Miért sírnak most a tanárok?
Megmondta a kormány, hogy amíg az EU nem adja meg a tanároknak járó pénzt, addig nem lesz nekik fizetésemelés.
Tanár sógornőm megkapta a státusztörvény miatti kinevezésmódosítást tegnap, most nyilvánosan hisztizik Facebookon, hogy bruttó 391 helyett bruttó 410-et fog kapni januártól.
Akárhonnan is nézem, ez akkor is emelés lesz neki. Nettó 273 ezret fog kapni 29 évesen, miközben az én édesanyám, aki az egész életét végigdolgozta, most 160 ezres nyugdíjból él.
Miért nem elég a tanároknak semmi?
A kérdező egy ballib troll. Mindenki érti, hogy alacsony kezdőbérnek a felkínált fizetés.
Amit nem tesz mellé, hogy nem ez a béremelés, ez csupán annyit jelent, hogy akinek most nem éri el a státusztörvényben megszabott kategória minimumot a jövedelme azt legalább erre az összegre felemelik január 1-től.
Ha az aktuális béremelés ennél magasabb összeget tesz ki akkor annyi lesz a fizetése.
Szerintem azért mert otthagytam azt a szr tanári pályát és az új munkahelyemen 900 bruttót keresek :D
De kevesebbet dolgozok... :)
Fura, hogy pl Fletó idején is szarul kerestek a tanárok, mégsem volt ekkora hiszti miatta... Miért nem lázadoztatok akkor?
Most meg pár hónapot képtelenek vagytok kivárni, míg megkapjátok a pénzeteket, na ez a szánalmas...
16
Rendben. Addig a pár hónapig a te fizetésedet elvesszük és oda adjuk a tanároknak.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!