Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Vajon az általános választójog...

Vajon az általános választójog nem siklik ki a realitás talaján amikor olyanok is szavaznak akik például azt sem tudják melyik bolygón vannak?

Figyelt kérdés

Rengeteg ember nem tudja. Vagy aki nem tudja most ki a miniszterelnök? Vagy nem tudja melyik országban van Brüsszel?

Vagy azt sem tudja eldönteni hogy egy város vagy egy ország?

Nem vagyok sem Fideszes sem pedig ellenzéki. Egyszeruen a kérdés a szélsőségesen tájékozatlan(direkt nem a butát írom mert az kisebb bűn ha egyáltalán annak lehet nevezni) emberről szól akik alapvető dolgokkal sincsenek tisztában.

2023. dec. 12. 20:41
1 2 3
 1/22 A kérdező kommentje:
Vagy aki nem tud írni, olvasni?
2023. dec. 12. 20:44
 2/22 anonim ***** válasza:
73%

Szerinted ha te tanult okos vagy akkor nem lehet megvezetni?

Trump első elnökségénél volt ez nagy botrány, hogy Facebookos adatokat felhasználva kampányoltak és valami 97 kampányüzenettel fedtek le és mobilizáltak vagy épp demobilizáltak 200 valahány milliónyi választót.

Nincs időd, lehetőséged utána járni mindennek, lehetsz akármilyen okos, tájékozott, mindig lesz olyan akinek ez a munkája és jobban ért hozzá és megvezet ha épp az kell.

2023. dec. 12. 20:47
 3/22 anonim ***** válasza:
0%
Brüsszel egy fos.
2023. dec. 12. 20:47
 4/22 anonim ***** válasza:
8%
Brüsszel nem egy személy?
2023. dec. 12. 20:49
 5/22 A kérdező kommentje:

"Szerinted ha te tanult okos vagy akkor nem lehet megvezetni?"

Ez egy csúsztatás. Teljesen természetes hogy meg lehet vezetni engem is. Nem állítottam hogy nem. De kisebb eséllyel mint egy írni és olvasni nem tudó állampolgárt. (és itt most nem arra gondolok hogy külföldi)

Ez pedig egy minimum szint hogy valaki képes írni és olvasni, tudja ki jelenleg a miniszterelnok. Tudja melyik bolygón van..

2023. dec. 12. 20:54
 6/22 anonim ***** válasza:
Napi szinten megkérdezitek ezt, mi meg napi szinten elmondjuk, hogy ezen csak rontana a korlátozás, hiszen akkor épp az lenne a hatalom érdeke, hogy még kevesebb tájékozott ember legyen.
2023. dec. 12. 20:55
 7/22 A kérdező kommentje:

Nyilvan vannak különbségek az írni és olvasni tudó emberek között is abban a tekintetben hogy mennyire lehet őket átverni. De az írni, olvasni nem képes csoport és az erre képes csoport között összemérhetetlen különbség van.

Másik példa. Meg lehet halni úgy is ha be van csatolva a biztonsági öv. Mégis össze mérhetetlenül sokkal többen halnak meg azok akik nem kötik be a biztonsági övét az autóban. Úgy gondolom az írni és olvasni tudás az a szavazat szempontjából egy biztonsági öv. Ettől sem fognak géniuszok szavazni, de azért valamivel jobb lenne a helyzet.

2023. dec. 12. 20:58
 8/22 anonim ***** válasza:
@6 igy is az az erdeke
2023. dec. 12. 20:59
 9/22 A kérdező kommentje:

"Napi szinten megkérdezitek ezt, mi meg napi szinten elmondjuk, hogy ezen csak rontana a korlátozás, hiszen akkor épp az lenne a hatalom érdeke, hogy még kevesebb tájékozott ember legyen."

Értem a logikáját annak amit mondasz. De ez abszurd lenne. Én nem hiszem el hogy utána elkezdene nőni az írástudatlanok száma. Most is az az érdekük hogy mindenki egyre ostobabb legyen. Amit én írok az tényleg csak egy minimum.

2023. dec. 12. 21:02
 10/22 A kérdező kommentje:
Aki írni és olvasni nem tud az feltehetően a % számítás "művészetével" sincsen tisztában. Aki ezt nem tudja az hogyan tudna felelős döntést hozni? Azt sem tudhatja biztosan hogy többet keres e mint pár évvel ezelőtt. Ha oda adok neki 4 évente 20 ezer Ft vásárlási utalványt akkor ő azt hiszi jól döntött..
2023. dec. 12. 21:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!