Miért lenne az rossz, hogy mindenkinek ugyanannyi adót kellene fizetni?
Eddig ugye volt a két kulcsos módszer. De miért kell valakinek többet fizetni azért mert többet keres?
Aki 500000 fizetése az miért fizessen 140E hogyha csak 90 kellene fizetnie 18%-al. Mindenkinek ugyanolyan arányba kellene fizetni. Egységesen. Valaki többet keres többet fizessen? Ugyanúgy megdolgozik érte( leszámítva a politikust).
" Ha arra gondoltál, hogy mindenki ugyanakkora arányban fizet, azzal teljesen egyetértek."
Igen erre gondoltam.
akkor
Miért lenne az rossz, hogy mindenkinek ugyanakkora arányban kellene adót fizetni?
Első vagyok!
Egyenlő arányban kelljen fizetni. Ennyi! És így van, aki többet keres, ezáltal többet fog fizetni.
De úgy megkülönböztetni, hogy magasabb adó %-ot kiszabni arra, aki többet keres, nevetséges.
Ez amolyan irigy rendszer. :) Többet keresel, hát akkor fizess!!!
Barátom..tanulj, fejlődj, keress többet te is. Arról én nem tehetek, hogy 8 általánosod van, és 50.000-t keresel. Arról 80%-ban te tehetsz, nem más. Ilyen alapon ne engem büntess azért, mert igyekszem egyre jobban boldogulni, napi 9-10 óra felelősségteljes, szellemi munkával.
Ez utóbbi bekezdést nem szántam senkinek, csak ez a véleményem a valós életre fordítva
Szerintem is igazságosabb az egykulcsos adó.
A MÁV elég rossz ötlet volt. Ugyanis az adófizetők pénze nélkül veszteséges lenne. Valószinűleg veszteségesebb, mint nagyon hosszú távon az autópálya (a díjak miatt). Persze ehhez hozzátartozik a MÁV "vezetősége", vízfeje is.
A szociális kiadásból meg a legjobban a keveset keresők részesülnek. Lásd egészségügy. Kevés olyat látsz az ingyenes háziorvosnál, aki X5-tel megy oda. És kevés Suzukit látsz a magánorvosi rendelő előtt (az is a takarítőnőé). Tehát te többet is kapsz, meg kevesebbet is fizetsz be (forintosítva).
"Csak a kérdés félreérthető, így az ember azt vezi ki belőle, hogy mindenki ugyanannyit, azaz mindenki meghatározott x forintot fizet, ami persze nevetséges."
Tudom csak rosszul fogalmaztam meg. Az arányra gondoltam.
"Nem tudom tudsze százalákot számolni. mindegyik fél 18% ot fizet. Csak mivel az egyiknek több a fizetése ezért nagyobb a százalékos fizetése is."
Mind a kettőnél 18%-al számoltam. Mert így lenne igazságos.
mert a szegény kevesebb pénzzel, a gazdag több pénzzel tud hozzájárulni az országgyarapitásához..
az ország ezzel kb 300 milliárd forint bevételtől esik el.. minket pozitivan érintene mert anyám 32%ot adózik, viszont egyedül nevel 3unkat, ergo szükösen élünk meg belőle, igy örülök neki egyrészt.. viszont szerintem aki gazdagabb az többet tud megosztani belőle..
"a gazdag több pénzzel tud hozzájárulni az országgyarapitásához.. "
Mert ha te mondjuk 5 milliót keresnél, akkor jogosnak tartanád 3 millió befizetését 2 helyett? Ne haragudj de ha igen, akkor hülyének kell nézzelek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!