Magyarország szeret mindig a vesztes oldalon lenni?
Az ukrán háborúban is szerintem egyértelműen a rossz oldalt választottuk, mert a nyugati világ szemében mi egy megszállást támogató poszt-komcsi ország lettünk emiatt és ez a megítélés hosszútávon nem hinném, hogy jót tesz a gazdaságunknak és a külpolitikánknak. Szerintem mi egy kis ország vagyunk amit a "balsors régen tép", tehát szerintem nekünk fokozottan jobban meg kellene válogatnunk főleg Trianon után, hogy melyik térfelet választjuk magunknak. Bár tudom, hogy ez sokszor nem olyan egyszerű, főleg hogy olyan kormányunk van ami a keleti nyitás büszke szószólója és nyakig benne van Putyin hátsójában..
Nem lehet, hogy ez is egy teljesen rossz irány, amibe megint belesodorták ezt a megviselt kis országot?
"Csak ezek nem függnek a háború hosszától (mostmár)."
Ezért írtam az eredeti hozzászólásomban azt, hogy akkor is az USA jön ki inkább előnyösen, ha Ukrajnának sikerülne lezárnia a háborút.
De akkor az USA mindig nyer ezen logika szerint és tök felesleges azt nézni, hogy ennek mi a jelentősége. Kína is mindig nyer, azt érdekes módon senki sem tárgyalta, még te sem.
Csak nem értem mitől vagyunk mi a vesztes oldalon.Ha valaki nem szállít ukrajnának lőszert ,akkor az a megszállókat támogatja?
És hogy befogadjuk a menekültjeiket meg etetjük őket,az is a megszállókat támogatja?Ezenkívül a világ nagyjából 3/4 ede a megszállókat támogatja,mert nem akarnak pénzt meg fegyvert adni,ugye?
Elég érdekes fejtegetéseid vannak,főleg ha azt az alapelvet veszed figyelembe,hogy Ukrajna szuverenitása és függetlensége fontos.Ne mások döntsenek róla,vagy diktáljanak.
Akkor xy ország függetlensége miért nem fontos?Miért muszáj xy országnak okvetlenül azt csinálnia amit más országok követelnek? Hm?
"Csak nem értem mitől vagyunk mi a vesztes oldalon.Ha valaki nem szállít ukrajnának lőszert ,akkor az a megszállókat támogatja?"
Mi, akik azt mondjuk, hogy azokat a területeket megkapják az oroszok, amennyit elfoglaltak, igen, ez egy megszálló támogató álláspont.
"És hogy befogadjuk a menekültjeiket meg etetjük őket,az is a megszállókat támogatja?"
Bocs, civilszervezetek és nem mi. A kormánynak ehhez nem sok köze van.
"Ezenkívül a világ nagyjából 3/4 ede a megszállókat támogatja,mert nem akarnak pénzt meg fegyvert adni,ugye?"
Azért mert a magyarok ilyen gerinctelenek, a világ nagy része még nem lesz az.
A világ nagy része bihony valamilyen fogmában szankciónálja az oroszokat.
"ha azt az alapelvet veszed figyelembe,hogy Ukrajna szuverenitása és függetlensége fontos.Ne mások döntsenek róla,vagy diktáljanak."
Akkor miért ezzel ellentétes álláspontot vett fel a magyar kormány?
"Akkor xy ország függetlensége miért nem fontos?Miért muszáj xy országnak okvetlenül azt csinálnia amit más országok követelnek? Hm?"
Nem muszáj, csak azzal bekategorizálja magát, aminek meg már következményei vannak.
Pl. az oroszok oldalát támogatja, ahogy a magyarok.
Amúgy, hogy értsd a logikát mögötte. Te elvárod, hogy ismerjék el Magyarországot, mint ország és tartsák tiszteletben a határait. Ha ezt elvárod, és általában minden ország elvárja magára nézve, akkor bizony az a jogos elvárás, hogy te ezt más országok felé is gyakorold.
25# Nagyon örülök hogy szíveden viseled a világ osszes államának a sorsát.Gondolom mindennap tiltakoztál Irak,Afganisztán,Líbia,Szomália,Tibet,Panama,Mali stb függetlensége érdekében is,fegyverekkel pénzzel támogatva őket,és mélyen elítélted azokat,akik ezt nem tették,mert az a helyes.
2.Elvárom hogy tiszteljék a szuverenitásunkat,ami nem csak a fizikai határok tiszteletbentartását jelenti,hanem a szabad döntés,az önálló elvek mentén való agresszívmentes politizálást is.Azzal hogy nem avatkozunk bele más országok ügyeibe elvárjuk,hogy a miénkbe se avatkozzanak bele!Ha nekem jó az Usa,Nagybritania stb belpolitikája,akkor pld presszman (így, kisbetűvel)úr se tegyen megjegyzéseket olyan dolgokra,ami nem tartozik rá!
Azt a jogot meg végképp fenntartom magamnak,hogy úgy gondoljam,hogy ez a háború nem jó,és be kell fejezni,nem pedig támogatni fegyverekkel!
Ezt nevezik szabad véleménynyilvánításnak,ami alapvető demokratikus joga minden egyes polgárnak,még akkor is,ha ez nem tetszik az eunak,a natónak vagy akárkiknek!
Ahogy nekem nincs jogom arra,hogy ukrajna szuverén területeit vitassam,neked sincs jogod emberek életéről vagy halálról döntened!!
"Ezt nevezik szabad véleménynyilvánításnak,ami alapvető demokratikus joga minden egyes polgárnak,még akkor is,ha ez nem tetszik az eunak,a natónak vagy akárkiknek!"
Noha nem nekem volt címezve (másik hozzászóló vagyok), de nem veszed észre mennyire ellentmondásos vagy?
Azt mondod, hogy senki ne avatkozzon bele mások dolgába. <- idáig oké
Azt mondod, hogy Pressman tartsa meg magának a megjegyzéseid. <- ezek szerint a megjegyzések is beavatkozásnak számítanak? Furcsa, hogy így gondolod, de oké, eddig értelek.
Aztán azt mondod, hogy szabad véleménynyilvánítás van, ami demokratikus joga minden állampolgárnak- <- De akkor Pressmannak miért kéne megtartania magának a megjegyzését?! Hadd mondja ő is, szabad véleménynyilvánítás van, nem?
Tisztán lesül az írásodból, hogy te nem határozott elveket követsz és aszerint beszélsz, hanem fordítva: beszélsz, amiről akarsz aztán különböző elvi értékeket társítasz hozzájuk, hogy hitelesebbnek tűnjön. De amiért mindig másról beszélsz (ami éppen kedves neked), ezért a használt elvi értékek is ütköznek egymással olykor.
"stb függetlensége érdekében is,fegyverekkel pénzzel támogatva őket,és mélyen elítélted azokat,akik ezt nem tették,mert az a helyes"
Bocs, de ahogy írtam ez nem csak függetlenségről szól, hanem nagyon sok mindenre. Pl. emberek jogokra is.
És igen, ha így minden alepvető dolog teljesül, akkor bizony elítéltem, amikor nem, akkor nem.
Ennek pedig remek oka a 2. vh. Ha nem simán elfogadják a nyugati országok, hogy Németország a határain belül bármit tehet, hanem amint megsért alap dolgokat - itt még a békeszerződés is ide tartozott -, és akkor lépnek fel ellene, akkor milliók halálát lehetett volna megakadályozni.
Ez egy remek példa arra, hogy miért nem lehet simán abból kiindulni, hogy mi azt csinálunk a határainkon belül, amit akarunk és ti is.
"Azzal hogy nem avatkozunk bele más országok ügyeibe elvárjuk,hogy a miénkbe se avatkozzanak bele"
Akkor miért teszi ezt a magyar kormány állandóan? Itt a magyar kormány az, aki elsősorban beavatkozik más országok belügyébe, ezért "avatkoztak be" ők a miénkbe.
"jó az Usa,Nagybritania stb belpolitikája,akkor pld presszman (így, kisbetűvel)úr se tegyen megjegyzéseket olyan dolgokra,ami nem tartozik rá"
Bocs, itt már emberi jogokat akarsz elvenni emberektől, ami szintén nem elfogadható.
Az, hogy valaki valamit véleményez, az szólásszabadság. Ha szerinted ez is belpolitikai beleszólás, akkor az egész onnan indult, amikor Orbán Trump mellett kezdett kampányolni 2016-ban. Előtte pl. soha egyetlenegy elköteleződés nem volt az ellenzék irányába sem az USA felől.
Sőt, ez más országokra nézve is igaz, ahogy Támogatta Le Pen-t, aki bizonyítottan orosz pincsi, vagy Salvini-t.
"Azt a jogot meg végképp fenntartom magamnak,hogy úgy gondoljam,hogy ez a háború nem jó,és be kell fejezni,nem pedig támogatni fegyverekkel!"
Csak pont te támogatod így a legjobban, így húzódik el a legtovább, és így szorgalmazod, hoyg a bolygón máshol is legyenek háborúk.
Itt te támogatod legjobban a háborút.
Akkor nem lesz háború, ha nem éri meg a támadó félnek, ez akkor lesz igaz, ha hatalmas büntetést kap. Te ezzel szemben azt mondod, hogy még területeket is kapjon, így jutalmazod a tettét és ösztönzöd arra, hogy ha megerősödik, akkor tegye ezt meg újra, mert területeket kap a végén.
"Ezt nevezik szabad véleménynyilvánításnak,ami alapvető demokratikus joga minden egyes polgárnak,még akkor is,ha ez nem tetszik az eunak,a natónak vagy akárkiknek!"
Egy bekezdéssel előbb még nem volt, mert belügyekbe való beleszólásnak hívtad.
Eldönthetnéd, hogy mit hazudsz.
"Ahogy nekem nincs jogom arra,hogy ukrajna szuverén területeit vitassam,neked sincs jogod emberek életéről vagy halálról döntened!!"
Pedig ezt teszed. Azt mondod, hogy a háboú elkerülése miatt le kell mondani a szuverán területeiről.
Akkor tudja csak megőrizni ezen területeit, ha támogatva vannak fegyverrel.
27#
Álljunk meg egy szóra.Kiragadod a kontextusból amit írtam.Igen legyen szabad a vélemény.Csak azt felejted el,hogy Presman úr nem magánszemély,hanem nagykövet!!Nem ugyanaz amikor nagykövetként mond valaki valamt nyilvánoság,vagy a sajtó előtt,vagy jóskapista a kocsmában mit mond,annak teljesen más megítélése vagy súlya van.A benemavatkozás az lenne,ha Preszman nagykövetként,az Usa képviseletének vezetőjeként nem tenne olyan nyilatkozatokat,vagy nem akarná megmagyarázni hogy mi a fehér és mi a fekete,hanem
ha Preszman otthon a vacsoránál a szomszédjának mondaná el a magánvéleményét,mert megteheti,anélkül hogy ezért bárki is elmarasztalhatná.
28#
A képletedből valahogy kimaradt az emberélet.
Mivel te a fegyverszállítást nemes egyszerüséggel összevonod
a helyes támogatás=fegyver.
Hol vannak az emberi életek ebben?
Sajnálom hogy nem tudod felfogni hogy minden darab lövedék csak a szenvedést fogja növelni.
"Ne érje meg háborúzni."
Ez a legnagyobb baromság ,amit eddig hallottam,miközben soha nem látott ütemben fegyverkezik egész európa és kb mindenki.(És ép most futtatjuk fel az orosz hadiipart is!)Persze értem én!Az oroszok miatt van és kizárólag védelmi célból!!:)
A háború nem így kezdődik,vagy működik,hogy megéri e,vagy nem éri meg.Ha ez lenne a fő szempont,akkor a történelem során egy csomó háborút el se kezdtek volna.
De tudodmit.Mondok én konkrétat is.
Tegyük fel,hogy 1 év múlva az ukránok elfoglalják Krímet,legyőzik az oroszokat.Béke van.
Nézzük akkor Kínát.Kína szerinted majd ettől elretten, és azt mondja:Hu hát ez nem jó lesz ez nekünk!Hagyjuk Tajvant, mert ugyse tudunk mit tenni,hisz az oroszokat legyőzték!Biztosan minket is elvernek.Minekis háborúzni!Nem éri meg!Be is fogjuk jelenteni,hogy az "egy Kína" elv,amit a múlt század óta vallunk,holnaptól nem létezik!
Mindenki békeségben él tovább a földön ,és minden jó lesz ,miután nekünk köszönhetően elverték az oroszokat!
"Soha ne történhessen meg mégegyszer!"
Ismerős valahonnan?
Pedig megtörténik!Újra és újra!!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!