Minek tanultak az emberek a szocializmusban, ha a végén kb. ugyanannyit kerestek azokkal, akiknek szinte semilyen végzettségük nem volt?
1: Tudásvágy.
2: Csákányozni rosszabb, mint egy irodában számsorokat összeadni.
és akik könnyű fizikai munkát végeztek? pl. buszvezetők.
tanulni se kellett (sokat), illetve nem nehéz munka.
tudom, mert én fuvaros vagyok.
"A válasz írója 66%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 19:53"
ebben igazad van, de nem értem mi köze van ennek a kérdéshez?:)
Mára sikerűlt elérni, hogy nincs szakmunkás.
Persze ezt még nem lehet végletesen érzékelni, mert a 1980 as 90 es években végzettek még a pályán vannak.
De még 10 év, ezekkel a feltételekkel és nem lesz aki termeljen. Két véglet diploma és segédmunka.
Ez nem volt igaz. Akinek magasabb végzettsége volt,az többet is keresett. Igaz,akkor,ahogy előttem írták,nem voltak ekkora különbésgek,mint most. Egy gyárigazgató vagy akár a Városi párttitkár legfeljebb dupláját kapta,mint a beosztott diplomások,nem pedig a sokszorosát,mint most.
Amit halhattál: a 70-es évektől lehetőség volt GMK-k alakítására. Így a szakmunkások, nyelvtanárok,tervezőmérnökök stb. a munkaidő után ezekben a gazdasági munkaközösségekben dolgoztak tovább,és akkor valóban többet kerestek,mint pl. egy közgazdász. De nem 8 órát dolgoztak ezért,hanem 16-ot. Több munka,és nagyobb kereset.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!