Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mikor veszik észre az emberek...

Mikor veszik észre az emberek hogy itt semmi sem fog változni?

Figyelt kérdés
Lehet bárki kormányon, csak a saját és a fajtája zsebeit tömi !! Csak a duma megy mi meg egyre szegényebbek vagyunk. Minden politikus többszörösét keresi. Nekik nincsenek megélhetési gondjaik, nekik nem kell félni hogy miből fizetik ki a számlákat.
2010. okt. 19. 14:04
1 2 3 4
 21/32 A kérdező kommentje:
Melyik kormány alatt küzdötték fel magukat a szüleid ?? Vajon most is meg tudnák tenni ? Be tudnál jutni egyetemre ha nem fizetnél ? És ha nem lenne diplomád de ugyanennyit tudnál, lenne esélyed hasonló munkát találni ? Ha elvesztenéd a munkahelyet találnál másikat ? Vagy ha ne adj Isten jönne egy betegség a családodban meg tudnád oldani ?
2010. okt. 20. 08:51
 22/32 anonim ***** válasza:
64%

Nem tudom, hogy mire érted ezeket a kérdéseket, de válaszolok rájuk.

Folyamatosan, 92-től kezdve végig dolgozták az összes kormányciklust úgy, hogy közben 5 gyereket indítottak el. És most is meg tudnák tenni, mert a mentalitásuk nem változott semmit. És nem, nem olyan vállalkozók...

Munkát találnék-e? Bármikor... Fél éve kezdtem el dolgozni az új munkahelyemen, akkor három pozíció közül választottam ezt (informatika/projektmenedzsment), van szakmai múltam, nyelveket beszélek, szóval igen, tudnék új munkát vállalni. Ha meg itthon nem, bármikor kimehetnék külföldre.

Diplomám van, sosem volt kérdés az, hogy ne tanuljak tovább; a családban az oktatás szent, erre mindig volt pénz (szülők közül mindenkinek több diplomája van). Ha más nem, dolgoztam volna mellette (HÖKöztem, önkénteskedtem, lett volna rá időm és energiám).

A betegség alatt mire gondolsz? Van tartalékom, ezért ki tudnám még húzni egy ideig, tudnék a családom segítségére támaszkodni.

Igen, bevallom, jó körülmények között élek. De ezt a családom és én magam hoztam létre.

2010. okt. 20. 18:19
 23/32 anonim ***** válasza:
22%
Majd ha már semmi sem változik.
2010. okt. 22. 13:23
 24/32 anonim ***** válasza:
60%
Ha majd a szomszédok éhen halnak és majd ha az utcára kerülnek az emberek.Majd akkor lesz forradalom vagy valami hasonló.De itt úgyse fog soha semmi változni.Annyira szétlopták az országot,hogy nincs mire építeni.Meg hát az EU tartózás amit kedves aranyos politikusok fölvettek a mi számlánkra.
2010. okt. 22. 14:12
 25/32 anonim ***** válasza:
60%
Az a baj, hogy ez az ország tele van a kérdezőhöz hasonló emberekkel. Irigy, ugyanakkor tehetségtelen, vagy buta, vagy lusta emberrel. Annyira bírom, hogy itt mindenki áldozat. Ugyanakkor mikor a való életben próbálok belegondolni, hogy ki az, aki nem SAJÁT MAGA tehet a sorsáról EGYET sem találok. Pedig a saját szülőfalumon kívül ismerem még két másik falú, és egy nagyobbacska város lakói közül nagyon soknak a szennyesét. Persze a megoldás nyilván az lenne, hogy vegyük el mástól, és adjuk oda neked, nem igaz kérdező? Nem mindenki becstelen, hazug, vagy lopós, akinek több van, mint a minimálbér, vagy akár sokkal sokkal több. Bármennyire is szeretnétek sokan ezt hinni. Persze a kocsmában a sör mellett nyilván másképp tűnnek a dolgok. (Ez csak egy példa, akinek nem inge)
2010. okt. 22. 19:16
 26/32 anonim ***** válasza:
53%
Azért azt kijelenteni, hogy az ország fejlődik, eléggé "durva". Miből is fejlődik? Kegyetlen nagy hitelekből lehetett az, hogy pár dolog épült, meg hogy egy széles rétegnek javult az élete. De miből fogjuk ezt kifizetni? Ipar alig, mezőgazdaságot megölik, a szolgáltató szektor csak a megtermelt javakkal gazdálkodik, de ha az ország nem termel elég hasznot, akkor hogyan fejlődne bármi is? Arról nem is beszélve, hogy sokan rendesen nem is fizetnek adót, amit befizetnek, annak jelentős részét lenyúlják. Ha a dolgok nem változnak, akkor hatalmasra nő a szakadék a tehetősek és a szegényebbek között, ami persze valakinek majd fejlődés lesz, másoknak elszegényedés. Bár igazság szerint ez a dolog túl összetett, nem lehet egy okra korlátozni. Közvetlenül pedig a kérdésre reagálva: Ha mindenki azt elhiszi, hogy nem változik semmi, akkor mi az amitől változna?
2010. okt. 22. 23:42
 27/32 anonim ***** válasza:
24%

tegnap 19:16

Nem az ország, hanem a gyk van tele ezekkel a sipákoló szerencsétlenekkel. Meg a kocsma. Meg minden más hely, ahol együtt lehet panaszkodni és sírni a többi hasonló tehetetlennel, és szidni hol a kormányt, hol a politikusokat, hol a cigányokat, hol a zsidókat, hol a rendőröket, hol a tanárokat, hol másokat.

Az ország fejlődik, zökkenőkkel, de lassan felzárkózóban van. Mindenhol vannak vesztesek, meg olyanok, akik nem tudják kihasználni a lehetőségeket. Magyarországon is van egy ilyen réteg, az emberek kb. 20-30%-a az elmúlt 20 év vesztese.

Akár még együttérző is tudnék lenni velük, ha nem lennének ennyire arrogánsak. Semmibe veszik azt a 60-70%-ot, aki viszont igenis boldogul és köszöni, jól van. Azt hiszik, hogy ők az etalon, csak azért, mert ők a vesztesek. Hát ez nem így működik.

2010. okt. 23. 04:57
 28/32 anonim ***** válasza:
53%

23:42

"egy széles rétegnek javult az élete. De miből fogjuk ezt kifizetni?"

1. Az a széles réteg a társadalom nagy része. A társadalom nagy része jobban él, mint 1989-ben. Bocs, de azért, mert egy kisebbség nem él jobban, ezért nem lehet szemet hunyni afölött, hogy a többség viszont jobban él. Az is ember, aki jól él, nemcsak a panaszkodók számítanak.

2. Magyarország sokkal kevesebbet fordít adósságtörlesztésre évente, mint akár 10, még inkább mint 20 éve. Tehát az adósságszolgálat csökken. Az általad hallucinált kifizethetetlen adóssághegyek nem léteznek (bár a 80-as évek végére tényleg elég súlyos volt az eladósodottság). A magyar gazdaság ma sokkal versenyképesebb, mint a 90-es, és még inkább, mint a 80-as években. Nagyon sokat fejlődött az ország az elmúlt 20 évben. Ezt persze nem tudod, mert semmit sem értesz a gazdasághoz. Csak akkor az a kérdés, miért okoskodsz róla.

2010. okt. 23. 05:01
 29/32 anonim ***** válasza:
40%

Az előző kommentre reagálva leírtam, hogy azért a probléma igen komplikált.

Nos, valóban nem vagyok közgazdász, de a magyar államadósság nő:

[link]

[link]

Ezeket találtam csak, a külső adósságállományról semmit, de ha te tudsz, akkor szívesen megnézem, ha belinkeled.

Tételezzük fel, hogy elfogadom, amit mondasz, tehát a társadalom nagy része jobban él. Az ország ezen nagy részének nagyobbik része azért él jobban, mert például semmit sem fizet, a másik része persze jobban él, de ezt én se vitattam, de lássuk, hogy nem csak közalkalmazott és irodai dolgozó él az országban. Illetve ezenfelül probléma az is, hogy sok háztartás csak látszólag él jól, például hitelekből(Persze más kérdés az ő felelősségük is).A kisebbséget meg nem számítom, az más kérdés.

Persze szeretném leszögezni, hogy a magyar életszínvonal a kissé borúlátó hozzáállásomtól függetlenül is, világviszonylatban kimagaslóan jó, de a társadalom pénzügyi helyzetének alakulása akkor is aggasztó.

Végezetül pedig, amiben mindketten maximálisan egyetértünk, hogy függetlenül attól, ki hogy látja a változásokat, A pesszimizmus semmit sem visz előrébb, se országszinten, de legfőképp magánszinten, mindegy milyen élethelyzetről van szó(Most nem a nagyon szélsőséges példákra gondolok)

2010. okt. 24. 18:17
 30/32 anonim ***** válasza:
62%
A tudatlanokat a hozzászólásotokkal /akik irányítva vannak,itt is a Gyakk.-nél/meg lehet vezetni ,összelehet zavarni , egy 20-30 évest... nem tudják elkezdeni a "életet" munkanélküliség,csőd helyzet, rengeteg hitel,fizetett iskolák, ha a szülők nem tudnak segíteni tényleg lecsúsznak.... ez a globalizáció.
2010. okt. 25. 06:21
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!