Az azért nem lenne marhaság ha mindenki ugyanannyit keresne?
pont, hogy a naplopók és semmirekellők járnának jobban a kommunizmussal.
egy kreatív okos elme megoldja magának, hogy jól éljen. (és itt most nem a friss diplomásokra gondolok akik nem találnak munkát, attól nem lesz senki okos és ügyes mert elvégzett egy sulit)
alapból a kommunizmus a szegény és buta emberek mentsvára. mindenki sima robotol és megkapja a napi betevő kenyerét. semmi extra. szürke élet.
nah egy igazi elmének egy okos kreatív embernek ez nem elég. neki egyediség kell.
"Miért keressen egy tök hülye állat ugyanannyit, mint egy tehetséges, okos ember?"
Mert kommunizmus lenne te butuska.
értem én. a kommunizmus ellensége az aki gondolkodik. illetve minden diktatúrában így megy.
viszont te azt mondtad ha jól olvasom vissza, hogy a tolvajokat, naplopókat, ingyenélőket kell kiszűrni.
de az én leírásomban hol írtam tolvajról, ingyenélőről, naplopóról?
Olyan fizetéseket kellene kitalálni, amikkel senki nem kerül a tönk szélére, aki dolgozik. Egy lelkiismeretes takarítónőnek - akinek talán nem volt pénze továbbtanulni vagy fogyatékosság miatt nem tudott jobb szakmát szerezni, vagy csak azért nem kap más munkakörben munkát, mert elmúlt 40 éves és csődbe ment a cég, ahol korábban dolgozott... - ugyanúgy ki kell fizetnie a számlákat, mint egy milliárdosnak.
Ráadásul túl sok a protekciós jól kereső, akik amúgy hozzá se tudnak szagolni a feladathoz, de be kell őket ültetni, mert valami nagyfőnök valakijei... (ráadásul nem csak munka de már gyerekek körében is, bizonyos protekciós kölyköket egyszerűen muszáj átnyomni a sulikban, mert XY valakijei, mindegy, mekkora hülye...)
Ha tényleg azok keresnének jól, akik megdolgoznak érte, akkor nem lenne ennyi ellentét, de jelenleg nagyon nincs igazság.
"pont, hogy a naplopók és semmirekellők járnának jobban a kommunizmussal. "
Itt írtál. És ez az a pont ami miatt nem valósult meg soha. Bár mint mondtam szerintem önmagától működőképes lenne. Öntisztító. Csak még sosem merte egy kormány sem bevállalni.
Na most nemtom érted-e mire akarok kilyukadni. Az első időkben biztos, hogy felborulna a rend. Sokan nem járnának be dolgozni, a boltok pillantok alatt kiürülnének. És ezt egy kormány sem merte még kockáztatni azért nem vezették be soha sehol. Ám egy idő után mindenkinek rá kellene jönnie, ha nem dolgozik éhezni fog. Együtt éhezik a szomszédaival és megorrolnak rá. Egy idő után vagy jobb belátásra térne mindenki vagy az egész társadalom együtt halna éhen. És most jön a de!
Az emberekben ott van a túlélési vágy... :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!