Melyik kárpát-medencei etnikumból keveredtek az őseid közé az elmúlt 200 évben?
Figyelt kérdés
(várom a kifejtős válaszokat is, az érdekesebb lenne, mint a szavazás)2023. szept. 23. 01:09
31/62 anonim válasza:
Alapvetően magyarok (és székelyek), svábok és kis mértékben örmények és románok
32/62 anonim válasza:
Ruszin,és ne keverd az ukránokhoz,ugyaúgy elnyomják őket,mint a magyarokat.Valószínűleg lengyel vonal is van + zsidó.Román vér is,de ez nem 100 százalék.Magyarnak vallom magam,de a szláv mentalitás is meg van bennem.És mégegyszer:A ruszinoknak,ruténeknek semmi közük az ukránokhoz.
33/62 A kérdező kommentje:
Azért az túlzás, hogy semmi közük egymáshoz, hiszen nagyon közeli nyelvrokonok (keleti szlávok).
Persze tudom, az ukránokban sokkal több a tatár vér, mint a ruszinokban, és kulturális különbségek is vannak.
Az ukránok viszont a ruszinokat is ukránoknak tartják, és ha Kárpátalja is orosz kézen lett volna a 19. században, akkor valószínűleg az ukrán nacionalizmus, nemzetté válás őket is beolvasztotta volna már akkor.
2023. szept. 30. 17:32
34/62 anonim válasza:
Csehszlovák meg Szovjetúniós.
35/62 anonim válasza:
Viszont a ruszinok nem tartják magukat ukránnak,mert nem azok.
36/62 A kérdező kommentje:
Ez olyan, mint a nápolyiak meg az olaszok esete.
2023. okt. 1. 09:35
37/62 anonim válasza:
Nèmetek (svábok), horvàtok, szerbek, bosnyàkok.
38/62 anonim válasza:
Az én rokonaim még a Vereckei hágon át jöttek, igy én színtiszta szittya magyar vagyok:)
39/62 A kérdező kommentje:
Ki tudja, lehet.
Nekem DNS teszttel ez jött ki:
50% germán
23% szkíta
11% kelta
9% szláv
6% illír
2% uráli
( [link]
Az a 2%-nyi uráli DNS valószínűleg a Vereckei-hágón átkelő, nagyon régen élt ősmagyar elődeimet jelzi.
2023. dec. 9. 13:00
40/62 anonim válasza:
ez a dns teszt ez egy parazstvakítás pénzért
ugye tudod?.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!