Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Az azért nem lenne marhaság...

Az azért nem lenne marhaság ha mindenki ugyanannyit keresne?

Figyelt kérdés
2010. okt. 20. 21:17
1 2 3 4 5
 41/46 anonim ***** válasza:

"Akkor, hogy ne érezze ezt igazságtalannak a jóval hasznosabb, akkor ő kapjon több plecsnit a mellkasára? Ezzel el lehetne intézni?"

Nem kapna semmiféle plecsnit. Semmiben sem lenne megkülömböztetve. Mindössze ő érezné magában, mennyit tett az emberiségért. És végre boldog lehetne. :)

2010. okt. 21. 15:33
 42/46 anonim ***** válasza:

Materializáltok gyerekek. Azért nem tudjátok megérteni az egészet mert mindig a mai anyagias világhoz viszonyítotok.

Felejtsétek ezt el. Ez egy szar. Ürítsétek ki az agyatok és az új rendszert úgy képzeljétek el. Egy teljesen fehér lapon.

2010. okt. 21. 15:34
 43/46 A kérdező kommentje:
Még nem olvastam végig a válaszokat, de leszögezném itt nem a kommunizmusra gondoltam. Csak arra, hogy láttam már itt a gyk-n pár olyan választ, hogy mindenkinek ugyanannyit kellene hogy keressen. Ezért tettem fel a kérdést. Nem hülyeség? És mint írtátok is, hogy akkor senki sem tanulna tovább és mindenki csak a legkönnyebb munkát végezné. NEM IS JUTOTT ESZEMBE A KOMMUNIZMUS.
2010. okt. 21. 15:46
 44/46 anonim ***** válasza:

"Materializáltok gyerekek. Azért nem tudjátok megérteni az egészet mert mindig a mai anyagias világhoz viszonyítotok.

Felejtsétek ezt el. Ez egy szar. Ürítsétek ki az agyatok és az új rendszert úgy képzeljétek el. Egy teljesen fehér lapon."

Jézus atya Isten! Te nagyon nagy hülye lehetsz. :D Azért arra kíváncsi lennék, hogy a kommunizmusban ki lakna Hawaiin, és kinek kellene az orosz tajgán élni? Ki lakna Borsodban, és kinek lenne Balatoni panorámás háza? A kommunizmus egy emeletes baromság. A természetben sehol nem fordul elő, nem véletlenül. A kommunizmus kizárólag annak lenne jó, aki amúgy nem tudná elérni a kitűzött átlagot. Mindenki másnak rossz lenne.

2010. okt. 21. 19:16
 45/46 anonim ***** válasza:
Akkor neked nagyon jó lenne utolsó. :)
2010. okt. 21. 23:07
 46/46 anonim ***** válasza:

Nos.

Szerintem egy tanult ember többet kapjon egy sima munkásnál.Persze ne sokkal többet hanem olyan 100-150 ezerrel többet maximum.Persze ez inkább olyan államokban valósítható meg , ahol nem 70ezer forint minimálbéren kell megélnie az ország felének.Nyugaton a tanult emberek KB 100ezer forinttal többet keresnek , és így van meg nekik a fix 650-700 ezer forint.Tapasztalatból mondom , mivel Finnországban tanultam fél évig , ahol megismerkedtem egy sráccal aki a családja életébe egy kicsit beavatott(mondjuk nem kell nekik sem kajáért énekelniük a téren mivel elég gazdagok)és elmondta miként működnek a finneknél a dolgok.

Ezzel szemben Magyarországon sok ember 70-80 ezren nyomorog , miközben egy-két gyerekük van.Ezzel szemben a nem eléggé szakképzett 'doktor' úr hálapénzekkel együtt kapja meg a havi 700 ezret miközben szarik arra , hogy mikor köpi ki a szívét halálában a beteg.Nem beszélvén a 3< gyerekkel rendelkező szegény bolondokról , akik nem számítnak kisebbségnek így segélyt sem kapnak mégis csak élvezkednek aztán csodálkoznak , amikor még egy gyerek van a házukban...

Na kicsit elkanyarodtam a témától szóval:

Egyértelműen marhaság lenne , senki nem tanulna , az alapból is Magyarországon 'magas' szakképzettség még jobban leesne és még jobban elszegényednénk , mivel tényleg , ki lenne az az ökör aki befizetne az MTA-ra mikor bolti eladóként is megkapja ugyanazt a pénzt.

Persze a téridő-kontínum nem szakadna meg , mivel ha bevezetnék ezt , sok ember inkább menne külföldre dolgozni , minthogy el sem ismerik az eddig elismert tudást.

2010. okt. 23. 17:30
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!