Miért lenne az rossz, hogy mindenkinek ugyanannyi adót kellene fizetni?
Eddig ugye volt a két kulcsos módszer. De miért kell valakinek többet fizetni azért mert többet keres?
Aki 500000 fizetése az miért fizessen 140E hogyha csak 90 kellene fizetnie 18%-al. Mindenkinek ugyanolyan arányba kellene fizetni. Egységesen. Valaki többet keres többet fizessen? Ugyanúgy megdolgozik érte( leszámítva a politikust).
Nehogy már a jól kereső tehessen arról,hogy mások keveset keresnek.....
Nem szabad büntetni azt, aki jól keres azért, mert a kis keresetűek irigyek. Mindenki előtt ott a lehetőség! Tessék tanulni, fejlődni, állásokat pályázni.
Az nem mentség, hogy "nálunk nincs álláslehetőség!!"
Szabolcs megyéből jöttem el BP-re....tudom miről beszélek.
08:21 - Fogalmad sincs, miről beszélsz, csak a saját életedet ismered, Budapesten születtem, Budapesten élek, 2006. óta dolgozom suli mellett, most végeztem, tudod, mi kell a cégeknek? Szakmai tapasztalat több év (ami nincs, mert nem a szakmámban találtam munkákat suli idején), meg több nyelv ismerete (1 van, jól beszélem, de kellene másik is, nem volt annyi időm és pénzem, hogy több nyelvet tanuljak főiskola mellett és munka mellett).
1 cég átvert (másfél éve lezáratlan ügy a munkaügyi felügyeleten), 1 megpróbált 30.000Ft bruttóért dolgoztatni, 1 kirúgott, mert táppénzre mentem, amikor ők nem tudták használni a légkondit és nem bírtam mozdítani a végtagjaimat egy idő után, harmadszor vagyok munkanélküli, de ne aggódj, keresem a lehetőséget, csak ide jön a sok vidéki is...
És persze adózzunk, mert el kell tartani a sok segélyes gyerekgyárat...
9:24
Pedagógus (középiskolai tanár) volt évfolyamtársam alap fizetése tényleg valahol nettó 100.000 ft körül volt. Ezért azonban délután 2kor végzett, szabad volt a nyara, volt őszi, téli, tavaszi, meg sí, meg mit tudom én még milyen szünete. Elkezdett tanfolyamokat tartani, este 5-6 óráig minden nap, és máris nettó 200-230 körül vitt haza, és nem dolgozott többet, mint én, vagy te.
Persze, ez tény, hogy nem mindenki tud tanfolyamokat tartani, dehát most azzal megintcsak mit tegyek? Ő kereste a lehetőséget, talált is.
8:21!
Nem kell ám az álláshirdetésekben kiírt feltételeket komolyan venni. Mindenki a legjobbat akarja, mindenféle szaktudással, 25 évesnél ne legyen idősebb, de legyen 15 év tapasztalata, és beszéljen 4 nyelven. Persze...odaírják, hátha betéved egy ilyen ember. Általában azonban nincs ilyen, ahogy se te, se én nem vagyunk ilyenek. Szóval nyugodtan pályázni kell, nem kell megrémülni a hirdetés szövegétől. Az, hogy egy cég átvert, előfordul, de azért nem a sztenderd ,azt tegyük hozzá.
10:00
Félreérted! Én azt mondom, hogy a pedagógus is egy olyan szakma, ahol ha ügyes vagy, kereshetsz igencsak jól. Apám gimnáziumban dolgozik, Anyum pedig egy szakközépben (Ő utalja a fizetést), és gazdasági főkönyvelőként néha ki van akadva, hogy mennyi fizetéseket utal el egyes tanároknak, pedig anyum is nettó 150.000 körül keres. NEM MINDENKINEK UTAL SOKAT, ez tény, valaki csak az alap tanári bérét kapja!
Lehet, hogy készülni kell az órára, de úgy gondolom, ez is tantárgya válogatja. Pl. egy történelem, földrajz, fizika, kémia tanár néhány év rutin után csípőből leadja az anyagot, mert ugye ezek nem nagyon változnak. Ha nagyon lelkiismeretes, akkor időként utána olvas valami érdekességnek.
Táppénz...persze, mindenhol gáz, hiszen nem dolgozol. Tudod szokták mondani, ha ott vagy, akkor semmit nem érsz, ha meg hiányzol, akkor észreveszik.
Tanítóként teljesen más, ott szaktanári végzettség nélkül nehéz különórákat tartani, meg talán a kis gyerekekkel nehezebb is. Viszont valószínűleg ezt tudta anyukád, amikor ilyen állást keresett. Meg azt is tudta gondolom, hogy igencsak alul vannak fizetve a tanárok, soha nem volt ez másképp.
Ugye el kell dönteni: Vagy szenvedélyesen, szívvel lélekkel tanítasz, beleölve a szabadidődet is fillérekért, vagy megcsinálod tisztességesen a feladatod de semmi pluszt nem teszel bele, hanem a szabadidőd inkább arra fordítod, hogy többet keress, jobban élj ,vagy csak egyszerűen pihenj.
Én ez utóbbi vagyok. Amennyire megbecsülnek anyagilag, annyira vagyok lojális. Dolgozom én sokat, ha látom, hogy az nekem jó, és nem csak a lehúzás és panasz követi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!