Zavar téged az altalános választójog?
Nem, ez a természetes a modern demokráciákban. Nem lenne jó, ha egy épelméjű felnőtt ember ki lenne ebből rekesztve.
(Vicces amúgy, hogy ezt inkább baloldaliaktól lehet látni manapság, holott épp a baloldal harcolt az általános választójogért annak idején. No de persze a modern baloldal, az már eléggé más...)
Természetesen.Az egész egy kutyakomédia hogyan lehet azt gondolni,hogy egy egyetemi tanár és egy tanulatlan ember szavazata ugyanannyit ér?
Minimum egy szakmunkás bizonyítvány megléte kellene,hogy legyen.
Nem zavar. Az a legigazságosabb. Akkor is, ha nem azok nyernek akikre én voksolok.
Nem is értem miért azoktól akarnak egy jogot elvonni akiknek a naivitásával visszaélnek, és nem azoktól akik pofátlanul és gusztustalanul kihasználják őket.
8 általánoshoz mondjuk felőlem köthetnék, azt viszont nem tudom, hogy mennyi olyan felnőtt van, akinek ez nincs meg. Tehát hogy ha ez így is lenne, akkor megdőlne e a Fidesz kormány. De ez lehetne egy jó alap.
IQ teszt? Tévedtek ha azt hiszitek, hogy magas IQ val nem lehet valaki megvezethető, bár átlagban kevésbé de akkor is. Mellesleg ha meghúznánk a határt mondjuk 95 nél, akkor ha valakinek 93, akkor az az elv szerint kevésbé dönt jól mintha 97 lenne neki?
Általános tájékozottsági teszt? Ki van zárva, hogy olyan tesztet összerakjanak, amin ha valaki átmegy, akkor a nagyrészük azoknak nem megvezethető, aki meg megbukik, azoknak meg a nagyrésze az lenne.
Én alapból tájékozottnak tartom magam és racionálisan döntök, de egy ilyen teszten szterintem én is elhasalnék, persze ki tudja.
Viszont az baromira nem oké, hogy egy 8 általánost végzett alkoholista aki azt se tudja, hogy a politikát eszik vagy isszák dönthet az ország sorsa érdekében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!