Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Melyik kárpát-medencei etnikum...

Melyik kárpát-medencei etnikumból keveredtek az őseid közé az elmúlt 200 évben?

Figyelt kérdés
(várom a kifejtős válaszokat is, az érdekesebb lenne, mint a szavazás)

2023. szept. 23. 01:09
1 2 3 4 5 6 7
 51/62 anonim ***** válasza:
70%
Bocsánat, de ezzel a génszázalék számolgatásával tényleg hülyeségedet irogatsz. Eleve nem tudod milyen a magyar gén, mivel maga a vérszerződésnél szimbólikus volt, talán még sem történt. Ha megtörtént, ha nem, az első magyarok kevert törzsekből állt össze egy néppé, és keletről jöttek be a Kárpát medencébe. Ahol szlávok éltek amúgy. Így keveredtek amikor végre kikiáltotta Szent István a magyar kiralys
2023. dec. 9. 19:39
 52/62 anonim ***** válasza:
70%
Királyságot
2023. dec. 9. 19:39
 53/62 A kérdező kommentje:

Ennél azért kicsit előrébb tartunk.

[link]

[link]

2023. dec. 9. 19:58
 54/62 A kérdező kommentje:

"az első magyarok kevert törzsekből állt össze egy néppé, és keletről jöttek be a Kárpát medencébe"

Ugyanezt írtam le egy korábbi kommentemben.

2023. dec. 9. 19:58
 55/62 anonim ***** válasza:
100%
A Kárpát-medencében avarok éltek jelentős számban, ez kiderült az ásatásokból. Ugyanazok a temetők a IX. századtól egészen a XIII. századig, folyamatosan! "Árpád magyarjai" vagyis a bolgár-törökös réteg (selyemkaftán, diszes lószerszám, tarsolylemez stb.) pedig közéjük telepedtek le. Ők családi temetőkben, míg az avarok nagy létszámú temetőkben találhatók. Szentendrén most ástak ki egy 250-es nagy létszámú avar temetőt.
2023. dec. 9. 21:50
 56/62 anonim ***** válasza:
100%
AZ én őseim között voltak németek, szlovákok, besenyők és magyarok is. DE németek és szlovákok csak a XIX.század második felétől.
2023. dec. 9. 21:52
 57/62 anonim ***** válasza:
100%
55. vagyok. Aporügynek hívtak egy patakot, ez lehetett az eredeti neve. Szentendre keresztény elnevezés.
2023. dec. 9. 21:54
 58/62 anonim ***** válasza:
60%
"Hogy történjen bármi,amíg élünk S meghalunk,mi EGY vérből valók vagyunk..."
2023. dec. 10. 13:58
 59/62 A kérdező kommentje:

A nacionalizmus és nemzetállamiság egy 19. századi találmány, és többségében elég mesterségesen próbál összeerőszakolni különbözű kultúrájú embereket.

2023. dec. 10. 15:50
 60/62 anonim ***** válasza:
40%

Én eddig azt hittem a nacionalizmus azért rossz, mert falat húz és konfliktust generál az emberek között akik együtt élnek békességben.

Egyre jobban össze vannak zavarodva a komcsik.

2023. dec. 10. 19:25
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!