Ha az abortuszt betiltaná a Fidesz, akkor sem történne semmi?
Lett szívhangtörvény, meleg-pedofiltörvény, infláció, tanárok cserbenhagyása, mégsem történt a népszerűségükben semmi értékelhető esés.
Ha simán bevezetnék az abortusztilalmat, mint Lengyelország, vajon belebuknának, vagy azt is benyelné a nép?
#56 “Pedig attól még bűncselekmény, hogy te nem akarod elhinni a törvény betűit,”
Hol írtam, hogy nem bűncselekmény? Bemásolnád, kérlek? Azt írtam, hogy nem gyilkosság. Mivel ilyen esetben az elkövető nem gyilkosság vádjáért felel. Ezt nem tudod tagadni.
A kérdés az, hogy a nő önrendelkezési joga felülírja-e az embrió élethez való jogát. Röviden: igen. Itt mindig felmerülnek ilyen kérdések, hogy mikor “jogos”. Pl erőszak esetében. Ebben általában egyetértés van, hogy ebben az esetben rendben van az abortusz. De az embrió szempontjából mi a különbség? Az embrió jogai ebben az esetben miért érnek kevesebbet? Mi az, ami felülírja ezt az esetet? Ez színtiszta hipokrácia.
Senkinek és semminek nincs joga más testét annak beleegyezése nélkül használni, még az életben maradásért sem. Pont. Ennyi a lényeg. Semmilyen embernek nincs joga ehhez. Még egy embriónak sem. Ha lenne, akkor még többletjogokat is jelentene, mert ilyen joga egyetlen embernek sincs.
67
Nem nevezem magam anyának, te idióta, ugyanis nincs gyerekem, de még csak egy nemkívánatos sejtcsomó sem telepedett meg a méhemben soha. Meg is teszek mindent annak érdekében, hogy ez így maradjon, abszolút felelősségteljesen védekezem.
De ha valami balul sülne el, minden lelkiismeret furdalás nélkül megszabadítanám magam a magzattól, ugyanis az ÉN testem, az ÉN döntésem.
Térj napirendre efölött.
Az abortusz fogamzásgátlóként való használatával én sem értek egyet. Nem az embriók miatt, azokat pont leszarom, de a nők teste igencsak megszenved egy ilyen beavatkozást, olykor akár hosszútávú következményei is lehetnek.
Tehát szerintem is az az ideális, ha minél kevesebb abortuszra kerül sor, és a megelőzésre fektetjük a hangsúlyt.
77
Persze, értelek. Én is a nők testi önrendelkezése mellett török dárdát. 100%-ig a nő döntése kell legyen az abortusz.
Én csak arról beszélek, hogy akiknek nagyon fáj a sok abortusz (én nem föltétlenül tartozom közéjük), azok NEM a nők jogfosztásával, hanem edukációval, megelőzéssel kellene foglalkozzanak. Csakhát többnyire nem az embriók élete foglalkoztatja őket, pusztán csorbítani akarják a nők jogait.
Itt csak azok pattognak a magzatot védő abortusz törvény ellen, akik felelőtlen nők, és azt hiszik, ha már nem védekeztek a nemkívánatos fogantatás elkerülése érdekében, akkor még mindig ott van "pótmegoldásként" az abortusz.
És jönnek ilyenkor azzal, hogy a nők önrendelkezési joga, meg hogy a magzat nem élő ember, meg hogy az abortusz nem "gyilkosság", és hogy ők egyébként is nagyon jó anyák az abortusz pártiságukkal együtt is.
Hát egy nagy büdös lóf.szt!
Az ilyen nők nem anyák, de még csak nem is nők, csupán egy nőnek látszó testben élő szörnyetegek, akik nem ismerik el a magzat jogait amiket a törvény biztosít számukra, hanem csak a saját jogaikat követelik, hogy bármikor "legyilkolhassák" a magzataikat.
Elolvasva az összes hozzászólást, rengeteg olyan nő van itt, akik gondolkodás nélkül megtennék ezt nyugodt lelkiismerettel, mert "az ő testük", az ő magzatuk", az ő jogaik", és a többi blablabla...
Undorítóak az ilyen nők!
79
Leszarjuk a véleményedet. Akkor sem élősködhet bennünk egy lény, amit nem akarunk.
Én folyamatosan védekezem, mert nem akarom magam kitenni az abortusz testi és anyagi kellemetlenségének, de ettől még hatalmas biztonságot jelent számomra a tény, hogy ha valani rosszul sikerülne, akkor van egy védőháló és egy kiszakadt gumi vagy egy valamilyen okból kifolyólag nem ható fogamzásgátló miatt nem kell tönkremennie az életemnek.
Pont lefosom, hogy te erről mit gondolsz. Nincs lelkiismeret furdalásom amiatt, hogy ragazskodom a jogaimhoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!