Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Más is hálás azért, hogy...

Más is hálás azért, hogy Magyarország a béke szigete?

Figyelt kérdés

Persze, nem tökéletes ország, ám számomra még is közel van a tökéleteshez.

Születésem óta, 35 éve élek itt. Látom, hogy vannak ellentétek, egyet nem értések.

De mégis hálás vagyok, ha a világ egyes részeire gondolok, azért, mert itt élhetek.

Van fedél a fejem fölött. Tisztességes munkából élhetek. Még valamennyit félre is sikerül tenni a nettó 270-ből. Van kocsim. Nem kell attól félnem, hogy bármikor becsapódhat egy bomba. Nem kell attól félnem, hogy őrjöngő tömegek az utcán véres összecsapásokat rendeznek. Biztonságban érzem magam. Van kaja, pia, internet. Ha úgy van, el lehet menni bárhova kirándulni az országon belül és biztonságban érezheti magát az ember.

Hálás vagyok, hogy a legnagyobb problémám két napja az, hogy kapar a torkom, de már ez is elmúlik lassan.

Szerintem közel van Magyarország a földi menyország békességének szintjéhez. (Legalább is vidéken)

Nektek mi a tapasztalatotok?

2023. okt. 13. 13:07
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
44%

#6. "A szuleim nem ertek meg, hogy kilakoltassak oket, es elvegyek mindenuket."

Erről azért illene picit több infó, ha már így bedobtad. Az azért igen ritka, hogy valakit csak úgy kilakoltatnak. Mi történt?

"Tisztességes munkából élhetek"

Nekem nem sikerult."

Azért egy pármillió embernek meg igen. Nálad mi volt a gond?

"En az Aranykez utcai robbantaskor a Gellert rakparton ultem a villamoson. Eleg szepet szolt."

Ha igazán demagóg akartál volna lenni, akkor a körúti robbantót vagy az esztergomi esetet hozod fel, de mindegy is. Eléggé nyilvánvaló, hogy itthon ez közel sem olyan általános veszély, mint más európai nagyvárosokban, amelyeknek a londoni polgármester szerint sajnos része a terrorizmus és nincs mit tenni, ezt kénytelen mindenki elfogadni. Az Aranykéz utca és a kapcsolódó események egy rendszerváltáskori ország hátrányai voltak, hasonlón mentek keresztül az oroszok is, nálunk ez szerencsére teljesen eltűnt már jó régen.

"Nem kell attól félnem, hogy őrjöngő tömegek az utcán véres összecsapásokat rendeznek"

2006?"

Szerinted 2006 volt a nagy, véres összecsapás? Arról nem is beszélve, hogy míg nálunk kigyulladt egy autó és sikerült betörni egy tévészékházba, addig ez matiné egy bármikori francia tüntetéshez képest, amit nem úsznak meg 1000 kiégett autó alatt. Meg ugye nálunk a sérülések sem épp a tüntetőkhöz, hanem éppenséggel a rendőrökhöz voltak köthetők. Vetnél egy pillantást arra is, hogy a HAMÁSZ mellett(!) tüntetők mit mit művelnek Németországban? Nem 2006-ban, hanem most.

"Probalj meg a Tisza- kezdetu vadrezervatumok valamelyikeben kiszallni az autobol....."

Én ezt elég sokszor megpróbáltam és működik. Mondjuk elhiszem, hogy a csepeli panelprolik rettegnek, ha el kell hagyni a Budapest vége táblát, de ettől még az ország közbiztonsága így is a világ egyik legjobbja. De én is mondhattam volna demagóg példaként a nyóckert, ahol az egykori híre ellenére ritkább a tényleges és súlyos atrocitás, mint a napfogyatkozás, a kerületnek meg egyre nagyobb részét elfoglalja a Corvin-sétány a yuppie-lakásokkal. Na kb. ugyanennyire van Mordor is ma attól, mint amikor agyonverték Szögi Lajost Olaszliszkán.

2023. okt. 13. 13:53
 12/38 anonim ***** válasza:
24%
#9. Tehát gondolom akkor szerinted a meghülyített vidékiek nézik az M1-et és nem tudják, mi a nagy vidéki rögvalóság, de a tájékozott fővárosi diplomások meg nem győzik elmondani nekik, hogy mit kellene gondolniuk, mert ők viszont bezzeg nagyon tudják. Nem érzed, hogy zavar van az erőben?
2023. okt. 13. 13:55
 13/38 anonim ***** válasza:
0%
Jesszus....
2023. okt. 13. 15:00
 14/38 anonim ***** válasza:
71%

Én is ezt érzem, főleg ha hallgatom a híreket, mindenhol forr a nagy világ, háborúságok, nélkülözések, annyi gyötrelem...

Olyan áldásos a helyzetünk.

(Kit érdekel az itthoni politika, ha békében, épségben, öldöklés és bombázás nélkül élhetünk?)

2023. okt. 13. 15:05
 15/38 anonim ***** válasza:
0%
A kis büdös seggeteket verhetitek az anyafőldhöz,hogy így élhettek.
2023. okt. 13. 17:55
 16/38 A kérdező kommentje:

Oh, elnézést. Kellett volna írnom, hogy 20 év alattiak ne is válaszoljanak, mivel 20 évesen én is lázadozó voltam.

Ja, lázadtam az aktuális rendszer ellen, nem tartottam be a szabályokat, aztán meg csodálkoztam, hogy belekeveredtem atrocitásokba vagy rendőrségi ügyekbe.

Én csak kíváncsi voltam, más is hálás-e azért, ami megadatott nekünk ezen a magyar földön.

Én rendesen egy átlag targoncás melóból élek. Nem nagy dolog, de békés munka, békés kollégákkal. Lehet, hogy csak Zala megye a menyország?

Persze, nyilván nem egy Ausztria vagy Németország vagyunk, de azért még is csak viszonylagos nyugalomban élünk hála Istennek már évtizedek óta.

Direkt nem is említettem pártot, mert nézeteim szerint holt mindegy, hogy melyik párt vezeti az országot. Vagy mind lop vagy egyik sem. Lopni pedig csak az tud nyilván, aki hozzá is fér.

Nem , kérlek. Nézem a híreket és meg kell állapítanom, hogy nyugis hely a Kárpát medence. Persze itt is akadnak beteg emberek.

De azért örülök, hogy más is hálás azért, ami megadatott. Bizony, az még kap mellé, aki észre veszi, hogy mije is van. Bizony, aki azt nézi, hogy mije nincsen, attól pedig még azt is el fogják venni, amiről azt hitte, hogy az övé.

Tiszta, meleg víz. Fedél az ember feje felett. Kocsi, ami elvisz A-ból B-be. Étel. Munkahely. Mobil telefon. Internet. Kib@szott netflix. Család, közösség. Haza. És a legfontosabb: Isten.

A teljesség igénye nélkül ilyenekért vagyok hálás. mert mindezt magától értetődőnek vesszük. Észre sem vesszük, hogy vannak pontok a földön, ahol ezekből csak egynek is őrülnének. Vannak helyek a földön, nem is olyan messze, ahol egy ágynak is nagyon őrülnének, melyben úgy hajthatja a fejét álomra az ember, hogy ne kelljen attól rettegnie, vajon míg alszik telibe nem találja egy bomba.

2023. okt. 14. 00:31
 17/38 anonim ***** válasza:
68%
14es válaszoló vagyok, én 20 alatt vagyok😬
2023. okt. 14. 08:46
 18/38 A kérdező kommentje:

14!

Elnézést, hogy az általánosítás hibájába estem. Tisztelet a kivételnek. Az ilyeneké Isten országa.

2023. okt. 14. 09:26
 19/38 anonim ***** válasza:
15%
Most már értem kérdező,szóval őrült vagy.
2023. okt. 14. 09:41
 20/38 anonim ***** válasza:
81%

Ki mit igényel!

Rendre jönnek itt az olcsó barilla tésztával meg az évi repülős nyaralással, mint az életszínvonal meghatározója, "merhotyy küffődön ezeket meg tuggyák venni bibibii🤧🤧", nekem nem kell, én itthon élve is el tudok menni nyaralni, meg bevásárolni, a 8 általánosos írástudatlan meg azt hiszi valaki lett, mert kint albérletben meg szállón élve el tudja ezeket mondani, közben meg mindenféle népek között nyomorog közös fürdőszobával meg szobában.

Nekem saját otthonra van igényem, nem máséra, és arra, hogy ne érezzem magam idegenként ahol élek!

Akárhogy is formálgatják a kakit, ők a helyiek szemében csak egy ausländerek, semmi több, és az arab migránst is többe nézik, mint a kelet-európai gazdasági migránst!

2023. okt. 14. 09:44
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!