Miért sírnak most a tanárok?
Megmondta a kormány, hogy amíg az EU nem adja meg a tanároknak járó pénzt, addig nem lesz nekik fizetésemelés.
Tanár sógornőm megkapta a státusztörvény miatti kinevezésmódosítást tegnap, most nyilvánosan hisztizik Facebookon, hogy bruttó 391 helyett bruttó 410-et fog kapni januártól.
Akárhonnan is nézem, ez akkor is emelés lesz neki. Nettó 273 ezret fog kapni 29 évesen, miközben az én édesanyám, aki az egész életét végigdolgozta, most 160 ezres nyugdíjból él.
Miért nem elég a tanároknak semmi?
"Igen, nehéz lesz. De most legalább megpróbálják majd."
"Nem jó. De ez most a MINIMUM lesz."
Csipke Józsika nagyon mélyen alszik. Ebből az egészből az lesz, hogy megadják a tanároknak nagyjából a minimumot (aminek a duplája kéne, hogy legyen) majd ha valaki nagyon jó haver az kaphat többet is.
A tanári munkát azonban objektívan csak nagyon sok munkával és nem ezzel a rendszerrel lehetne értékelni ami azonban nem fog megtörténni. Sok esetben nem veszik figyelembe a diákokat.
A törvény sokkal inkább arra lesz jó, hogy hárítsák a felelősséget. Ott van ők megadták a lehetőséget, "nem az ő hibájuk, hogy a tanárok nem érik el a milliós fizetést".
"Annál jobb, hogy most pár ezer forint különbség van azon tanárok jövedelme között amiknél az egyik jól, sikeresen, sok plusz időben végzi a munkáját, meg aki csak bejár és hagyja, hogy a diákjai mobilozzanak az órán, mert akkor legalább nem kell velük foglalkoznia."
Hát ez most sehol sem látszik a béreken, hogy ki mennyi erőt fektet bele, az tuti. Amennyi időt, erőt tettem már én is bele. :(
Mondjuk én kollégákon is azt látom, hogy mindenki erőn felül dolgozik, helyettesít, adminisztrál, szervez... Lehet valami szakiskolában úgy megy, hogy pangás az óra, de gimnáziumban ezt nem lehet megengedni, hogy ne legyen teljesítmény.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!