Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért nem sikerült felzárkóznu...

Miért nem sikerült felzárkóznunk az európai életszínvonalhoz?

Figyelt kérdés

#életszínvonal #Feltárkózás
2023. szept. 15. 00:12
1 2 3 4 5 6
 41/51 anonim ***** válasza:
71%
39, nem én nem vagyok példa. Én egy ember vagyok és egy történet. Nem példa vagyok, hanem ember.
2023. szept. 15. 09:13
 42/51 anonim ***** válasza:
19%

#40. Talán mert a születésszám csapnivaló, nem gondolod? Többen halnak meg, mint amennyi gyerek születik, de erre is vannak ám adatok, miért tőlem kérdezgetsz ilyen szintű alapvetéseket? És akkor még egy téren szeretnélek felhomályosítani: Magyarországra hosszú évek óta nettó bevándorlás van, még a kormány célzott közreműködése nélkül is. És ez alapvetően egy jó dolog.

"és miért kell ázsiai bevándorlókat foglalkoztani, ha mindenki hazamegy"

Mert dacára annak, hogy csúcson jár a foglalkoztatottság, még mindig több munka van, mint amennyi ember jut rá. Ez is egy jó dolog, ennek is örülhetünk. Persze dolgozni kell rajta, hogy nagyjából kiegyenlítődjön a dolog, de sokkal inkább ez, mint a munkanélküliség, ami az ázsiai vendégmunkásokkal együtt sem reális veszély jelenleg.

2023. szept. 15. 09:22
 43/51 anonim ***** válasza:
69%
42, remélem jól döntöttél a hazaköltözéssel, szép életet neked otthon, én maradok külföldön.
2023. szept. 15. 09:28
 44/51 anonim ***** válasza:
24%

#43. Van ám szövegértés, meg érvtechnika is, látom. :D Minden jót, üdv:

egy otthoni, aki jobban él Magyarországon, mint te kinn.

2023. szept. 15. 09:37
 45/51 anonim ***** válasza:
26%
44, ne haragúdj, de fogalmad sincs, hogy én milyen körülmények közt élek, és gondolj bármit is rólam és a szövegértésemről, semmit sem tudsz az életkörülményeimről!
2023. szept. 15. 09:39
 46/51 anonim ***** válasza:
24%
#45. Nem haragszom, a botrányos szövegértésedből és a szalmabáb érvelésedből azért be tudom lőni, hogy nem vagyunk egy ligában. Olyanokat írsz, hogy "ha mindenki hazamegy", meg hogy reméled, jól döntöttem a hazaköltözéssel, amikor ezekről szó sem volt, a saját képzelgéseidet próbálod projektálni...no, hát innen gondoltam, hogy valszeg nem szívsebész vagy Sydneyben.
2023. szept. 15. 09:44
 47/51 anonim ***** válasza:
21%

Ajánlom MINDENKI(!) figyelmébe a 20-as és 28-as választ.

Mindkettőt én írtam, az előbbiben konkrétumokat említettem, konkrét számokkal, le lett pontozva. A második (28-as) hozzászólásban általános dolgokat írtam le amiket mindenki mondogat Magyarországon, konkrétumok és kézzel fogható dolgok nélkül.

Az első le lett pontozva, a második pedig fel lett pontozva.

Ebből látszik, hogy titeket valójában nem érdekelnek a tények, csak azt akarjátok hallani/olvasni ami a lelkivilágotoknak jól esik.

Sok sikert mindenkinek :)

2023. szept. 15. 11:36
 48/51 anonim ***** válasza:
50%

#20 "Rengeteg Nyugaton élő magyar hazudik az életszinvonaláról mert ciki lenne bevallani az otthoniaknak, hogy nem az elképzelései szerint alakultak a dolgok."

Nekem közvetlen családtagom él kint már több évtizede és ő nem mondja sem azt hogy jobban élne, sem hogy rosszabbul vagy azonosan. Amiket mesél a mindennapjairól abból látom, hogy az ő szakképesítésével (érettségit csak kint szerzett már felnőttként, nincs szakmája) itthon valóban nem tudna megélni a fizetéséből. Kint eleget keresett ahhoz, hogy egyedül felnevelje a gyerekét. De ehhez olyan lakásban kellett laknia amihez a vécé a folyosón volt, kályhával fűt, fabrikettel, figyeli hány sms-t küldött mert túlterheli a számláját, biciklivel jár mert akkor nem kell a tömegközlekedésre se fizetnie stb. stb. Nem szegény, jobban él, mintha ugyanezt itthon csinálná, de ettől még nem igaz a "bezzegmindenjobbkint" sztori. Ahogy van olyan barátunk is aki mérnökként, egy nagy cég vezető beosztásában dolgozik kint, ő valóban nagyon gazdag lett az évek során. De ugyanannak a cégnek itthoni vezetőjeként is nagyon gazdag volt már.

Egyetemistaként én is voltam kint hosszabb ideig meg a párom is. Nem szórtuk a pénzt, olcsó koleszban laktunk, egyszerű kajákat vettünk, főztünk, spóroltunk - így tudtunk pénzt félretenni ezalatt az idő alatt. Ugyanez van sok kint dolgozóval is. Itthon nem mondják el, hogy konzervet esznek, munkásszállón laknak másokkal egy szobában vagy közös lakásban összezsúfolódva a város nem túl jó részén, így tudnak pénzt összegyűjteni amiből utána itthon el tudják indítani az életüket vagy hazajőve tudnak mutogatni jó cuccokat, tudják költeni a pénzt.

Nem szabad eltagadni, hogy nyugatabbra jobban él az átlagember, de az is hazugság amikor azt állítják, hogy mindenki sokkal jobban és könnyebben él. Akkor miért vannak annyian kint az utcán hajléktalanok?

2023. szept. 15. 12:11
 49/51 anonim ***** válasza:
5%

#47 "Ebből látszik, hogy titeket valójában nem érdekelnek a tények, csak azt akarjátok hallani/olvasni ami a lelkivilágotoknak jól esik."

Ha megnézed a politika rovatban a kérdéseket, ahol konkrét adatokat, tényeket ad meg valaki, linkkel együtt, hogy utána is lehessen nézni, az általában le van pontozva.

Pont azért mert az ilyen válaszok azoknak a véleményét üti akik másokat szeretnek lepontozgatni és a maguk meséit teli torokból hangoztatni.

2023. szept. 15. 12:17
 50/51 anonim ***** válasza:
91%
Mert előre megyünk nem felfelé...
2023. szept. 15. 18:39
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!