Az ellenzéki szavazók azért ilyen rosszul informáltak minden témakörben, mert csak 2 blogoldalról informálódnak (Telex, HVG)?
27
Gyakran olvastam a HVG-t 2010 előtt. Egyáltalán nem voltak kormánykritikusak. Helyette arról cikkeztek, hogy mennyire jó lesz nekünk az EU tagság (mint látjuk, nem lett jó), Gyurcsányék alatt meg a többiztosítós eü modellt méltatták.
Ne aggódj. Jól informáltak vagyunk, eljut hozzánk a fideszes szennymédia összes hazugsága. Ha akarnánk se tudnánk kikerülni, csak mi tájékozódunk, és gondolkodni is tudunk.
Na persze ez nem feltétlenül igaz az összes ellenzéki szavazóra. Mert van egy bizonyos csoportjuk, akik hozzátok hasonlóan nem néznek semminek sem utána, hanem minden marhaságot elhisznek, amit a saját médiájukban olvasnak. De pont nem a Telexre, meg a HVG-re van gondolok, mint "saját médiájukra".
#30 Tedd meg kérlek, hogy mielőtt folytatnánk ezt a lélekemelő csevejt, ráguglizol, hogy mi az a blog! Vagy ha a guglit nem tudod használni, akkor írd ki kérdésként itt a gyakorin!
Mert a hvg és a telex (a kérdésben szereplők közül) nem blogok. Nem fogom neked megmondani, hogy mi az a blog, hiszek az önálló kutatás hasznosságában! Sok sikert, majd írj!
Aztán hogy ezen túltettük magunkat, és mielőtt nekiállsz a házi feladatodnak, akkor hadd reagáljak arra, hogy honnan vettem ezt az egészet a "nyugati integrációról", hol láttam leírva?
Így egyben sehol. Sok-sok olvasás (nem csak cikkek, könyvek is), a történelem felületes ismerete, valamint némi geopolitikai érdeklődés megléte esetén neked sem kéne, hogy gondot okozzon egy ilyen negyedórás szkeccs felvázolása. De megnyugtatlak, túl sok origó, meg HírTV nem volt a források között.
Az eredeti kérdés fő állítása azonban az, hogy az ellenzéki szavazók minden kérdésben rosszul informáltak. Szerintem ezt cáfoltam az integrációról adott összefoglalómmal, tehát bizonyítottam, hogy a kérdésben foglalt állítás téves.
Ha gondolod, vess fel még témákat, kérdezni nem szégyen, úgy okosodsz!
#31 "Gyakran olvastam a HVG-t 2010 előtt. Egyáltalán nem voltak kormánykritikusak. "
Az a baj, hogy olyannak próbálod mondani aki már azt is tagadja, hogy gyurcsány rosszul vezette az országot és 2010 előtt csődközelben volt a gazdaság. persze hogy azt is elhiszi a mostani ballib propagandának, hogy azok nem tartoznak egyik párt holdudvarába se, csak kormánykritikusak, de kiegyensúlyozottak meg semlegesek. Soha nem voltak azok.
Én a heti hetes műsorával jártam úgy még régen, hogy szerettem a kritikus szemléletüket, hogy bele mernek szállni az első Orbán kormányba, az akkori döntésekről, politikusokról is élesen mondanak véleményt, kritikát. Elhittem az állításukat, hogy a műsor célja a mindenkori hatalom kritikája és bár sokszor nem értettem egyet a véleményükkel, de mégis jónak tartottam, hogy nem kiszolgálni akarják az aktuális hatalmat hanem rámutatnak a meglevő problémákra is.
Aztán jött a kormányváltás 2002-ben és az addig harcosan kormánykritikus műsor váltott. vagyis pont hogy nem váltott, mert ugyanúgy a fideszt, a fidesz politikusait szidták, kritizálták, belőlük csináltak vicceket és a hatalomba került kormányról meg semmit nem mondtak negatívan. Vagyis kiderült hoyg nem kormánykritikusak a műsor szereplői, hanem elfogultan ballibek voltak és semmit nem változtattak a műsor hangvételén, szövegein csak mert közben ellenzékbe került az akiket addig kritizáltak és kormányra akiket addig jobbnak mutattak be a nézők előtt.
A hvg éppen ilyen, mint a többi most ellenzéki médiaszereplő is. Soha nem voltak kormánykritikusak a 2002-2010 közötti időben. Akkor írtak negatív dolgokat amikor azokat már nem lehetett eltagadni.
Mondjuk a hetihetes egy időben, meg a klasszik felállással tényleg tudott vicces lenni, igazából abból a szempontból tényleg nagyot alkotott, hogy a mai napig meghatározó a kommentkultúrában az a stílus, amit anno behoztak.
Sokan hozzák a karaktereket, a hülyét tettető Kicsihuszárt, a joviális Gálvölgyit, az okoskodó Verebest, a Díva Hernádit, az entellektüell Farkasházyt, a szóvirágokat bontogató Váncsát... És a alap hozzáállást, hogy mindennek a fonákját látjuk először.
Mutassatok még egy műsort, ami évtizedekre formálni tudta a közbeszéd stílusát.
Egyébként meg a sajtó úgy látja el jól a feladatát, ha az alapbeállítása ellenzéki. Rá kell kérdezni, fel kell tárni, figyelmet kell irányítani, ekkor tudja a sajtó a működő demokráciákban fontos szerepét betölteni. Amiből nem a sajtó jön ki jól, hanem az adott ország. A mindenkori kormány soha nem egyenlő a nemzettel. Ezt csak az egyes kormányok próbálják elhitetni magukról. Egy-egy szűk elit érdeke ritkán esik egybe az adott társadalom többségének érdekével.
34
Az a baj, hogy rengeteg állítás ami itt elhangzik demokratáék szájából, általában nem igaz, vagy csak féligazság. A HVG-t 2010 előtt magazin formában olvastam rendszeresen. Amikor szóba került a több biztosítós eü modell, akkor leközöltek hosszabb interjúkat eü biztosítók fejeseivel, és olyan ország politikusaival, ahol ez a rendszer van. Persze méltatták ezerrel, hogy milyen jó. Amikor "frissiben" lettünk EU tagok, akkor meg számos írást lehoztak, hogy ez mennyire jó lesz nekünk. Emlékszem rá, hogy már 2005 környékén arról is írtak, hogy lesz egy kis gazdasági visszaesésünk, de utána viszont teljesen megéri tagoknak lennünk.
Az egészről már akkor visított, hogy egy propaganda szócső az egész lap.
32
Ehhez képest 10-ből 10 "vitánál" az a vége, hogy "ez is propganada", meg "ez is jobber szerző", meg "ez bár nyugati szerző, de szélsőséges", vagy "ne foglalkozz más országgal".
38
Az értelmes ember ott kezdődik, hogy jól tájékozott. És nem huszadrangú blogminőségű firkálmányokból bölcselkedik.
#38 "A független hírportálok leírják, hogy mi a helyzet. "
A gond ezzel az, hogy amiket te független portáloknak tartasz azok egy dologtól függetlenek csak - a valóságtól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!