Orbán Viktor miatt egész Európa utálni fogja a magyarokat?
# Pombe
" bornírt "
Mi a franc ez a bornírt ? Ez milyen nyelven írt szó ?
" Nyilván az osztrákokat hibáztatta jórészt a nép, mert azok kérték az orosz segítséget is, de ez nem azt jelenti, hogy az oroszokat a szívükbe zárták volna! "
Az 1850-es években élt magyar a köznapokban az osztrákkal, a csehszlovákkal, a románnal, a szerbbel, meg a horváttal futott össze az utcán.
Számunkra akkor is az orosz egy teljesen távoli nép volt, akivel nulla kapcsolatunk volt.
Ellenben a felsorolt népek mindegyikére lehetett találni egy - egy gúnynevet, vagy megbélyegzést.
A Magyar Honvédség Napja az szeptember 29.-e volt, és akkor meg a horvát Jellasics vezette sereg ellen győztünk. Akkor most 180 nyomán a horvátot is gyűlölnünk kéne ?
Felix zu Schwarzenberg nem olyan ismert, mint Haynau, azonban az akkori közhangulat is őellene volt.
A kegyelem jó dolog, de előbb egy kicsit akasztunk. Nem szabad visszariadnunk egy vérfürdőtől.
– mondta Felix zu Schwarzenberg, 1849-ben
Kegyetlensége miatt Széchenyi István gyűlölte Schwarzenberget. Ein Blick című munkájában „halovány vámpír”-nak nevezte.
Széchenyi Istvánt az oroszok, vagy az osztrákok gyilkoltatták meg ?
Haynau "munkásságát" szerintem nem kell bemutatni.
" De még ha így is lett volna, azért mert az akkori magyaroknak meghülyültek, nekünk is annak kéne lenni? "
Te Ki a fészkes fene vagy, hogy Mindenki mást felülbírálsz, és lehülyézel, és Te magadat meg a Nagy Igazság egyedüli tudójának állítod be ?
" A Segesvári csatában pl. a vereség után a kozákok szó szerint hajtóvadászatot indítottak a menekülő magyarok ellen "
Egyszer azt írkáljátok, hogy a Kozák az ukrán. Most meg a Kozák az orosz. Akkor Mi is van ? :)
https://www.youtube.com/watch?v=vpOXMeJoslw
Itt pl. az ukrán katonai kiképző az őmagát kozáknak maszkírozta ki.
Vagy ezek is ukrán kozákok:
" Petőfi Sándor is ott halt meg "
Nem Petőfi az egyetlen költőnk, akit megöltek, hanem Radnótit is megölték, őt a második világháborúban, vagy a németek, vagy a nyilasok, akkor most az ő halála miatt is mindmáig utálni kéne a németet, vagy a nyilasok miatt önostorozást tartani ?
" Még maguknak az oroszoknak is más a véleménye, mint neked "
Kétlem, hogy az átlag orosz cukrász, buszsofőr, meg virágárus elsőre bele tudná bökni a vaktérképen a gombostűt oda, ahol Magyarország van. Nem érdekel senki átlagembert Magyarország Oroszországban, meglehet azt sem tudják mi az.
Az Aranysas repülős magazinban is volt egy cikksorozat a magyar pilóták oroszországi kiképzéséről, kérdezte az orosz öreg néni, hogy maguk honnan valók, felelték, hogy Vengri, és erre a néni mondta, hogy Nyegri nyegri ő még az életében sosem látott fehér négereket.
@29
Nem mondod... Mire is gondolsz? :)
#30: "amikor 2022 februárjában Putin megindìtotta a háborút,annak volt egy közel 10 éves előzménye."
Ja! Volt. Az oroszok állandóan ráerőszakolták magukat Ukrajnára. 2004-ben választási csalásokkal az oroszbarát Janukovicsot hozták ki ukrán elnöknek, de az ukránoknak tele volt a hócipője az oroszokkal (ezért is váltak le róluk boldogan 1991-ben), és hatalmas tiltakozási hullám indult a választási eredmények ellen, és végül kiírtak egy már hazai és nemzetközi megfigyelők intenzív vizsgálata mellett zajló második választást, ahol Janukovics már bukott. Ugyanakkor Janukovics a későbbi választásokkor mégis nyert, mert engedékenyebbnek bizonyult, és mint elnök, elkezdte az Európai Unió és Ukrajna közötti társulási megállapodást tető alá hozni, de az oroszok megőrültek a féltékenységtől, és elkezdték emelni mindennek az árát büntetésből, a fosszilis energiahordozókét is, mert ezekre exportból Ukrajna rászorult, és közben egyéb intézkedésekkel is akadályozták Ukrajna gazdaságát, sőt, Ukrajnát elkezdték zsarolni, hogy akkor viszik csak le az árakat, sőt, támogatják is Ukrajnát pluszokkal, ha elfelejtik az EU-t.
Janukovics, aki ugyanolyan kutyája volt Putyinnak, mint most nálunk Orbán, azonnal beadta a derekát, az EU-sok el lettek zavarva, mire az ukrán nép Kijevben a Majdan téren ismét hatalmas tüntetésekbe kezdett, amely tüntetések szétterjedtek egész Ukrajnában (2013-2014 Euromajdan), és ekkor már sok helyen vérbe is torkollott az erőszak. Az ukránok akkoriban teljesen jogosan még jobban utálták az oroszokat, mint valaha. Janukovics elmenekült, persze az oroszokhoz, akik 2014-ben lerohanták a Krímet, és közben Kelet-Ukrajnába is be-behatoltak, amivel kierőszakolták a Kelet-Ukrajnai háború kitörését is. Erről hazudta azt szemérmetlenül Putyin, hogy ott az ukránok 14000 orosz civilt öltek volna meg 2022-ig, ami egyszerűen undorító hazugság volt, ugyanis az ENSZ felmérései tették közzé ezt a 14000 halottat, aminek elsöprő többsége hódító orosz katonákból és oroszbarát erők embereiből, valamint egyszerű ukrán katonákból (akik csak védték a hazájukat), és közel 3000 civil áldozatból adódott ki. Ez utóbbiak vegyesen orosz és ukrán áldozatok voltak, ahogy véletlenszerűen a gazember Putyin kirobbantotta háború végzett velük.
Ez volt az előzmény. :(
Pombe, szeretném megérteni az álláspontodat.
Előszőr is leírnám, hogy római katolikus vagyok, magyar állampolgár, magyar nemzetiségű, és Nyugat-Magyarországon élek, az osztrák határhoz nagyon közel, és 30 éves.
Ha szabad megkérdeznem, te hány éves, milyen nemzetiségű, állampolgárságú vagy, és hol élsz ?
Tégedet Miért zavar ennyire, hogy 2004-ben Kit választottak meg Ukrajna elnökének ?
Vagy te 1991-et is megélted ?
A kommentelésed alapján kárpátaljai lehetsz ...
" 2014-ben lerohanták a Krímet "
Hogyan ?
Ejtőernyőzéssel ? Vagy helikopteres deszanttal ? Vagy partraszállással ?
Szárazföldön biztos nem mehettek.
Kismilliószor megbeszéltük, hogy 1991 után továbbra is 25,000 orosz katona maradt a Krímben, egészen 2042-ig kaptak tartózkodási engedélyt, de te ezt maximálisan ignorálod.
Továbbá neked Miért a Krím ilyen fontos ?
A világon kismillió vitatott hovatartozású terület van, és neked mégiscsak a Krím a mániád. Netánt te krími vagy ?
A Krím miatt hisztérikus rohamokat adsz elő, bezzeg Erdély, vagy a Délvidék státusza neked a teljesen leszarom kategória.
" Kelet-Ukrajnába is be-behatoltak "
Az Euronews beszámolt, hogy felsorakozott az Orosz Hadsereg Ukrajna határán, de egy hét farkasszemnézés után visszavonták őket, nem vágtak semmilyen katonai akcióba.
Ha 2014-ben katonai akcióba vágott volna az Orosz Hadsereg, akkor Kijevben orosz zászló lobogna, és nem lenne ma ez a háború.
https://www.youtube.com/watch?v=-bZnx2E0R_I
Az Euronews teljesen az Európai Unió által finanszírozott médiaorgánum.
# Pombe
" Nem volt, mivel akkor szabadultunk fel, és cserébe kaptunk egy ruszki láncot. "
A II. világháborúban Magyarország nem egy megszállt ország volt, hanem Mi is saját elhatározásból a németek / a Tengelyhatalmak oldalán vettünk részt, úgy, hogy senki nem tartott pisztolyt a fejünkhöz, így értékelték a szerepvállalásunkat, és felelősségünket.
" Hitler sem német volt, hanem az Osztrák–Magyar Monarchia területén született, de ettől még Németország nem az osztrákokat tartja hibáztathatónak a világháború miatt, hanem saját magát. "
A második világháború előtt nem nagyon létezett olyan, hogy osztrák nemzeti identitás. Természetesen voltak olyanok, akik osztráknak vallották magukat, ahogy mindmáig is vannak svábok, bajorok, szászok, stb., de ezek a népcsoportok a korabeli felfogásban egy közös német nemzet tagjai voltak.
Már a 19. század óta igyekezett Bécs / Ausztria ledominálni az összes németajkút, az más dolog, hogy végül nem Bécs lett a központ.
Amíg a háború jól ment, addig az ausztriaiak ők is lelkesen nácultak. Azonban amikor háborút vesztett a hitleri Németország, akkor már nem volt olyan jó a hangulat, még Ausztriában sem, próbálták is mosni kezeiket, a felelősséget áthárítani másokra, és áldozati szerepbe helyezkedni, ami nem jött be, Ausztriát is szétbüntették a II. vh-s részvétele miatt.
" Sztálint az oroszok segítették hatalomra, és az orosz nép ismerte el a vezetőjeként, és imádta, mint a cukrot. "
Ha Sztálint imádták az oroszok, akkor a Vörös Hadsereg vajon miért került a teljes összeomlás szélére 1941 őszére ?
Sztálint csak azért imádták az oroszok, mert a németek is bemutatkoztak, hogy ők még Sztálinnál is rosszabbak voltak, felszabadítók helyett népirtókként vonultak be a németek, amikor Oroszországba mentek 1941-ben.
1917-ben megbukott a Cári család, és maga az intézményrendszer, és a Fehérek azok sok független hadúrként viselkedtek, akik gyakran még egymással is hadban álltak, tényleges anarchia volt közöttük és buktak polgárháborút. Ezzel szemben a kommunisták már évek óta készültek hogyan vegyék át a hatalmat meg tőkét is kaptak Nyugatról az akciókhoz, és önjárók lettek.
A Vörös Hadsereget Trockij szervezte meg, ő zsidó volt.
Első körben az Urickij - Trockij - Zinovjev - Szverdlov - Kaganovics - féle fogat tervezte kormányozni a Szovjetuniót, a szépséghiba annyi volt, hogy mindegyik zsidó volt.
Lenin után a Kamenyev - Buharin - Zinovjev - Trockij - Kirov ötös tervezte vezetni a Szovjetuniót, azonban Sztálin kijátszotta őket. Sztálin önhatalmúlag került a hatalomba, nem pedig választások útján, Sztálinnak még a választás sem jelentett semmit. Hiába szavazták ki Sztálint a pártgyűlésen, és helyére Kirovot szerették volna, de attól még Sztálin maradt a diktátor, Kirovot meggyilkoltatta, és a szavazáson résztvevőknek is letartóztatás, és kivégzés / Gulág lett a sorsa.
Sztálin hatalmi körében meg mindenféle nemzetiségű illető volt, zsidók (Genrih Grigorjevics Jagoda, Lazar Moiszejevics Kaganovics, Naftali Aronovics Frenkel), akkor oroszok, ukránok, és még kaukázusiak is, mint Berija.
Benjamin Pinkus izraeli történész szerint „azt mondhatjuk, hogy a Szovjetunió zsidói átvették azt a kiváltságos pozíciót, amelyet korábban a cári Oroszországban a németek töltöttek be”.
# Pombe
" az ukránoknak tele volt a hócipője az oroszokkal (ezért is váltak le róluk boldogan 1991-ben) "
1991. január 20-án, és 1991. március 17-én Milyen eredményekkel szavaztak a népek ? :)
#31: "Mi a franc ez a bornírt ?"
A te Internet böngésződ nem alkalmas a keresésre? Vazze... elég csak ha a címsávba beírod és utána [ENTER]: "Nagyon szűk látókörű, intelligencia nélkül való és a szellemi fejlődés vagy alkalmazkodás szükségét tudomásul nem vevő v. mereven elutasító <személy> - Német kölcsönszó (borniert) a francia borné ('behatárolt') nyomán; ennek töve a borne ('határkő'). Az 'ostoba' jelentés már a franciában kialakult."
#31: " Magyar Honvédség Napja az szeptember 29.-e volt, és akkor meg a horvát Jellasics vezette sereg ellen győztünk. Akkor most 180 nyomán a horvátot is gyűlölnünk kéne ?"
Fetrengek a röhögéstől... :D
Én azt írtam, hogy mi a bánatos tökért kedveljük manapság azt a népet, amelyik...stb.
Ezek közül az egyik az, hogy eltiportak minket 1849-ben. NEM MONDTAM, HOGY GYŰLÖLNI KELLENE EMIATT!
Most számos magyar van, aki imádja az oroszokat, és megkérdeztem, hogy miért? Erre te előjöttél azzal, hogy a magyarok 1849-ben és után az osztrákokat hibáztatták csak. Kénytelen vagyok nem észrevenni, hogy ha te a jelenlegi Magyarországon kívül találsz egy másikat, ami nem találja hibáztathatónak az oroszokat a szabadságharcunk elbukásában és Petőfi Sándor halálában se, akkor sem tűnik megalapozottnak az a véleményed, hogy emiatt nekünk kedvelni kellene a mai Oroszországot.
Tehát, miért kedveljük mi azt az országot, amelyik letarolt minket 1849-ben? Amelyik a nyakunkra ült 47 évig a II. világháború után! - és miért kedveljük azt az országot, amelyik még 1956-ban is vérbe fojtotta a forradalmunkat? És ennyi!
Nem az volt a kérdés, hogy miért nem kell utálni őket, hanem az, hogy miért kellene kedvelnünk??? Érted a különbséget? Én mondjuk ezekért utálom őket, és nehezen értem meg, hogy te miért nem, arra hivatkozva, hogy a magyarok szerinted 1849-től kezdve elfelejtettek haragudni az oroszokra...
#31: "Te Ki a fészkes fene vagy, hogy Mindenki mást felülbírálsz, és lehülyézel, és Te magadat meg a Nagy Igazság egyedüli tudójának állítod be ?"
Egy épeszű magyar embernek tartom magam, aki a hazájához húz, és nem az oroszokhoz, mint te, aki a legbornírtabb hülyeségekkel próbálja a rémtetteiket tisztára mosni.
Az alábbi videóban Kéri László előadását tekintheted meg. Kéri a Magyar Tudományos Akadémia Társadalomtudományi Intézetének főmunkatársa volt, később pedig a Politikatudományi Bizottságának is a tagja volt (többek között ő oktatta Orbánt, Kövért, Szájert stb. is, ahelyett, hogy eltanácsolta volna őket a... a... fogalmam sincs milyen pályára, ahol nem árthattak volna Magyarországnak)
Tekerj a 35:45-re
https://www.youtube.com/watch?v=8tTErSoWsBk
Itt Kéri arról beszél, hogy az országnak károkat okoz a Fidesz-orosz túl mély kapcsolatrendszer (Szijjártó orosz kitüntetése, a nyugati üzletektől elesünk, elszigetelődünk), majd a 36:51-től ezen csodálkozik:
- "Itt nekem a legnagyobb rejtély, amire nem tudom a választ, hogy sikerült Magyarország népének az egyik felét az elmúlt években rábeszélni, hogy szeressétek az oroszokat... nem emlékszem az előző 70 évből, hogy szerette volna valaki az oroszokat... hogy tudta rávenni a Fidesz tábor nagy részét arra, hogy szeressétek az oroszokat... nem kéne ezt a barátságot forszíroznia... 1849-re mindenki emlékezett..." - és sorolja a többit, amit én is szoktam, de ő még az 1918 utáni orosz fogságba esett magyar hadifoglyokkal való szörnyű bánásmódot is említi, és lezárja azzal, hogy nem igazán köszönhettünk semmi jót az oroszoknak soha. Jó, felszabadítottak minket a fasiszta uralom alól, de csak azért, hogy a nyakunkba üljenek cserébe, és már 1945-ben tapasztalhattuk a magyar állampolgárok Szovjetunióba való elhurcolását is, egyebekről szót sem ejtve.
Na, én az a fészkes fene valaki magyar vagyok, aki ugyanúgy csodálkozik ugyanazon indokok mentén a nagy oroszimádatodon, mint Kéri László az MTA főmunkatársa, és aki azért valakibb, mint én, de nálad aztán tuti valakibb, és az is biztos, hogy sokkal magyarabb.
#31: "Nem Petőfi az egyetlen költőnk, akit megöltek, hanem Radnótit is megölték, őt a második világháborúban, vagy a németek, vagy a nyilasok, akkor most az ő halála miatt is mindmáig utálni kéne a németet, vagy a nyilasok miatt önostorozást tartani ?"
Már megint elszállt veled a pegazus...:D
A németekkel egyrészt remekül kibékültünk, a németek szégyellik, amit csináltak (az oroszok soha, még büszkék is rá), komoly hasznunk van a velük való kapcsolatból, a németek demokratikusak jelenleg is, nem dobnak ki senkit az ablakon, a politikai ellenfelek feleségeit, gyerekeit nem gyilkolják le késsel, nem rohantak le senkit, nem rombolnak városokat, nem ástak embereknek tömegsírokat, nem kínoznak senkit se a börtönökben, se másik országokban, nem tiporják a sajtó szabadságát... és így tovább.
Senkit nem érdekelne az oroszok megítélése, hogy milyenek voltak velünk régen, ha nem rohanják le Ukrajnát, és nem teszik velük azt, mint amiket az imént soroltam. Viszont ebben az esetben már ítéletet kell hoznunk, hogy milyen is ez az orosz nép, már csak azért is érdemes ezt megtenni, mert ezek közelítenek felénk, és mint korábban kiderült, könnyen lehet, hogy a határainkig akarnak eljutni, és velük ezzel eddig sosem jártunk jól, valamint a jelenlegi viselkedésük alapján erre most sem számíthatunk majd.
Ennyi az egész! :)
" Már megint elszállt veled a pegazus...:D "
Az Izraeli kémprogram ? :D
#33: "Ha szabad megkérdeznem, te hány éves, milyen nemzetiségű, állampolgárságú vagy, és hol élsz ?"
Én magyar vagyok, aki nem azért védi az ukránokat, mert szereti őket, hanem mert nekik van igazuk, és az oroszok elnyomták őket mindig, és én az ilyet nagyon nem szeretem, és azt se, hogy Magyarországon az ukránokat üzemszerűen sározzák a hozzád hasonlóak, mert feltehetőleg valami orosz bérenc, orosz nyalonc vagy, mint már ez is kiderült. Egymásról többet tudni nem kell.
Egészen elképesztő vagy, hogy már itt is a második MTA tag véleményével támasztom alá, hogy te vagy az, akit ők Magyarország szégyeneként azonosítanak, és te vagy az, aki a magyar értékeket elárulja, de te még mindig úgy csinálsz itt ripacskodva rossz színészként, mintha én lennék csudabogár, és nem te, aki imádja úgy az oroszokat úgy, hogy azok csak kárt okoztak eddig nekünk, akik egyértelműen ugyanezt teszik Ukrajnával is, és mégis azok mellé állsz, akik rabolnak, gyilkolnak, pusztítanak, és ezt még úgy is próbálod eladni, mintha aki ezt elítélné, az lenne a furcsa...
Már egyszer mondtam neked, és fenntartom. A hozzád hasonlóak egyszerűen gazemberek, gonosztevők, akikről el se merem képzelni, hogy mit rendeznének, ha kezükbe kerülne fegyver és hatalom. :(
Mi az, hogy elnyomták őket mindig ?
Az ukrán történelemírás az a román, és a szlovák történelemírással vetekszik.
Vagyis az Ősrobbanás is a román / szlovák / ukrán ősi istenség műve.
A hivatalos ukrán történelemírás szerint Ukrajna, meg az ukránok már 482 óta léteznek, vagyis a Nyugatrómai Birodalom bukásához számítva hat évre rá lett Ukrajna.
Te elhiszed az ilyen szintű történelemhamisítást ?
Te elhiszed, hogy Ukrajna, meg az ukrán az van vagy 1500 éves ?
Mi szükségét érzi egy nép, hogy ilyen szintű mese, és mitikus történelmet írjon magának ?
És te magyarként mélytorokig magadévá is teszed ezt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!