Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért lenne az rossz, hogy...

Miért lenne az rossz, hogy mindenkinek ugyanannyi adót kellene fizetni?

Figyelt kérdés

Eddig ugye volt a két kulcsos módszer. De miért kell valakinek többet fizetni azért mert többet keres?

Aki 500000 fizetése az miért fizessen 140E hogyha csak 90 kellene fizetnie 18%-al. Mindenkinek ugyanolyan arányba kellene fizetni. Egységesen. Valaki többet keres többet fizessen? Ugyanúgy megdolgozik érte( leszámítva a politikust).

2010. okt. 18. 15:49
1 2 3 4 5
 31/45 anonim ***** válasza:
100%
Mint írtam, több, mint 25 éve tanít, jól, lelkiismeretesen, ez a hivatása, a gyerekek szeretik, nem tud mást csinálni, nem azért választotta, mert munka, hanem mert hivatás, akkor még teljesen más volt minden, nem volt ennyi problémás gyerek, ennyi hülye szülő, nem volt ekkora szabadság, ennyi engedmény a gyerekeknek, volt fegyelem, nem nézték le a tanítót... stb.
2010. okt. 19. 10:46
 32/45 anonim ***** válasza:
75%
És még valami, nem a saját pénzén kellett megvenni a munkaeszközöket...
2010. okt. 19. 10:47
 33/45 anonim ***** válasza:
67%

Az ugyanakkora arány teljesen korrekt.

Ha valaki 300 (500 stb.) ezer után fizeti a 16%-ot, az többel járul hozzá az "ország gyarapításához" (biztos, hogy gyarapszik??), mint aki 100 ezer után.

A többkulcsos adó brutális kulcsokkal egy dologra jó: eltitkolni a jövedelmet és nem adózni utána egyáltalán. Ez kinek az érdeke? Gazdag eltitkolja és éli világát majdnem a 100%-ból, szerencsételen "kisember" mert nyögi a maga 16%-át becsületesen. Ez igazságosabb lenne? Nem hiszem!

Jó az, ha mindenkinek ugyanakkora a kulcs. 16%-ért már nem éri meg eltitkolni a jövedelmet és kockáztatni a büntetést. 44%-ért (azt hiszem, annyi volt a legtöbb jó pár éve) megéri.

2010. okt. 19. 11:27
 34/45 anonim ***** válasza:

Ne haragudj, Kedves Kérdező, de nagyon rosszul tetted fel kérdésedet.

-Csak eddig négy oldalnyi vitát generált a pontatlanságod.

Az ARÁNYAIBAN azonos mértékű adózással egyetértek, míg az ÖSSZEGSZERŰEN azonos adózással a legmesszebbmenőkig nem.

Nem mindegy, hogy hogyan tesz fel egy ember egy kérdést.

2010. okt. 19. 13:30
 35/45 anonim ***** válasza:
68%
Még az arányos adózás se a legjobb módszer, mert a kispénzűnek is ki kell fizetni a havi számláit meg az ételt, amit elfogyaszt. Nincsenek szinkronban az árak a fizetésekkel, és nem hiszem, hogy egy takarítónak pl. kevésbé lenne fontos a munkája, mint egy aktakukac cégvezetőnek.
2010. okt. 19. 13:44
 36/45 anonim ***** válasza:
59%

Pedig sajnos azt kell mondjam, hogy kevésbé fontos....nem is...inkább úgy fogalmaznék, hogy kevésbé felelősségteljes.

Ha ő nem takarít fel rendesen, max húzom a számat. Ha én (fejlesztő vagyok) elcseszek egy kódot, akkor lehet, hogy egy gyártó multi fél napig áll, több 10 milliós bevételtől elesve.

Ha egy lapon említenénk a kettőt, akkor nagyon kutya világ lenne. Nem jár ugyan az a pénz mindkét melóért, ez így normális, ha tetszik, ha nem.

Az arányaiban egységes adózás jó dolog. Kis pénzből kevés, nagy pénzből sok, de %-ban ugyan annyi. A jól kereső embereket plusz adóterhekkel büntetni viszont nagy gáz. Visszaveti a fejlődést, amolyan "Jóóóhogynem már elértél valamit!!" visszhangja van.

2010. okt. 19. 14:24
 37/45 bumbi02 ***** válasza:
49%

én csak egyet kérdezek akkor..

a kieső 308 milliárd forintot honnan pótolja az állam?

2010. okt. 19. 21:50
 38/45 anonim ***** válasza:
48%
14:24 - Nem ugyanaz a pénz, de ugyanúgy tudjon már megélni az is, aki "alantasabb" munkát végez, ne keveredjen adósságba, csak mert nem bírja fizetni a számláit, vagy a minimális élelmiszereket... Egyébként meg van egy rakás kis protekciós, akit csak beültettek egy munkakörbe, de hozzá se tud szagolni, de nem pakolható ki, mert valami nagykutya valakije...
2010. okt. 19. 22:00
 39/45 anonim ***** válasza:
51%

21:50

Így már nem éri meg eltitkolni a jövedelmet, mert egységes az adózás. Eddig megérte, mert nem akartam kétszer annyi % adót fizetni, mint a keveset kereső. Ebből kifolyólag megnövekszik a rendesen adózók száma. Vagy nem..... ezt nem lehet tudni, a remények ezek.

Mindenképp változtatni/egyszerűsíteni kell az adórendszeren, mert borzasztó bonyolult. Nekem most kellene számláznom a cégnek, és úgy, hogy megmondtam adózás után mennyi pénz akarok a zsebemben látni, egy könyvelő sem tudta megmondani, hogy mennyit írjak a számlára..Azért ez elárul valamit.

2010. okt. 20. 08:21
 40/45 anonim ***** válasza:
72%

22:00

Persze, vannak protekciósok, de hál' Istennek ők vannak kevesebben.

Igen, tudjon megélni a kisebb kvalitású munkát végző ember is. Ez viszont összetett. Ugye takarítói fizetésből lakást összespórolni nem egyszerű. Hitelt felvenni sem. De ha mégis sikerül, akkor a 60-70.000-s törlesztést (ami sztem tök átlag a mai lakásárak mellett) fizetni kell. Ott van még a rezsi, ami kb. még 30-40.000, aztán enni kell és ruházkodni. Ha kiszámolgatod, akkor egy egyedülálló, ilyen munkát végző embernek is kell 150.000-180.000 Ft nettó, hogy megéljen! Ezt az életbe nem fogja megkapni. Ha mégis, akkor nekem másnap mennem kell a főnökömhöz, hogy emelje a fizetésem úgy 100.000-150.000 nettóval.

2010. okt. 20. 08:24
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!