Melyik kárpát-medencei etnikumból keveredtek az őseid közé az elmúlt 200 évben?
Figyelt kérdés
(várom a kifejtős válaszokat is, az érdekesebb lenne, mint a szavazás)2023. szept. 23. 01:09
21/62 anonim válasza:
@22 Sokan Ratatics vagy Novák vezetéknévvel is bizton állítják, hogy ők bizony a Vereckei-hágón vonultak be nyereg alatt puhított hússal a lovaikon, nem kell meglepődni ezen.
22/62 anonim válasza:
Azt leszámítva, hogy ezek a keveredések zömmel 200 évvel ezelőttiek (1823 ugye): román, sváb, horvát/szlovák, magyar.
23/62 anonim válasza:
Egyik dédapám még németül beszélt otthon a húgával, de csak halkan, nehogy baj legyen (1950-es 60-as évekről beszélünk). Amolyan kétnyelvű volt, mert magyarul is beszélt, de német család alapvetően.
Anyai és apai ágon voltak szlovákok is. Más nemzetiségről nem tudunk.
Engem nem zavar vagy befolyásol ez egyáltalán. Ahogy Babits Mihály írta: "szellem és ne hús tegyen magyarrá".
24/62 anonim válasza:
Anyu sváb és magyar, apu cigány és magyar
25/62 anonim válasza:
A dédpapám szlovák volt, a dédmamám felvidéki magyar. Csehszlovákia létrejötte körül az etnikai feszültségek miatt Magyarországra Zala vármegyébe menekültek, mert elvette a csehszlovák hatóság a pozsonyi lakásukat. Annak ellenére, hogy szlovákul és németül beszéltek, a második világháború előtt letelepedtek Magyarországon, a mamám már itt nőtt fel és magyarul beszélt, az apjával németül.
26/62 anonim válasza:
Kínai vagyok jöttem az aksigyárba dolgozni, na csumi.
27/62 anonim válasza:
Én sajnos nem találtam magyaron kívül más felmenőt vagyis ameddig kutatni lehetett tehát úgy 1750 től napjainkig.
Annak ellenére, hogy ma Szlovákia területén található a szülőföldem 5% katolikus 95% református felmenőkkel rendelkezem.
Ebből is adódik hogy reformátusok csak magyarok voltak a szlovákok nem. Szóval esély sem volt annak idején a keveredésükre.
28/62 anonim válasza:
27: ez így egy kicsit leegyszerűsített. Vegyes házasságok már akkor is lehettek.
29/62 anonim válasza:
100%-ban cigány, büszke is vagyok rá.
30/62 anonim válasza:
Szlovák-ruszin, anyai oldalon román, távolabbról roma is egy kicsit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!