Azonos nemű pároknak több, kevesebb vagy ugyanannyi joguk van a mindennapokban, mint a heteró pároknak?
Kevesebb, de nem kell ezen változtatni.
Gyereket ne fogadhassanak örökbe. Házasságot se engedném, mert a házasság tradicionális dolog, ami 1 férfi és 1 nő között köttetik. Ha jól tudom nekik ott van a bejegyzett élettársi kapcsolat.
Szerintem jó így ahogy van.
A mindennapokban ugyanannyi. Az örökbefogadás ugye egy sarkalatos pont. De ami szerintem itt hiba, hogy a teljes lmbtq listát egybemossák. Részemről pl semmi bajom nem lenne amíg az "lmb" rész fogad örökbe. Életem során nem egy meleg vagy biszexuális embert volt már alkalmam megismerni, és mind pont ugyanolyan átlagos ember volt mint bárki más, csak a nemi orientációjukban különböztek. Ellenben a "tq" rész, sajnos közülük is volt szerencsém párhoz, na ott már semmi normális nem volt...
Szóval én csak ez utóbbiakat nem engedném gyerekek közelébe.
Nem jut eszembe semmi olyan a mindennapi életből amikor megkérdezik valakitől hogy férfival vagy nővel él együtt.
Jó napot, kérek egy kiló leszbi kenyeret.
Tessék mondani meleg férfiaknak mosógép van ?
Jóval kevesebb jogaik vannak, ez nem kérdés.
Az az igazi kérdés, hogy kell-e adni nekik több jogot, vagy sem.
Nekem is kevesebb jogom van pl. Varga Juditnál. Engem jóval kisebb munkahelyi visszaélésért már rég kirúgtak volna, vagy akár le is csuknának. Ő vígan éli világát.
Ha így vesszük, nincs jogegyenlőség, talán nem is lehet soha.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!