A pedagógusok a hatalmas nyári szünidők (szezonális szünetek) miatt nem hagyják el a szakmát. Igaza lehet az államtitkárnak?
Volt még a sztrájk kezdetekor egy ilyen kijelentés. A tűzoltókat az adrenalin hajtja a pedagógusoknak pedig a nyári szünidő és a fél napi bejárós munka, mondták. Most ugye bevezették a státusztörvényt mégsem ment el pedagógus. Semmivel sem több mint szokott ilyenkor. Béremelés nem érkezik a stárusztörvénnyel, így marad valóban az amit mondtak a kormányzati szakértők? A hatalmas ~9 hetes nyári szünet + őszi + téli + tavaszi meg a részmunkaidős állásnak van akkora vonzereje?
Ismert, hogy juniusban már az elején 7-én lezárják a gyerekeket, így már csak felügyelet van 15-ig. Utána még pár napig napi 3 órás érztekezletek vannak. Aztán jun 22-aug 24-ig szünidő. Teljes szabadság, ami ugye ~9 hetes. Ehhez jöna téli szünet 3 hét + 1-1 hét tavaszi,őszi. Ennyi szabadsága sehol sincsen semelyik szakmában a dolgozónak. Ez lehet ennyire vonzó?
Fél napokat kell bejárni, szabad 7vége. Heti 25 óra tanítás + 5 óra adminisztráció, ez a pedagógus pálya. A nyári szünet 9 hetes + téli 3 + öszi 1+ tavaszi 1 = 14 hét. Egy sima alkalmazottnak egy évben 5 hete van. Nem ugyanaz! Habár a fizetés alig több a minimálbérért mégsincs pedagógushiány a kormány szerint, és ugye ők tudják ezt
"Én 190e/hó nettót keresek."
Dehogy keresel. A fideszesek megmondták már itt nem egyszer, hogy Magyarországon már senki sem keres egymillió alatt.
"Mihez képest, az eu-s fizuhoz vagy az átlag magyaréhoz?"
Az átlag magyarhoz is.
"De akkor vállalhatnak másodállást."
Jajj hagyjuk már ezt, ha egy államilag finanszírozott pozíciónak szar a fizetése, arra nem az a megoldás, hogy "vállalhatnak másodállást", hanem az, hogy meg kell emelni a fizetésüket.
"Az átlag magyarénak szinten van. A portás, biztonsági őr keresetéhez mérten van a tanári is"
Nem mondod komolyan, hogy egy több évet tanult, diplomás dolgozó fizetését a 8 általánost végzett diplomáséhoz hasonlítod... azért ennyire nem kellene gyűlölni a tanárokat.
"Nem mondod komolyan, hogy egy több évet tanult, diplomás dolgozó fizetését a 8 általánost végzett diplomáséhoz hasonlítod... azért ennyire nem kellene gyűlölni a tanárokat."
Mintha a tanár valami felsőbbrendű teremtmény lenne, aki szarta a spanyolviaszt. Hiába arcuk az van, csak az a kérdés, hogy mire?
"Mintha a tanár valami felsőbbrendű teremtmény lenne, aki szarta a spanyolviaszt. Hiába arcuk az van, csak az a kérdés, hogy mire?"
Jó Fideszes szokás szerint ti mindenkit utáltok, aki kicsit is tanultabb nálatok.
Nektek az ilyen egyszerű nép kölke típusú emberek jönnek be, aki szallonát vacsorázik és pálinkát reggelizik, igaz?
Nem arról van szó, hogy a tanár valami felsőbbrendű teremtmény, ilyet senki sem állított.
De felesleges is magyaráznom, ti csak utáljátok tovább a tanárokat, hátha attól jobb lesz bármi is.
14 Michelson
"Jajj hagyjuk már ezt, ha egy államilag finanszírozott pozíciónak szar a fizetése, arra nem az a megoldás, hogy "vállalhatnak másodállást", hanem az, hogy meg kell emelni a fizetésüket."
A versenyszférában a multi fizeti az alkalmazottat pl az ALDI-st is, mert ők megtermelik a hasznot reálgazdasági folyamat során. Az állami alkalmazottnak a bérét, annak a szegény államnak kell kiperkálnia, akinek csak adóbevételei vannak. Gondolj bele : az ALDI-s adóterheiből élnek a pedagógusok is pl
"Nem mondod komolyan, hogy egy több évet tanult, diplomás dolgozó fizetését a 8 általánost végzett diplomáséhoz hasonlítod... azért ennyire nem kellene gyűlölni a tanárokat."
A pedagógus felsőoktatás a leggyengébb, a legkönnyebb. A tanítók is csak fősulit végeznek. Gyakorlatilag alig tanulnak valamit. A tanulmányi idejük alatt sem kell nekik dolgozni.
16#
"Jó Fideszes szokás szerint ti mindenkit utáltok, aki kicsit is tanultabb nálatok."
Rossz hírem van, nem vagyok fideszes. Viszont a fellengzős stílust sosem szerettem, és valamiért a tanárok erős rétege úzi eme tevékenységet.
Neked meg azt kéne észre venned, hogy amíg te tanultál, addig valaki dolgozott is, hogy neked is megteremtse a bért, ami miatt most hisztiztek.
Le lehet nézni az átlag melóst, hisz a hozzászólásaidból csak úgy árad. De kicsit utána kéne nézned, hogy honnan is jön az a pénz.
A tanár is termel adóbevételt, csak ez nehezebben forintosítható, mint egy ALDI-s dolgozó értéke. Egy jó tanár semmivel sem termel kevesebb hasznot, mint mondjuk egy gépészmérnök.
"Neked meg azt kéne észre venned, hogy amíg te tanultál, addig valaki dolgozott is, hogy neked is megteremtse a bért, ami miatt most hisztiztek.
Le lehet nézni az átlag melóst, hisz a hozzászólásaidból csak úgy árad. De kicsit utána kéne nézned, hogy honnan is jön az a pénz."
Se tanár nem vagyok, nem voltam, soha nem is leszek. Gyári melós viszont voltam, több éven keresztül, hidd el, nem nézem le őket.
Ti vagytok azok, akik utáljátok a tanárokat, és próbáljátok ezt mindenfélével megmagyarázni, de közben nem veszitek észre, hogy ez mennyire káros.
19#
"Ti vagytok azok, akik utáljátok a tanárokat, és próbáljátok ezt mindenfélével megmagyarázni, de közben nem veszitek észre, hogy ez mennyire káros."
Félre érted, én nem utálom a tanárt, csak azt utálom, hogy a diákjait használja fel egy tüntetésen, ahol harcol a béréért. Majd azt a diákot, aki nem vett részt vele a tüntetésen vegzálni kezdi. Volt rá nem egy példa. Emlékszel?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!