A statisztikai hivatal honnan szedte a legújabb anyagi helyzetről szóló kutatásának az eredményeit?
Nagyon nem stimmelnek ezek az eredmények. Valaki esetleg elmagyarázná, hogy a havi 139 ezer ft./fős élelmiszer+rezsikiadás hogy jött ki, ha rezsi 26,6 ezer az élelmiszer kiadásuk pedig 28,5 ezer forint/hó/fő?
Vagy ezt a statisztikát a spórolós gazdagokkal csinálták?
Tudományos módszerrel meghatároznak egy mintát, amiben ugyanakkora aránnyal kerülnek be különböző helyzetű emberek, mint a való életben.
A statisztikai hivatalnak vannak saját kérdezőbiztosai, akik házról házra járnak, megkeresik a mintába bekerült embereket.
Sajnos sokan rájuk csukják az ajtót, és sokan hazudnak is. Mivel a keveset keresők inkább felfelé hazudnak, a sokat keresők inkább lefelé, ezért ezek a hazugságok még beleférnek a statisztikába.
Nem tudom hol találtad ezt a konkrét példát, amit a kérdésedben írsz. Amit én olvastam az nagyjából igaznak tűnik. Ne feledd, hogy mindenhol bruttó összegeket írnak.
Szerintem ez torzítja a legjobban a kutatást. JÓl hangzik, hogy 245.000 havi bruttó átlagkereset, de ez nettóban nagyjából 160.000 ft. És ebben csak azok vannak benne, akiknek fizető munkája van. A közmunka pedig nem munka. (az más kérdés, hogy ha a munkanélküliségről csinálnak statisztikát, akkor munkának számít az is.......)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!