Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért nem sikerült felzárkóznu...

Miért nem sikerült felzárkóznunk az európai életszínvonalhoz?

Figyelt kérdés

#életszínvonal #Feltárkózás
2023. szept. 15. 00:12
1 2 3 4 5 6
 31/51 anonim ***** válasza:
68%

A #20-as hozzászóló nem olyannak tűnik, aki azért nem jön haza mert nem akarja bevállalni hogy megbukott, viszont bár azt írja, hogy minden drágább számára mint itthon, mégis marad.

Mi másért, ha nem azért, mert összességében sokkal jobban jár azzal hogy külföldön él.

2023. szept. 15. 09:00
 32/51 anonim ***** válasza:
17%

"Miért nem sikerült felzárkóznunk az európai életszínvonalhoz?"

Mert ehhez még mindig kevés idő telt el '89 óta, másrészt pedig az EU-nak kifejezetten egy modernkori gyarmattartás a célja, azaz kifejezetten nem érdekük, hogy a félperiféria valaha is elérje a nyugati magországok szintjét.

#4. "és amikor azt hallja az ember,hogy minden ugyanannyi,vagy olcsóbb,"

Óriási ferdítésszagot érzek. Egyszer beszéljetek arról is, hogy mennyibe kerül neki, ha ott megy el fodrászhoz, vagy vesz igénybe gyakorlatilag bármilyen szolgáltatást. Ne csak azt vessétek össze proli módra, hogy mennyiért vesz ott egy sört, hanem hogy mennyit hagy a szervizben, ha bármi gond van az autójával. Ha dumáltok, kérdezz rá esetleg arra is, hogy vajon miért járnak haza a magyarok tömegesen a kolbászkerítésországokból egy benőtt körömmel is (nemhogy szülni például), meg miért van nemcsak a kivándorolt magyarok, de az őslakosok részéről is pl. fogorvosturizmus Magyarországra.

2023. szept. 15. 09:00
 33/51 anonim ***** válasza:
13%

#10. "Mert a felzárkóztatási pénzeket is ellopták."

Nincsenek "felzárkóztatási pénzek", hány éves vagy, királyfi? :) Olyanok vannak, hogy bicikliútra meg sétálóutca-térkövezésre fordítható uniós források, gondosan felpántlikázva és ellenőrizve, hogy még véletlenül se lehessen túl sok, versenyképességet növelő beruházásra fordítani belőle, nehogy bármiben is pariba kerüljünk a nyugati országok iparával. Gondolom Orbán lopta el a régió összes többi országában is ezeket a pénzeket, amiből már szerinted francia GDP-t kéne produkálni mára, de még a volt NDK-területektől is...

2023. szept. 15. 09:03
 34/51 anonim ***** válasza:
29%

"Mi másért, ha nem azért, mert összességében sokkal jobban jár azzal hogy külföldön él."

Vagy talán azért mert a vállalkozása több országban működik egyszerre és ezért 2 országban kell élnie párhuzamosan.

2023. szept. 15. 09:04
 35/51 anonim ***** válasza:
60%

Az a baj ezzel a tervel, meg elbukott érvel, hogy ma már nem igy jön ki az ember külföldre. Legalábbis én biztos, hogy nem igy jöttem ki, de, sok ember, akik kijöttek, ők sem úgy jöttek ki, hogy 5 éves tervel a zsebükben jönnek ki.

Én kijöttem, 2 hónapra megnézni, milyen, elfogadva egy jónak tűnő irodai melót. Úgy voltam vele, ha nem megy, hazamegyek. Na ennek idén lesz 10 éve novemberben. És sok magyarral beszéltem az évek során, akik tervek nélkül jöttek ki, csak valami mást akartak, mint, ami otthon megy.

2023. szept. 15. 09:05
 36/51 anonim ***** válasza:
24%

#21. "vagy nem lenne kivándorlási hullám és nem nőne a külföldön élő magyarok száma."

Csaxólok, hogy már a Covid előtt is volt egy trendforduló, amikor már többen jöttek haza, mint ahányan elmentek az országból.

2023. szept. 15. 09:06
 37/51 anonim ***** válasza:
11%

#29. "Én elhiszem, hogy kormány szempontjából nem előnyös beismerni, hogy egyre élhetetlenebb otthon az ország"

Azt ugye tudod, hogy a posztszoci országok közül arányaiban még mindig tőlünk vándoroltak el a legkevesebben? És akkor most lássak tőled szépen egy Bravo Orbánt, különben segget csináltál a szádból. :)

2023. szept. 15. 09:08
 38/51 anonim ***** válasza:
31%
37, ha ettől olcsóbb lesz a kenyér, már nagy segitség a magyar családok számára.
2023. szept. 15. 09:09
 39/51 anonim ***** válasza:
0%

Persze, Kelet-Európai bevándorlóként még válogathatsz is, a jobbnál jobb melók között, ugye? :)

Te pont remek példája vagy annak amiről írtam korábban.

De inkább nem is megyek bele jobban, hagylak az álomvilágodban élni.

2023. szept. 15. 09:11
 40/51 anonim ***** válasza:
78%
37, most, hogy fel lettem okositva, már csak arra szeretnék érhető tudást kapni, hogy lehet, hogy 10 év alatt egy vármegyényi ember tűnt el az országból, demográf válságról beszélnek, minden területen foglalkoztatási krizis van az országban, mivel nem találnak megfelelő szakembert és miért kell ázsiai bevándorlókat foglalkoztani, ha mindenki hazamegy?!
2023. szept. 15. 09:11
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!