Melyik kárpát-medencei etnikumból keveredtek az őseid közé az elmúlt 200 évben?
Szépen hangzik, de az a helyzet, hogy már azok között a törzsek között is befigyelt a türk meg hasonló idegen népek. Az eredeti magyarok (akiktől a magyar megnevezés is származik) azok uráli nép voltak, legközelebbi vérrokonaik a hantik/manysik. Bennem ebből a vérvonalból 2% akad, ami nem sok, de legalább mondhatom, hogy egyes őseim még az Urál lábánál lovagoltak el.
Nem.
Ez egy ingyenes elemzés. Csináltatsz egy DNS-tesztek mondjuk az AncestryDNA-vel, és ők zip fájl formájában elérhetővé teszik az eredményeidet. Ők modern populációkhoz kapcsolnak téged. Utána ezt a zip fájlt feltöltöd a MyTrueAncestry-nek, akik pedig a már modern népekhez kapcsolt DNS-láncodat összevetik 150 ókori civilizáció képviselőjének DNS-ével. Így jött ki az eredményem.
Az AncestryDNA eredménye tűpontos (tanúsíthatom), a MyTrueAncestry ingyenes elemzése pedig hellyel-közzel rendben van. Az csak azért kevésbé pontos, mert csak 150 referenciapopulációról vannak begyűjtve adataik.
Kérdező, én egy tényt írtam le a magyarságról nem egy szép sztorit. (#41)
Még ezt sem fogadod el, akkor te ne tanúsits semmit. Főleg ne a lehúzást reklámosítsd a DNS tesztről amit megírtak nem csak parasztvakítás, de tényleg teljesen tudománytalan. A kehelyben lévő hét vezér kevert vére az igazi magyar vér. Mivel azóta eltelt ezer év, a DNS annyit változott, hogy te kb 0% magyar lehetsz. Ha tudnánk mintát venni abból a kehelyből vagy akarmiből amit a vérszerződésnél amúgy megittak a törzsek fejedelmei.
Nem vagyok genetikusprofesszor de azért azt logikusan ki lehet jelenteni hogy ahoz hogy összehasonlitsunk valamit valamivel, ahoz kell 1 valami, és egy másik valami.
Na most te vagy az egyik valami, na de mivel hasonlitják össze?
Mert pl honnan veszel "tiszta" germán, uráli, stb... genetikai mintát?
Ehez kb egy időgép kéne, hogy visszamenj az időben és mintát szerezz abból a korból amikor méga népek vándorlása nem volt ennyire gyors és igy a genetikai keveredés sem történt még meg
Kevert vérhez nem lehet hasonlítani! Na ez a tudománytalan.
Egyetlen kis vörös vérsejtecske DNS-e kell csak. Egyszerre nem megy mind a hét, maximum ha külön elemezzük mindőjüket. Na, és akkor rájönnél, hogy a hét vezérből egy-kettő eléggé, hát.. türk eredményeket mutatna, és a mai üzbégek lehet közelebb állnának ehhez a pár vezérhez, mint a mai magyarok.
Nyilván úgy csinálják, hogy pl. az osztrogót sírokat tesztelik, és úgy össze tudják nagyjából rakni, hogy az ősi osztrogótoknak (keleti germánok) milyen génállománya, és így milyen testalkata, haja, szeme, stb.. lehetett. Na és ezekhez az ősi mintákhoz hasonlítják az én mintámat, és így mondjuk kiderült, hogy:
- egy Han-kori kínai sír mintáival nem egyezek
- egy ősi mezopotámiai lelet mintáival nem egyezek
- egy római katona mintáival nem egyezek
- több germán törzs (osztrogót, vizigót, frank, cherusci) mintáival viszont 50%-ban össze tudták kapcsolni a génállományomat
- szíkta maradványok mintáival 23%-ban vagyok összekapcsolható
stb..
Köszönöm, ettől a választól megvilágosodtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!