Miért lenne az rossz, hogy mindenkinek ugyanannyi adót kellene fizetni?
Eddig ugye volt a két kulcsos módszer. De miért kell valakinek többet fizetni azért mert többet keres?
Aki 500000 fizetése az miért fizessen 140E hogyha csak 90 kellene fizetnie 18%-al. Mindenkinek ugyanolyan arányba kellene fizetni. Egységesen. Valaki többet keres többet fizessen? Ugyanúgy megdolgozik érte( leszámítva a politikust).
10:20!
Félreérted. Engem sem zavarna, hogy ha a takarító is megkapná a megélhetéshez szükséges pénzt. SŐT! Kapja is meg, mert szerintem minden tisztességes munkát végző embernek joga van ehhez.
Azonban tartsuk meg a szinteket. Ez elég bunkón hangzik tudom, de hatalmas káosz lenne, ha szinte egyformán keresnénk egy tök más felelősségű munkáért. Ha így lenne ,akkor senki nem vállalná be a stresszt, ami a több pénz velejárója.
11:09
Az, hogy saját maga veszi meg a taneszközöket, elég gáz. Persze nem az ő hibája, hanem a rendszeré. Anyukád elhivatott, és ezt helyezi előtérbe az anyagi helyett. Nálam ez nem megy. Elhivatott vagyok, ha megfizetik. Stresszelek ha megfizetik, Lojális vagyok, ha megfizetik. Ha nem, akkor továbblépek, legalábbis rajta vagyok. A munkahely nem könyöradomány, hanem kölcsönös együttműködés. Ők fizetnek, de dolgozol. Minél többet, annál jobban, és fordítva. Persze igazából te vagy a munkahelyre utalva, ez igaz, de ahogy helyetted is találnak mást, te is találsz mást helyettük, bár ez utóbbi nehezebb.
A válasz írója 74%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 11:13
Teljesen igaz. Én is így lennék vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!