Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Más is hálás azért, hogy...

Más is hálás azért, hogy Magyarország a béke szigete?

Figyelt kérdés

Persze, nem tökéletes ország, ám számomra még is közel van a tökéleteshez.

Születésem óta, 35 éve élek itt. Látom, hogy vannak ellentétek, egyet nem értések.

De mégis hálás vagyok, ha a világ egyes részeire gondolok, azért, mert itt élhetek.

Van fedél a fejem fölött. Tisztességes munkából élhetek. Még valamennyit félre is sikerül tenni a nettó 270-ből. Van kocsim. Nem kell attól félnem, hogy bármikor becsapódhat egy bomba. Nem kell attól félnem, hogy őrjöngő tömegek az utcán véres összecsapásokat rendeznek. Biztonságban érzem magam. Van kaja, pia, internet. Ha úgy van, el lehet menni bárhova kirándulni az országon belül és biztonságban érezheti magát az ember.

Hálás vagyok, hogy a legnagyobb problémám két napja az, hogy kapar a torkom, de már ez is elmúlik lassan.

Szerintem közel van Magyarország a földi menyország békességének szintjéhez. (Legalább is vidéken)

Nektek mi a tapasztalatotok?

2023. okt. 13. 13:07
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:

"Szerintem közel van Magyarország a földi menyország békességének szintjéhez "

Na, ilyet sem olvas az ember minden nap !

2023. okt. 27. 22:54
 32/38 anonim ***** válasza:
63%
Semmilyen wc nem ragyog gyönyörűm, bár te biztos ezeknél a szakmáknál többet nem ismersz, nem hiába, fideszes birka agya nem fogad be semmit. 9 éve élek itt tanárként, a nejem nővér. neked pedig további jó álmodozást és rettegést, majd Viktor megvéd. Kellemes jó éjszakát.
2023. okt. 27. 23:00
 33/38 anonim ***** válasza:
71%
Ja ez kimaradt: látszik a szövegértelmezés sem megy. Azt írtam "München mellől", nem Münchenben. De mit is várhattam...:D
2023. okt. 27. 23:02
 34/38 anonim ***** válasza:
44%

#32. Tudod, nekem nem kell elhagynom a hazámat és mérget vehetsz rá, hogy itt is jobban élek, mint te odakint...ez úgy szokott ám lenni gyönyörűm, hogy ha itthon lúzer voltál és nem jött össze semmi, akkor kint sem táltosodsz meg, de vígasztald csak magad a gyakorin, hogy te nem is WC-t pucolva szopkodod a friccek f@szát, hanem sokkal menőbb, pl. mosogató vagy. :D

#33. Nyugi, nem vagy te ennyire bonyolult, értettem, hogy mi az a München mellől, ne hízelegj magadnak! :D Mindenki össze tudta ugyanis rakni, hogy ez müncheni munkavállalást jelent, a müncheni lakhatás esélye nélkül. Na vajon miért? Innen is világos volt, hogy te nem szívsebésznek mentél ki. :DD

2023. okt. 27. 23:18
 35/38 anonim ***** válasza:
48%

"Igen, nekem pl minden pénzt megér, hogy ha kimegyek az utcára, nem látok egy turbánfejűt"

Az izraeli betelepitesek miatt nem latsz.....

39F incel

2023. okt. 28. 03:43
 36/38 anonim ***** válasza:
32%
#39. Valóban, nálunk a zsidók is sokkal nagyobb biztonságban vannak, mint Nyugat-Európában.
2023. okt. 28. 06:45
 37/38 anonim ***** válasza:

"Rendszeres közszolgálati - úgymond - interjúiban a miniszterelnök elmondja a szokásos lózungjait; olykor azonban gondolkodás nélkül, ösztönszerűen kimond dolgokat, amelyek épp attól őszinték, vagy legalábbis őszintének tűnők, mert ilyenkor már egyre kevésbé gondolja végig, hogy miket is állít.Néha egik napról a másikra képes megcáfolni önmagát. Lényegében nemrégiben is ez történt, mégpedig október 13.-n, egy pénteki napon.

Azt mondta a Hamász terrortámadásáról: "A terrorizmus az elfogadhatatlan... Ezek olyan brutális dolgok, amelyektől az ember egyszerűen megrendül." Ami rendben is van, de a folytatás igencsak meglepőre sikeredett: "A második gondolata mindig az embernek: adjunk hálát a Jóistennek, nekünk nincs ilyen bajunk. Adjunk hálát a Jóistennek, hogy békében élhetünk." Majd hozzátette, hogy a politikusnak arra is gondolnia kell: ilyenkor létszik, hogy micsoda érték a béke és a stabilitás, amiben élünk.

Bár tisztában vagyok vele, hogy ez az Orbán Viktor számára egyedileg legyártott, műsornak a legkevésbé sem nevezhető termék egy alákérdezős műfaj, nem egy normális interjúhelyzet, ezek után valahogy mégis elvártam volna a mikrofonállványtól, hogy visszakérdezzen: ha már maga a miniszterelnök is azt mondja hogy nálunk béke van, akkor mi végre a háborús vészhelyzet? A kettő valahogy nagyon nem passzol. Békében nem lehetséges háborús vészhelyzet.

Orbán Viktor ezzel meghazudtolta a saját alaptörvényét, amelybe ő maga álmodta bele a nem létező háborús vészhelyzetet."

2023. okt. 28. 09:15
 38/38 A kérdező kommentje:
Én azért is hálás vagyok, mert a lustább, elkényeztetettebb, elégedettlenebb rétegek emvándorólnak innen. A kemények, a kemény mag itt marad. Ez természetes szelekció. Az életképtelenebb elhagyja hazáját és odakint mosogat, wc-t pucol, hordja a maltert. Nekem Magyarország 3 ingyen szakmát és egy érettségit adott. De én az egyszerű targoncás melóban láttam meg a legjobbat. Nyilván egy multinál dolgozom, mert az a kedves a szívemnek. Én azt látom, hogy a kivándorlók többsége cigány. Csicskamelóra mennek ki a magyarok. Csicska magyarnak számítanak odakint. Idehaza pedig tisztelik a hazatérőt, mert az elhozta hazájába elkölteni a németek pénzét. De amig azt látom, hogy itthon a családban gondolkodók járnak jól, addig szerintem ez is lehet menyország. Béke van, nyugalom, minden rendben van. Még egy multi targoncása is gyarapodik. Úgyhogy ez jó. A pénz pedig a szar emberek boldogsága. Én nem a pénzemben lelem a kedvem, hanem a családomban, barátaimban, munkatársaimban. Az, hogy a politikusok valamiféle színjáccó kör tagjai, mindenhol így van. Színház az egész világ, de amit én írok az őszinte legalább. Hálás vagyok, hogy nem kell hazudnom, színlelnem.
2023. okt. 30. 10:56
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!