Miért nem sikerült felzárkóznunk az európai életszínvonalhoz?
"Rengeteg Nyugaton élő magyar hazudik az életszinvonaláról mert ciki lenne bevallani az otthoniaknak, hogy nem az elképzelései szerint alakultak a dolgok."
Ha ez igaz lenne, úgy gondolom, hogy akkor nem maradt volna 200000 ember az épp összedőlő ország ellenére sem Angliában, vagy nem lenne kivándorlási hullám és nem nőne a külföldön élő magyarok száma. Én 1 ember vagyok ebből a rengetegből, csak a saját nevemben tudok beszélni, nem a rengetében, de a saját nevemben azt tudom elmondani, hogy soha többet nem fogok haza költözni, akár lesz Huxit, akár nem. Nem csak a megélhetés számit, hanem, hogy mennyire vesznek emberszámba.
Ha hazamegy bevallja, hogy elbukott, ezért inkább azzal nyugtatja magát hogy milyen jól él és otthon még rosszabb lenne neki. Azt a médiumot keresi aki alátámasztja az igazát, erre erősítenek rá az otthon maradt rokonok/barátok.
Ez egyszerű pszichológia.
Hiába próbálod kisarkítani, nem ezt írtam. :)
"Ha hazamegy bevallja, hogy elbukott, ezért inkább azzal nyugtatja magát hogy milyen jól él és otthon még rosszabb lenne neki."
Akkor ezt a mondatot, hogy kell értelmeznünk?
Otthon mégsincs földi paradicsom és kint mégsem nyomorogva él?
Írtam a "nyomorog" , "földi paradicsom" szavakat?
- Nem
Akkor miért állítod? :)
Elbukott = nem a tervei szerint alakult
Tervei = kiemelkedő nyugati életszinvonal
Szimplán az, hogy 20%-os infláció, csúcs élelmiszerárak, egyre növekvő üzemanyagárak mellett nem csökken az aktuális kormány támogatottsága az sokat elárul a lakosság életszínvonaláról...
Bőven jól él a magyar csak szeret ajvékolni.
Ha például külföldön nőnek az üzemanyagárak akkor visszaesik a fogyasztás, itthon megy az ajvékolás, de ugyanúgy folytatódik a wc-re is kocsival járás.
Nyugaton háromszor annyit keresnek az emberek, aki dolgozik az igenis jobban él!
És minden sokkal gördülékenyebben megy.
Az emberek is nyugottabbak, mosolygósabbak. Ezek a tények ha tetszik, ha nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!