alatt volt.
Az emberek szarabb helyzetben vannak, mint régen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!