Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért lenne az rossz, hogy...

Miért lenne az rossz, hogy mindenkinek ugyanannyi adót kellene fizetni?

Figyelt kérdés

Eddig ugye volt a két kulcsos módszer. De miért kell valakinek többet fizetni azért mert többet keres?

Aki 500000 fizetése az miért fizessen 140E hogyha csak 90 kellene fizetnie 18%-al. Mindenkinek ugyanolyan arányba kellene fizetni. Egységesen. Valaki többet keres többet fizessen? Ugyanúgy megdolgozik érte( leszámítva a politikust).

2010. okt. 18. 15:49
1 2 3 4 5
 11/45 A kérdező kommentje:

" Ha arra gondoltál, hogy mindenki ugyanakkora arányban fizet, azzal teljesen egyetértek."

Igen erre gondoltam.

akkor

Miért lenne az rossz, hogy mindenkinek ugyanakkora arányban kellene adót fizetni?

2010. okt. 18. 16:17
 12/45 anonim ***** válasza:
61%

Első vagyok!

Egyenlő arányban kelljen fizetni. Ennyi! És így van, aki többet keres, ezáltal többet fog fizetni.

De úgy megkülönböztetni, hogy magasabb adó %-ot kiszabni arra, aki többet keres, nevetséges.

Ez amolyan irigy rendszer. :) Többet keresel, hát akkor fizess!!!

Barátom..tanulj, fejlődj, keress többet te is. Arról én nem tehetek, hogy 8 általánosod van, és 50.000-t keresel. Arról 80%-ban te tehetsz, nem más. Ilyen alapon ne engem büntess azért, mert igyekszem egyre jobban boldogulni, napi 9-10 óra felelősségteljes, szellemi munkával.

Ez utóbbi bekezdést nem szántam senkinek, csak ez a véleményem a valós életre fordítva

2010. okt. 18. 16:20
 13/45 anonim ***** válasza:
22%
Csak a kérdés félreérthető, így az ember azt vezi ki belőle, hogy mindenki ugyanannyit, azaz mindenki meghatározott x forintot fizet, ami persze nevetséges.
2010. okt. 18. 16:25
 14/45 anonim ***** válasza:
76%
azért mert aki 100 ezret keres annak 10k is sok, aki pedig fél misit annak az 50k semmi
2010. okt. 18. 16:28
 15/45 anonim ***** válasza:
10%

Szerintem is igazságosabb az egykulcsos adó.

A MÁV elég rossz ötlet volt. Ugyanis az adófizetők pénze nélkül veszteséges lenne. Valószinűleg veszteségesebb, mint nagyon hosszú távon az autópálya (a díjak miatt). Persze ehhez hozzátartozik a MÁV "vezetősége", vízfeje is.

A szociális kiadásból meg a legjobban a keveset keresők részesülnek. Lásd egészségügy. Kevés olyat látsz az ingyenes háziorvosnál, aki X5-tel megy oda. És kevés Suzukit látsz a magánorvosi rendelő előtt (az is a takarítőnőé). Tehát te többet is kapsz, meg kevesebbet is fizetsz be (forintosítva).

2010. okt. 18. 16:32
 16/45 anonim válasza:
76%
"Aki 100E keres 18E fizet, míg aki 500E az 90E. Arányban többet fizet az aki többet keres." Nem tudom tudsze százalákot számolni. mindegyik fél 18% ot fizet. Csak mivel az egyiknek több a fizetése ezért nagyobb a százalékos fizetése is.
2010. okt. 18. 16:59
 17/45 A kérdező kommentje:

"Csak a kérdés félreérthető, így az ember azt vezi ki belőle, hogy mindenki ugyanannyit, azaz mindenki meghatározott x forintot fizet, ami persze nevetséges."

Tudom csak rosszul fogalmaztam meg. Az arányra gondoltam.

2010. okt. 18. 17:02
 18/45 A kérdező kommentje:

"Nem tudom tudsze százalákot számolni. mindegyik fél 18% ot fizet. Csak mivel az egyiknek több a fizetése ezért nagyobb a százalékos fizetése is."

Mind a kettőnél 18%-al számoltam. Mert így lenne igazságos.

2010. okt. 18. 17:05
 19/45 bumbi02 ***** válasza:
100%

mert a szegény kevesebb pénzzel, a gazdag több pénzzel tud hozzájárulni az országgyarapitásához..

az ország ezzel kb 300 milliárd forint bevételtől esik el.. minket pozitivan érintene mert anyám 32%ot adózik, viszont egyedül nevel 3unkat, ergo szükösen élünk meg belőle, igy örülök neki egyrészt.. viszont szerintem aki gazdagabb az többet tud megosztani belőle..

2010. okt. 18. 18:38
 20/45 anonim ***** válasza:
49%

"a gazdag több pénzzel tud hozzájárulni az országgyarapitásához.. "

Mert ha te mondjuk 5 milliót keresnél, akkor jogosnak tartanád 3 millió befizetését 2 helyett? Ne haragudj de ha igen, akkor hülyének kell nézzelek.

2010. okt. 19. 07:34
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!