Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért nem sikerült felzárkóznu...

Miért nem sikerült felzárkóznunk az európai életszínvonalhoz?

Figyelt kérdés

#életszínvonal #Feltárkózás
2023. szept. 15. 00:12
1 2 3 4 5 6
 21/51 anonim ***** válasza:
60%

"Rengeteg Nyugaton élő magyar hazudik az életszinvonaláról mert ciki lenne bevallani az otthoniaknak, hogy nem az elképzelései szerint alakultak a dolgok."

Ha ez igaz lenne, úgy gondolom, hogy akkor nem maradt volna 200000 ember az épp összedőlő ország ellenére sem Angliában, vagy nem lenne kivándorlási hullám és nem nőne a külföldön élő magyarok száma. Én 1 ember vagyok ebből a rengetegből, csak a saját nevemben tudok beszélni, nem a rengetében, de a saját nevemben azt tudom elmondani, hogy soha többet nem fogok haza költözni, akár lesz Huxit, akár nem. Nem csak a megélhetés számit, hanem, hogy mennyire vesznek emberszámba.

2023. szept. 15. 08:03
 22/51 anonim ***** válasza:
17%

Ha hazamegy bevallja, hogy elbukott, ezért inkább azzal nyugtatja magát hogy milyen jól él és otthon még rosszabb lenne neki. Azt a médiumot keresi aki alátámasztja az igazát, erre erősítenek rá az otthon maradt rokonok/barátok.

Ez egyszerű pszichológia.

2023. szept. 15. 08:06
 23/51 anonim ***** válasza:
18%
Tehát inkább marad kint és nyomorog, mintsem hazamenjen a földi paradicsomba? Ez lenne a tömeg egyszerű pszichológia? Ejj, ha én ennyi ember fejébe látnék bele...
2023. szept. 15. 08:08
 24/51 anonim ***** válasza:
21%

Hiába próbálod kisarkítani, nem ezt írtam. :)

2023. szept. 15. 08:09
 25/51 anonim ***** válasza:
60%

"Ha hazamegy bevallja, hogy elbukott, ezért inkább azzal nyugtatja magát hogy milyen jól él és otthon még rosszabb lenne neki."

Akkor ezt a mondatot, hogy kell értelmeznünk?

Otthon mégsincs földi paradicsom és kint mégsem nyomorogva él?

2023. szept. 15. 08:13
 26/51 anonim ***** válasza:
26%

Írtam a "nyomorog" , "földi paradicsom" szavakat?

- Nem

Akkor miért állítod? :)

Elbukott = nem a tervei szerint alakult

Tervei = kiemelkedő nyugati életszinvonal

2023. szept. 15. 08:15
 27/51 anonim ***** válasza:
25%

Szimplán az, hogy 20%-os infláció, csúcs élelmiszerárak, egyre növekvő üzemanyagárak mellett nem csökken az aktuális kormány támogatottsága az sokat elárul a lakosság életszínvonaláról...

Bőven jól él a magyar csak szeret ajvékolni.

Ha például külföldön nőnek az üzemanyagárak akkor visszaesik a fogyasztás, itthon megy az ajvékolás, de ugyanúgy folytatódik a wc-re is kocsival járás.

2023. szept. 15. 08:23
 28/51 anonim ***** válasza:
74%

Nyugaton háromszor annyit keresnek az emberek, aki dolgozik az igenis jobban él!

És minden sokkal gördülékenyebben megy.

Az emberek is nyugottabbak, mosolygósabbak. Ezek a tények ha tetszik, ha nem.

2023. szept. 15. 08:27
 29/51 anonim ***** válasza:
63%
Otthon folyamatosan megy az ki és elvándorlás bagatelizálása, de a népszámlálási adatokból, a külföldön regisztrált magyarok számából és az aktiv TAJ kártyákból egyértelműen az derül ki, hogy ez valódi és történik. Én elhiszem, hogy kormány szempontjából nem előnyös beismerni, hogy egyre élhetetlenebb otthon az ország, de az átlag embert nem a kormány szempontja motiválja, hanem a saját élete.
2023. szept. 15. 08:45
 30/51 anonim ***** válasza:
Hetes ez pont nem igaz. Nagyon minimálissal keresnék többet vagy inkább pont ugyanennyit a legtöbb cégnél.
2023. szept. 15. 08:57
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!