Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A pedagógusok a hatalmas...

A pedagógusok a hatalmas nyári szünidők (szezonális szünetek) miatt nem hagyják el a szakmát. Igaza lehet az államtitkárnak?

Figyelt kérdés

Volt még a sztrájk kezdetekor egy ilyen kijelentés. A tűzoltókat az adrenalin hajtja a pedagógusoknak pedig a nyári szünidő és a fél napi bejárós munka, mondták. Most ugye bevezették a státusztörvényt mégsem ment el pedagógus. Semmivel sem több mint szokott ilyenkor. Béremelés nem érkezik a stárusztörvénnyel, így marad valóban az amit mondtak a kormányzati szakértők? A hatalmas ~9 hetes nyári szünet + őszi + téli + tavaszi meg a részmunkaidős állásnak van akkora vonzereje?

Ismert, hogy juniusban már az elején 7-én lezárják a gyerekeket, így már csak felügyelet van 15-ig. Utána még pár napig napi 3 órás érztekezletek vannak. Aztán jun 22-aug 24-ig szünidő. Teljes szabadság, ami ugye ~9 hetes. Ehhez jöna téli szünet 3 hét + 1-1 hét tavaszi,őszi. Ennyi szabadsága sehol sincsen semelyik szakmában a dolgozónak. Ez lehet ennyire vonzó?

Fél napokat kell bejárni, szabad 7vége. Heti 25 óra tanítás + 5 óra adminisztráció, ez a pedagógus pálya. A nyári szünet 9 hetes + téli 3 + öszi 1+ tavaszi 1 = 14 hét. Egy sima alkalmazottnak egy évben 5 hete van. Nem ugyanaz! Habár a fizetés alig több a minimálbérért mégsincs pedagógushiány a kormány szerint, és ugye ők tudják ezt

2023. aug. 31. 09:54
1 2 3 4 5
 41/44 A kérdező kommentje:

40# "Ha annyira fantasztikus lenne a pedagógus szakma es olyan hihetetlen előnyökkel járna, mint amiről te itt ugatsz akkor NEM PEDAGÓGUSHIÁNY KELLENE LEGYEN HANEM TÚLJELENTKEZÉS."

Ma az a divat, hogy az ember gazdag legyen. Nem divat csórónak lenni. AZért mert van egy félállásod, évi 9 hónapot dolgozól még csóró maradsz.

"Céges melónál evi 26 szabadnapom volt, iskolában 50 van"

Na akkor elismered te is hogy dupla vagy még több szabadsága van a pedagógusnak

"Ma kb 3 órát töltöttem órarendek kitalálásával"

Hazudsz. Azt egy szoftver készíti év elején. A vezetőség dolga.

" aztán résztvettem egy 2.5 órás értekezleten aztán 2 órát emaileztem a szülőkkel!! És ez még egy "könnyű" napnak számít!

Magyarán 2 órátdekkoltál a gép előtt vagy a teremben a többivel. Amíg az ALDI-s kicipeli az árut és felrakja a polcokra, addig te kényelmesen levelezgettél a fotelből. Hát nagyon sajnállak😢

2023. szept. 6. 08:16
 42/44 A kérdező kommentje:

39/41# Michelson

Nem tudom, hogy érdemes-e az ostobaságokra reagálni amiket idehánytál, de még egyszer megpróbálom hátha

"Pedig már leírtam korábban is, hogy a tanárok munkája nagyban hozzájárul a nemzetgazdasághoz, csak nem közvetlenül, hanem közvetett módon."

A felsőoktatás, ami nálunk erős. Az általános iskola csak írni, olvasni tanít meg. Semmilyen szakmát nem ad. A gimi sem. Csak az egyetemi felvételire készít elő. DE! Ezek csak szakmát adnak. A nemzetgazdaságba ebből nem lesz jövedelem. Nem termel hasznot. Az iskolából kikerült diák sem termel semmit amíg nem dolgozik. Ha kimegy innen semmilyen haszna sincsen, csak ráfizetés volt. Ha elkezd melózni, akkor ő kapja meg a munka ellenértékét, nem a tanára. Ő termeli meg a reál gazdasági hasznot

"18. oldal. Idézek:"

EZT szemezgetésnek hívják. Vannak ilyen tanulmányok mások pedig ennek ellenkezőjét bizonyítják

2023. szept. 6. 08:22
 43/44 anonim ***** válasza:

Tudod kérdező, te vagy az, akire legyintenek, hogy hagyd, nincs kivel..

Folgoztam kereskedelemben, ahol fele annyi munkáért többet kaptam. És kélzeld miután hazajöttem, volt időm elmenni sétálni, olvasni, a hobbimnak élni.

Az egyedüli ok amiért visszamentem az a szabadság. Igen. Mert szeretek utazni. Még akkor is ha nincs pénzem. A szabadságom többet ér, mint a pénz.

Az órarendet én csinálom leszarom ha nem hiszed.

Könnyebb árut cipelni mint 24 idióta szülővel dűlőre jutni. Csak te egyiket sem csináltad, azért jár a szád.

2023. szept. 6. 23:06
 44/44 A kérdező kommentje:

43 "Az egyedüli ok amiért visszamentem az a szabadság. Igen. Mert szeretek utazni. Még akkor is ha nincs pénzem. A szabadságom többet ér, mint a pénz."

Akkor ezzel elismerted, hogy a hatalmas szünidők miatt maradnak a pedagógusok. Végül megfejtettem

"Az órarendet én csinálom leszarom ha nem hiszed."

Max, ha óraadó vagy több helyen és magántanulókat vállalsz, mert egy iskolában sok emberhez kell alkalmazkodni és a vezetőség tervezi egy programmal. Nem egy ember dönti el

2023. szept. 7. 11:08
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!