Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Más is hálás azért, hogy...

Más is hálás azért, hogy Magyarország a béke szigete?

Figyelt kérdés

Persze, nem tökéletes ország, ám számomra még is közel van a tökéleteshez.

Születésem óta, 35 éve élek itt. Látom, hogy vannak ellentétek, egyet nem értések.

De mégis hálás vagyok, ha a világ egyes részeire gondolok, azért, mert itt élhetek.

Van fedél a fejem fölött. Tisztességes munkából élhetek. Még valamennyit félre is sikerül tenni a nettó 270-ből. Van kocsim. Nem kell attól félnem, hogy bármikor becsapódhat egy bomba. Nem kell attól félnem, hogy őrjöngő tömegek az utcán véres összecsapásokat rendeznek. Biztonságban érzem magam. Van kaja, pia, internet. Ha úgy van, el lehet menni bárhova kirándulni az országon belül és biztonságban érezheti magát az ember.

Hálás vagyok, hogy a legnagyobb problémám két napja az, hogy kapar a torkom, de már ez is elmúlik lassan.

Szerintem közel van Magyarország a földi menyország békességének szintjéhez. (Legalább is vidéken)

Nektek mi a tapasztalatotok?

2023. okt. 13. 13:07
1 2 3 4
 21/38 A kérdező kommentje:

19!

Elismerem, hogy őrült vagyok, ha csak egy számodra normális embert is fel tudsz mutatni a világból.

20!

nem találok fogást a válaszodban. Akit itthon elfogadnak, azt kűlföldön is elfogadhatják, de akit itthon nem fogadtak el, azt külföldön még annyira sem fogadják el.

Én azt látom, azt tapasztaltam meg, hogy aki hamburgeren, pizzán és menő éttermi kajákon él, az nem igazán akar utána már paprikáskrumplit enni és egy idő után nem adja ugyanazt az örömöt a drága kaja sem, mint az elején.

De aki önként él paprikáskrumplin és zsíroskenyéren, azt könnyen boldoggá lehet tenni egy hamburgerrel is.

Az ember kivétel nélkül olyan anyagból van, hogy semmi sem elég neki. De vannak, akik felismerik ezt és megtanulnak a kevésért is hálásak lenni.

Ez előbbi külföldön is eléri a pontot, amikor nem lesz elég neki a jólét sem. Utóbbi pedig nem megy külföldre, hiszen tudja, hogy bőven elég az is még kis végzettséggel is, ami itthon megadatik a magyarnak.

A jót könnyű megszokni, ahogy egy bölcs szakácstól hallottam egyszer.

Vicces, hogy néhány elégedetlen honfitársunk nyugat Európába megy, mert ott minden jobb. A nyugat Európaiak pedig még nyugatabra mennek, mondjuk Amerikába, mert ott minden jobb. Az amerikaiaknál pedig már olyan jó minden, hogy ők a Holdra és a Marsra igyekeznek eljutni, hátha majd egyszer ott is minden jobb lesz.

Eközben pedig vannak német állampolgárok, akik rájöttek, hogy Magyarországon minden olcsó és inkább ide jönnek kiélvezni nyugdíjas életüket.

Bizony, bizony igaza volt a bölcs szakácsnak, hogy a jót könnyű megszokni. Mert tanuló koromban előbb elengedett a gyakorlati helyemről és ezt a bölcsességet kaptam a munkaidő végén, amire vissza is emlékeztem, amikor tovább kellett maradnom.

Ezt pedig én mondom nektek:

A jót megszokni könnyű, de a legjobbat felismerni nehéz. Pedig gyakran ott van az ember szeme előtt.

Elsőnek üzenem:

Nem kell nekem egy csepp vizet sem a fidesz malmaira hajtanom, mert a fidesznek bőven elég évtizedekre az a mennyiség, amivel az ellenzék elárasztotta. Különben sem csak a víz hajtja a fidesz malmait, hanem minden amit ellene beszélnek. Nekem így tűnik legalább is.

Vicces, mert nekem laikusnak igencsak úgy tűnik, hogy előbb le lehetne váltani a fideszt, ha mindenki mellé állna.

2023. okt. 14. 11:01
 22/38 anonim ***** válasza:

Azért azt hozzátenbém, hogy a hírekben főleg a negatív dolgok jelennek meg a világról.

Tehát ha a híreket nézed az a kép alakulhat ki benned, hogy a világ egy veszélyes hely, ahol a lövöldözések, robbantások, terrortámadások, természeti katasztrófák mindennapos jelenségnek számítanak.

De azért ez nem teljesen így van, Európában meg főleg nem. Még a Magyar médiában sokat szidott Franciaországban sem.

2023. okt. 15. 16:51
 23/38 anonim ***** válasza:
0%
A pénz és tartalékból azt itélem hogy Budapesti vagy ott jólétben éltek mi pedig itt szopunk vidéken 120.000Ft-ból
2023. okt. 26. 13:28
 24/38 anonim ***** válasza:
38%
#23. A szüleim vidéken élnek, és legalább 15 éve nem fejenként 120-ból, hanem lényegesen több pénzből. Nem mondom, hogy ez az átlag, de azért lehet próbálkozni szerintem.
2023. okt. 26. 15:01
 25/38 A kérdező kommentje:
Vidéken, egyszerű munkás családként itt megvan minden, ami kell.
2023. okt. 27. 15:34
 26/38 anonim ***** válasza:
48%
Nyalonc!
2023. okt. 27. 15:54
 27/38 anonim ***** válasza:
68%
#26. Érvek.
2023. okt. 27. 17:09
 28/38 A kérdező kommentje:
Én nyalonc? Targoncás vagyok, nem nyalonc.
2023. okt. 27. 19:07
 29/38 anonim ***** válasza:
54%

"Igen, nekem pl minden pénzt megér, hogy ha kimegyek az utcára, nem látok egy turbánfejűt"

helyette van dögivel "testvírem hásznát borótva nem édekel?". ja ez sokkal jobb...inkabb 5 turbánfejű, mint 1 ilyen honosított brazil. üdv München mellől :-*

2023. okt. 27. 21:49
 30/38 anonim ***** válasza:
32%

#29. Ellenzéki érvtechnika, hozod az átlagot.

#30. Ez ám az igazi agymosottság...szerinted a használtborotva-árus miatt szenved el nagyobb károkat egy társadalom, vagy ha a mohamedánok néha felrobbantják, meg lefejezik a többségi társadalom tagjait (ha épp nem annyira dühösek, akkor meg csak bevezetik a Saríát az általuk kialakított belvárosi gettókban)? Az megvan, hogy még Franciaországban sem él arányaiban annyi muszlim, mint nálunk cigány? Ehhez képest objektíve nem lehet egy lapon említeni, hogy melyikkel mennyi probléma van az adott országban.

"inkabb 5 turbánfejű, mint 1 ilyen honosított brazil. üdv München mellől :-*"

Ez a te magánvéleményed és természetesen alanyi jogod idiótának lenni...aztán ragyogjon ám az a WC Münchenben! :)

2023. okt. 27. 22:43
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!