Miért nem sikerült felzárkóznunk az európai életszínvonalhoz?
Ja, minden ugyanannyi vagy olcsóbb.
Vidd már el akkor az autód egy osztrák autószerelőhöz 😂😂😂
Nincs rá társadalmi igény.
A magyarok nagy többségének megfelel a jelenlegi helyzet, nem vágynak többre, jobbra.
Felzárkózás már megtörtént.
Kocsik egymás seggében az utakon folyamat (700 Ft-os üzemanyaggal), a boltok állandóan tele (csúcs élelmiszerárakkal), kávézók/éttermek/szórakozóhelyek pörögnek, külföldi nyaralás teljesen alap, és mindez 20%-os éves infláció mellett...
Nem véletlen, hogy a fidesz támogatottsága kb semmit nem csökken az áremelkedések, infláció, negatív tényezők ellenére sem.
"az ember,hogy minden ugyanannyi,vagy olcsóbb,a fizetések háromszor akkorák,a lakhatás kicsit drágább"
Valójában a lakhatás háromszor annyi, rezsi öt-hétszer annyi.
140kw áramért 65 eurót fizetek, Magyarországon ezért 12 eurót fizettem,
100 mbps korlátlan internet 50 euró, Magyarországon 1000(!) mbps internetért 9 eurót fizettem.
0,5 kg csirkemell 4,5 euró, ez Magyarországon most 2,38 euró.
Tömegközlekdésért 70 eurót fizetek, Magyarországon a Bp. bérlet 25 euró.
Biotechtől rendeltem étrend kiegészítőt Magyarországon is, most kint 25%-al drágább.
Rendeltem néhány bútort az Ikeaból, 30%-al drágább mint a magyarországi Ikeaban.
Cigi, kávé, szolgáltatások, biztosítások, egy autó fenntartása stb. mind drágább de ezekbe már nem megyek bele.
Ha valami egyszerű munkát akarsz végezni akkor kézhez kaphatsz 1800-2200 eurót, de ehhez már hozzáadtam egy esetleges műszakpótlékot, bejárási pénzt.
Ennek a harmada forintban 228-278.000 ft, ez Magyarországon "alja" vagy legalábbis átlag alatti fizetésnek számít. Egy Magyarországon vállalkozó barátom 1 napra 25.000 forintot ad egy segédmunkásnak(!) Ez egy 21 munkanapos hónapban 525.000 ft. Magyarországon 525.000 forintból jobban megélsz mint külföldön 1800-2200 euróból.
Otthon könnyebben el tudsz helyezkedni normális pozícióban, míg itt csak egy külföldi leszel ígyis-úgyis. Egy komoly, jó helyre előnyben részesítik mindig a helyieket, tehát neked marad a rossz munka, rossz pénzért.
Egy ismerősöm például takarít heti 50 órában, 1600 euróért, ha hazamenne és elvégezne egy iskolát, majd elhelyezkedne abban a szakmában, jobban élne mint most kint.
Rengeteg Nyugaton élő magyar hazudik az életszinvonaláról mert ciki lenne bevallani az otthoniaknak, hogy nem az elképzelései szerint alakultak a dolgok.
Tudom, hogy le leszek pontozva, de attól még ez az igazság :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!