Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Magyarország szeret mindig a...

Magyarország szeret mindig a vesztes oldalon lenni?

Figyelt kérdés

Az ukrán háborúban is szerintem egyértelműen a rossz oldalt választottuk, mert a nyugati világ szemében mi egy megszállást támogató poszt-komcsi ország lettünk emiatt és ez a megítélés hosszútávon nem hinném, hogy jót tesz a gazdaságunknak és a külpolitikánknak. Szerintem mi egy kis ország vagyunk amit a "balsors régen tép", tehát szerintem nekünk fokozottan jobban meg kellene válogatnunk főleg Trianon után, hogy melyik térfelet választjuk magunknak. Bár tudom, hogy ez sokszor nem olyan egyszerű, főleg hogy olyan kormányunk van ami a keleti nyitás büszke szószólója és nyakig benne van Putyin hátsójában..

Nem lehet, hogy ez is egy teljesen rossz irány, amibe megint belesodorták ezt a megviselt kis országot?

2023. szept. 21. 22:11
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:
53%

"Csak azt felejted el,hogy Presman úr nem magánszemély,hanem nagykövet"

Egy pillanatra reagálnék erre én is. Akkor a fideszesek szépen mutassanak példát, kezdhetik azzal, hogy Orbán lemond, mert nem bírja befogni a mocskos pofáját és kb. minden választás során kampányol egy külföldi mellett, Salvini, Le Pen, Trump, stb.

ÉS ez hogy milyen pozíciót tölt be, nem csak akkor számít, amikor más belügyeibe szól bele, hanem mindig. Pl. amikor valami nagyokos megjegyzéseket tesz a tanárokra, ez kb. minden fideszesre elmondható, akkor mondjanak szépen le.

Ha ezt megteszik és te is ezen az állásponton leszel, hogy lemondjanak és ne induljanak többet, akkor igazat adok neked.

"Hol vannak az emberi életek ebben?"

Kizárólag azok fényében írtam a választ, amit el is magyaráztam, de te nem fogtad fel.

"Sajnálom hogy nem tudod felfogni hogy minden darab lövedék csak a szenvedést fogja növelni."

Ellenkezőleg. Jelen esetben nem, de még a valóságban is számít, hogy miről beszélünk.

Ha ma nem támogatod fegyverrel Ukrajnát, akkor az oroszok elfoglalják. Ezt látva, hogy a világ GDP-jének 60%-a nem tesz semmit (USA, EU, Kína), a világ minden pontján háborúk robbanak ki és nem csak annak a 40 milliónak lesz szar Ukrajnában, hanem 100 millióknak a bolygó különböző pontjain.

Te jelenleg ezzel az álláspontoddal egy világháború mellett kampányolsz.

De még ha országon belül értelmeznéd, akkor is rájönnél, hogy mekkora ökörség, amit írsz. Minden lövedék pl. egy rendőrnél, az szenvedés a magyar embernek? Ha hozzád valaki fegyverrel betör, akkor rendben lennél azzal, hogy fegyvertelen rendőrök jöjjenek, akiket simán lelő az elkövető, majd végez veled és a családoddal és tovább áll a következő házhoz, ahol ezt megismétli?

Mert ezt állítod. Te ebben a példában a tömégmészárlás pártján állsz.

"Ez a legnagyobb baromság ,amit eddig hallottam,miközben soha nem látott ütemben fegyverkezik egész európa és kb mindenki."

Inkább az, amit te itt ellenpéldaként akarsz felhozni. Pont azért fegyverkeznek, hogy elkerüljék a háborút.

Ahogy a rendőrös példában, azért kell fegyver a rendőrnek, hogy elkerüld a tömegmészárlást.

"A háború nem így kezdődik,vagy működik,hogy megéri e,vagy nem éri meg.Ha ez lenne a fő szempont,akkor a történelem során egy csomó háborút el se kezdtek volna."

Tévedés, mindig így kezdődött kivétel nélkül a történelem során, csak mások voltak a normák, ezért nem tudod te felfogni.

Ha megsértettél egy királyt, akkor neki a becsülete miatt megérte feláldozni 10 ezer katonáját.

A cél az, hogy ne érje meg soha a háború.

"Tegyük fel,hogy 1 év múlva az ukránok elfoglalják Krímet,legyőzik az oroszokat.Béke van.

Nézzük akkor Kínát.Kína szerinted majd ettől elretten"

Nem az volt az állításom, hogy ezek egyértelműen döntenek a kérdésben, hanem hogy számítanak.

Ha Kína azt látta volna, hogy a nyugat leszarja Ukrajnát, mondván, hogy nem a szövetségese klasszikus értelemben, akkor Kína megtámadja Tajvant, ez nem kérdés.

Ha Ukrajna nyer és az EU gazdaságilag megindul, akkor igen, Kína egyre kevésbé akar háborúzni, mert az EU és USA által Ukrajnába ölt források felszabadulnak és egy tajvani támadás esetén oda összpontosulnak.

"Minekis háborúzni!Nem éri meg!Be is fogjuk jelenteni,hogy az "egy Kína" elv,amit a múlt század óta vallunk,holnaptól nem létezik!"

Ahogy írtam, a megérés nem csak emberélet lehet, hanem valaki becsülete. Szóval persze, nyilván benne, hogy a Kína vezérkarban valaki bekattan és mindenképp egyesíteni akarja ezeket a területeket, csak egy ilyen lépés még mindig sokkal kisebb eséllyel valósul meg, mint hogy átgondold lépést hozzának.

"Mindenki békeségben él tovább a földön ,és minden jó lesz ,miután nekünk köszönhetően elverték az oroszokat!"

Az atombomba létezése cáfol rá az ostoba érvedre, egyébként.

Annak feltalálása nem növelte a háborúk számát, illetve a szenvedést, pedig "minden darab lövedék csak a szenvedést fogja növelni".

"Ismerős valahonnan?

Pedig megtörténik!Újra és újra!!"

Persze, mert kialakul olyan helyzet, hogy úgy tűnjön megéri. Csak pont arról van szó, hogy nem mindegy, hogy 20 évente van egy lokális háború egy orszában valahol a bolygón, vagy 20 évente világháború.

Én az előbbit preferálom, te az utóbbit. Te világháborút akarsz. Ez az álláspontod.

Mert ha fegyvertelenül fogadod a támadót, akkor sokkal nagyobb a szenvedés mindenhol és te ezt akarod.

2023. okt. 4. 09:06
 32/38 anonim ***** válasza:
100%

Magyarország szeret mindig a vesztes oldalon lenni?

Muhi - tatárjárás. Ott volt egy merev és bután viszont-agresszív diplomácia. Kérdés mi lett volna, ha átengedik őket nyugatra? Sztem jobb lett volna.

Törökök... Ott jobb volt ellenállni talán...

Nem biztos. A szerbek, a koszovóiak, albánok együttműködtek, oszt szarabbul vannak. Románok dacoltak (Drakula sztori) ők jól jártak.

Habsburgok - az durva volt. Ott nem lehetett mit tenni csak amit tettünk.

A Kiegyezés nagyon el lett rontva, abból lett Trianon - 1868/44 es törvénnyel tömeges román, szlovák egyéb bevándorlást csináltak. Addig is voltak, de nem tömegesen.

1914 nem volt saját hadügyünk, külügyünk - ez is a kiegyezés baromsága.

1918 - a román és szász nagy tanács kinyilvánítja - Erdély Romániához csatlakozik. A magyar kormánynak deportálnia kellett volna ezeket a szószólókat, ne adj Isten a 2 teljes populációt. Államellenes szervezkedés.

1920 Károlyi kormány leszereli a hadsereget cseh és román támadás árnyékában. A csehektől bizonyítottan kaptak pénzt, Károlyi a franciáktól, a többi titkosítva van.

A f.. sz rosszabbik vége alapja, hogy az európaiak "bevándorló, barbár ázsiai hordának" tartanak minket.

Nem vagyunk se germánok, se szlávok, se latinok.

Herrderi jóslat: "meg lesznek a magyarok p..csázva és eltűnnek"

ilyesmi..

megőriztük a régi törzsi nyelvünk, kultúránk és ez ba..ssza az európaiak csőrét.

2023. okt. 4. 18:39
 33/38 anonim ***** válasza:
53%

"megőriztük a régi törzsi nyelvünk, kultúránk és ez ba..ssza az európaiak csőrét."

Nem is ertenetek meg egymast egy Arpad-kori osoddel, annyira mas mar a magyar nyelv, mint valamikor volt. A kultura meg... kivancsi vagyok, hany lohatrol hatrafele nyilazo, bogatyas szittya magyar embert ismersz.

2023. okt. 4. 19:14
 34/38 anonim ***** válasza:
100%

Megértenénk-e Árpád nyelvét- Árpád- árpa szó. Magyar. Valami olyasmi lehetett, hogy "Látjátok feleim szümtükhel, mik vogymuk".

A csángó nyelv hasonló.

Hány lóhátas szittya embert ismerek... Ez a hagyományőrzés - Kassai Lajos és társai, Dr. Hidán Csaba, Kurultáj.

De a magyar kultúra lehet városi kultúra is, egyházi-spirituális kultúra is, udvari-arisztokrata kultúra is, egyetemi kultúra is, pop kultúra is, folk kultúra is... művészeti kultúra is... 15 milliós társaság

2023. okt. 4. 19:25
 35/38 anonim ***** válasza:

"De a magyar kultúra lehet városi kultúra is, egyházi-spirituális kultúra is, udvari-arisztokrata kultúra is, egyetemi kultúra is, pop kultúra is, folk kultúra is... művészeti kultúra is... 15 milliós társaság"

Igen, a regi osmagyar popkulturank az megmaradt... (ironia)

Es vajon miert is b...na az europaiak csoret, mert megoriztuk az egyetemi kulturankat? Vagy a folk kulturankat?

Az "egyhazi-spiritualis" kulturankat pedig egy az egyben lecsereltuk Istvan kiraly alatt a kereszteny kulturara.

2023. okt. 4. 19:31
 36/38 anonim ***** válasza:
53%
A "latjatuk fuluim szumtukkel" pedig az omagyar Maria-siralom, ami kb 400 evvel a Honfoglalast kovetoen irodott, vagyis mar kozel felidoben Magyarorszag tortenelmeben. Es mar azt a beszedet sem ertened meg, ha hallanad.
2023. okt. 4. 19:35
 37/38 anonim ***** válasza:

"Az "egyhazi-spiritualis" kulturankat pedig egy az egyben lecsereltuk Istvan kiraly alatt a kereszteny kulturara."

Ez hiba volt. A rabbiknak se tetszik, hogy a gojok lenyúlták a Bibliát, pipák is Jézusra. A Jézusi vallás okossága, hogy ez egy akkora spirituális igazság, hogy mindenkinek ezt.

Én Géza párti vagyok, ő hagyta élni a többi vallást, de valószínű előbb utóbb jön egy vallás, vagy ideológia, ami tabula rázát csinál, mindent eltöröl.

Istvan kiraly túltolta a régi magyar és kárpát medencei vallások felszámolását. Orseolo Péter kinevezéséről nem is beszélve.

Ennek ellenére megmaradtak a magyar krónikákban, a rokon népek vallásaiban és a korabeli forrásokban, valamint a régészeti emlékekben, illetve a magyar néphiedelmekben.

Úgyhogy van magyar kultúra. sztem kiváló. Itt inkább a honvédelmet kéne szuper turbózni.

2023. okt. 4. 19:47
 38/38 anonim ***** válasza:
Natoban vagyunk szoval ennyi
2023. okt. 6. 18:44
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!